• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččin fazolový dort
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin fazolový dort

0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin fazolový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g fazole
    • 500
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra Nastrouhaná
    • 6
      ks žloutek (Bílek ušlehat)
    • 6
      lžíce voda Vlažná
    • 180
      g hrubá mouka
  • Krém
    • máslo 1 a 1/2 kostky
    • moučkový cukr Dle chuti
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce kakao
    • mléko 1/2 l
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Fazole před uvařením namočíme na 4 hodiny do studené vody, poté je v téže vodě uvaříme doměkka. Po vychladnutí fazole 2x umeleme na masovém strojku. Umleté fazole, cukry, žloutky vymícháme dohladka. Přidáme mouku a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 1 1/2 hodiny při 160 °C.
2
**Krém:** z mléka,vanilkového pudinku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Během chlazení občas promícháme, aby nám v pudinku nevznikly hrudky. Mezitím ušleháme máslo, cukr, žloutek, rum a kakao. Vmícháme vychlazený pudink a vymícháme hladký krém, kterým namažeme po vychladnutí podélně rozkrojený korpus. Krémem pomažeme strany dortu. Vršek dortu polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme dle vlastní fantazie.
3
Dort je překvapivě vláčný a výborný u nás velmi oblíbený, nelze poznat, že hlavní složku tvoří fazole.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin "skrblíkův zázrak"

Babiččin "skrblíkův zázrak"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivca | 6. 11. 2013 14:29

    Prave jsem dopekla, tedy jen testo, delala jsem ve forme na muffiny. Pridala navic mlete orechy a lzici rumu. I kdyz jsem dala jen 2/3 cukru, byl na me moc sladky. Priste vyzkousim s 1/2 cukru. Chutove je moc dobry, opravdu takove falesne jedle kastany :-)

  • Karolina | 8. 8. 2013 20:42

    Přidala jsem vlašské ořechy, sekané madle, trochu mletého zázvoru, čokoláddový krém, citronová glazura a celý zalít hořkou čokoládou a je luxusní !!!!!!!!!

  • Světlana Čelechovská | 13. 2. 2009 07:42

    ...určitě vyzkouším...milujeme totiž jedlé kaštany a jídla, kde se používají...no a fazole, jsou chuťově hodně příbuzné...falešné jedlé kaštany...dík za recept...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Dorty Nejlepší dezerty Luštěniny
Pokrmy Moučníky Sladké Dorty Z luštěnin Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoládová poleva Cukr Fazole Hnědý rum Hrubá mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Vanilkový cukr Vanilkový pudink Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mraky

Mraky

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s…

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

616
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
182
Rybí hranolky z tresky
Rybí hranolky z tresky
65
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
47
Nepečený Míša do skleničky
Nepečený Míša do…
29
Jablečné těstoviny s tvarohem
Jablečné těstoviny s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Reakce slavných na odvážný krok Něrgešové: Jsi kočka! A záplava srdíček...

Reakce slavných na odvážný krok Něrgešové: Jsi kočka! A záplava srdíček...

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Babiččin fazolový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact