• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččin fazolový dort
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin fazolový dort

0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin fazolový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g fazole
    • 500
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra Nastrouhaná
    • 6
      ks žloutek (Bílek ušlehat)
    • 6
      lžíce voda Vlažná
    • 180
      g hrubá mouka
  • Krém
    • máslo 1 a 1/2 kostky
    • moučkový cukr Dle chuti
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce kakao
    • mléko 1/2 l
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Fazole před uvařením namočíme na 4 hodiny do studené vody, poté je v téže vodě uvaříme doměkka. Po vychladnutí fazole 2x umeleme na masovém strojku. Umleté fazole, cukry, žloutky vymícháme dohladka. Přidáme mouku a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 1 1/2 hodiny při 160 °C.
2
**Krém:** z mléka,vanilkového pudinku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Během chlazení občas promícháme, aby nám v pudinku nevznikly hrudky. Mezitím ušleháme máslo, cukr, žloutek, rum a kakao. Vmícháme vychlazený pudink a vymícháme hladký krém, kterým namažeme po vychladnutí podélně rozkrojený korpus. Krémem pomažeme strany dortu. Vršek dortu polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme dle vlastní fantazie.
3
Dort je překvapivě vláčný a výborný u nás velmi oblíbený, nelze poznat, že hlavní složku tvoří fazole.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin "skrblíkův zázrak"

Babiččin "skrblíkův zázrak"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivca | 6. 11. 2013 14:29

    Prave jsem dopekla, tedy jen testo, delala jsem ve forme na muffiny. Pridala navic mlete orechy a lzici rumu. I kdyz jsem dala jen 2/3 cukru, byl na me moc sladky. Priste vyzkousim s 1/2 cukru. Chutove je moc dobry, opravdu takove falesne jedle kastany :-)

  • Karolina | 8. 8. 2013 20:42

    Přidala jsem vlašské ořechy, sekané madle, trochu mletého zázvoru, čokoláddový krém, citronová glazura a celý zalít hořkou čokoládou a je luxusní !!!!!!!!!

  • Světlana Čelechovská | 13. 2. 2009 07:42

    ...určitě vyzkouším...milujeme totiž jedlé kaštany a jídla, kde se používají...no a fazole, jsou chuťově hodně příbuzné...falešné jedlé kaštany...dík za recept...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Dorty Nejlepší dezerty Luštěniny
Pokrmy Moučníky Sladké Dorty Z luštěnin Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoládová poleva Cukr Fazole Hnědý rum Hrubá mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Vanilkový cukr Vanilkový pudink Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené banány

Smažené banány

Báječný jablkový koláč

Báječný jablkový koláč

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

31
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
29
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
25
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
20
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Syn Ivy Hüttnerové Rajmont: Po trestu svatba! Netradiční obřad v lomu

Syn Ivy Hüttnerové Rajmont: Po trestu svatba! Netradiční obřad v lomu

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

  • Recepty.cz
  • Babiččin fazolový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact