• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
Napište svůj komentář k receptu

Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete

autor: sahrazad
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 600
      g brambory
    • 20
      g máslo
    • 1
      ks cibule velká
    • 5
      g paprika sušená nebo 1 menší čerstvá
    • 40
      g koriandr
    • 40
      g kopr
    • 1
      špetka kurkuma nebo šafrán
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Kuře očistíme, rozdělíme na kousky asi po 40 gramech, osolíme, opepříme, zbavíme kůží a zprudka opečeme na másle.
2
Kuře z hrnce vyndáme a zpěníme nakrájenou cibuli a pokud máme čerstvou papriku tak i papriku (sušenou přidáváme až do vývaru), na kterou dáme oloupané brambory rozkrájené na větší kousky (střední brambor asi na 4 dílky).
3
Vrátíme zpátky opečené kousky kuřete, přidáme kurkumu nebo šafrán a ihned zalijeme vodou, tak aby všechny suroviny byly ponořené. Vaříme asi 30-40 minut než kuře a brambory změknou. Asi 5 minut před dovařením vsypeme nadrobno nakrájený koriandr a kopr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chalupářský špíz z kuřete 2

Chalupářský špíz z kuřete 2

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 28. 5. 2013 19:23

    Mně chutnalo velmi, ten můj trochu ujedl, aby neuhynul. V průměru tedy za 1! :-)

  • jares | 26. 6. 2012 11:21

    No, přišlo mi to takové nějaké bez chuti, neměl by se tam dát ten kopr s koriandrem hned na začátku, aby to maso dostalo nějakou chuť?

  • Jaroslav Kusý | 17. 3. 2007 13:40

    Supr

  • Sahrazad | 26. 2. 2007 18:40

    V Ázerbájdžánu se dělají dvě varianty Bozartmy.První je ta kterou uvádím, druhá je se skopovým masem, tam se dávají i ta rajčata.

  • Jana V. | 15. 2. 2007 06:46

    Zkuste přidat nakrájená rajčata k cibuli a chvíli,asi 4 min poduste.Omáčka pak má lepší chuť.Já přidávám ještě ostré koření-chilli nebo feferonku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Vaření Ázerbájdžán Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kopr Koriandr Kuřecí maso Kurkuma Máslo Paprika Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Tvarohový koláč báby Havelkové

Tvarohový koláč báby Havelkové

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

99
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
56
Bramborovo-květáková kaše
Bramborovo-květáková kaše
48
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
46
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
42
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Avokádový Party Knäck Snack
Avokádový Party Knäck Snack
Avokádový salát
Avokádový salát
Avokádový salát k večeři
Avokádový salát k večeři
Ázerbájdžánské kutaby s masem
Ázerbájdžánské kutaby s masem
Azu po česku
Azu po česku
Azu po tatarsku
Azu po tatarsku
  • Recepty.cz
  • Ázerbájdžánská Bozartma z kuřete
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact