• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččina plněná rajčátka na pátek
Napište svůj komentář k receptu

Babiččina plněná rajčátka na pátek

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččina plněná rajčátka na pátek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Varianta A
    • 12
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks lilek menší
    • 1
      hrnek rýže 150ml
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka petželka zelená
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 400
      ml voda
    • olej
  • Varianta B
    • 12
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g žampiony
    • 1
      hrnek rýže 150ml
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • olej
    • 400
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Rajčátka odřízneme u stopky, vydlabeme. Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme na oleji do zlatova, přidáme dužinu rajčat, lilek na kostičky a vydusíme na tuk. Poté přidáme rýži, petrželku, osolíme a zalijeme vodou. Necháme směs zavařit a odstavíme na 15 minut, než rýže vsákne část tekutiny. Naplníme rajčátka ze 2/3 a zapečeme ve vyhřáté troubě zhruba půl hodinky.
2
Varianta B se připravuje stejným způsobem bez použití dužiny rajčat.
3
Na Balkáně je to hlavní jídlo (s bílým chlebem), v Čechách to podáváme jako teplý předkrm nebo lehkou večeři - ovšem bez chleba. Velmi vhodné na odtučňovací kůru!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Cherry rajčátka plněná sýrem feta a olivami

Cherry rajčátka plněná sýrem feta a…

Rajčátka po italsku

Rajčátka po italsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barbuš Tm | 19. 6. 2008 19:12

    Moc dobrý recept a jednoduchý.

  • Airan | 29. 5. 2006 17:06

    Vladko, dekuji moc za mila slova, myslim ze kuskusem nic nepokazis. Zdravim a preji at chutna.

  • Vlaďka Machulová | 29. 5. 2006 15:32

    Airan, moc díky za tip, jen ho když dovolíš pozměním - místo rýže kuskus, který miluju..Jinak díky za skvělé originální a hlavně jednoduché recepty!Zdraví Vlaďka

  • Airan | 13. 12. 2005 20:24

    Helenko, je to bez omacky, rajcatka jen lehce podleju vodou. Je to fakt dobre a hlavne lehce stravitelne:-)

  • Helena | 13. 12. 2005 16:32

    Tohle mudi byt urcite dobre,verim,ze lilek nikdy nezklame ,chci to zkusit,mozna by bylo dobre dat misto ryze quinou,jen nevim,to de mysli bez omacky,nebo tam ma byt nejaka vypecena stava?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Lilek Olej Pepř mletý Petželka Rajčata Rýže Sojová omáčka Sůl Voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Kuskus s tofu

Kuskus s tofu

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Hlávkové zelí na pivu

Hlávkové zelí na pivu

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

23
Mrkvový krém se zázvorem a chilli
Mrkvový krém se zázvorem…
23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
20
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Dýňová polévka s červenou čočkou
Dýňová polévka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Babiččina plněná rajčátka na pátek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact