• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččin fazolový dort
Napište svůj komentář k receptu

Babiččin fazolový dort

0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččin fazolový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g fazole
    • 500
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra Nastrouhaná
    • 6
      ks žloutek (Bílek ušlehat)
    • 6
      lžíce voda Vlažná
    • 180
      g hrubá mouka
  • Krém
    • máslo 1 a 1/2 kostky
    • moučkový cukr Dle chuti
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce kakao
    • mléko 1/2 l
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Fazole před uvařením namočíme na 4 hodiny do studené vody, poté je v téže vodě uvaříme doměkka. Po vychladnutí fazole 2x umeleme na masovém strojku. Umleté fazole, cukry, žloutky vymícháme dohladka. Přidáme mouku a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 1 1/2 hodiny při 160 °C.
2
**Krém:** z mléka,vanilkového pudinku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Během chlazení občas promícháme, aby nám v pudinku nevznikly hrudky. Mezitím ušleháme máslo, cukr, žloutek, rum a kakao. Vmícháme vychlazený pudink a vymícháme hladký krém, kterým namažeme po vychladnutí podélně rozkrojený korpus. Krémem pomažeme strany dortu. Vršek dortu polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme dle vlastní fantazie.
3
Dort je překvapivě vláčný a výborný u nás velmi oblíbený, nelze poznat, že hlavní složku tvoří fazole.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin "skrblíkův zázrak"

Babiččin "skrblíkův zázrak"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivca | 6. 11. 2013 14:29

    Prave jsem dopekla, tedy jen testo, delala jsem ve forme na muffiny. Pridala navic mlete orechy a lzici rumu. I kdyz jsem dala jen 2/3 cukru, byl na me moc sladky. Priste vyzkousim s 1/2 cukru. Chutove je moc dobry, opravdu takove falesne jedle kastany :-)

  • Karolina | 8. 8. 2013 20:42

    Přidala jsem vlašské ořechy, sekané madle, trochu mletého zázvoru, čokoláddový krém, citronová glazura a celý zalít hořkou čokoládou a je luxusní !!!!!!!!!

  • Světlana Čelechovská | 13. 2. 2009 07:42

    ...určitě vyzkouším...milujeme totiž jedlé kaštany a jídla, kde se používají...no a fazole, jsou chuťově hodně příbuzné...falešné jedlé kaštany...dík za recept...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Dorty Nejlepší dezerty Luštěniny
Pokrmy Moučníky Sladké Dorty Z luštěnin Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoládová poleva Cukr Fazole Hnědý rum Hrubá mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Vanilkový cukr Vanilkový pudink Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

Smetanovo-křenová nebo česneková…

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Prominentní rýže

Prominentní rýže

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

Bramborovo-mrkvová kaše

Bramborovo-mrkvová kaše

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

151
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
58
Kořeněné sýrové tyčinky
Kořeněné sýrové tyčinky
54
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
50
Asijské rizoto s kuřecím masem
Asijské rizoto s kuřecím…
48
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Babiččin fazolový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact