• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Avokádo s krevetami
Napište svůj komentář k receptu

Avokádo s krevetami

autor: danek-uk
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Avokádo s krevetami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • avokádo dostatečně uzrálé, měkké
    • krevety
    • tatarská omáčka
    • kečup - jemný
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Měkké avokádo rozdělíme na dvě části tak, že do něj zařízneme nůž, až narazíme na velkou pecku uprostřed. Tento řez pak provedeme po celém obvodu. Rozříznuté avokádo vezmeme do obou rukou a obě půlky oddělíme. Vyjmeme pecku. (Pokud ji zasadíme do hlíny, vyroste malý avokádový stromeček).
2
Dužinu avokáda vydlabeme malou lžičkou a nasekáme nožem na malé kousky. Dáme do misky spolu s krevetami. Krevety NEVAŘÍME.
3
V České republice v běžných obchodech jsou k dostání krevety zmražené, ale již vařené. Mají červeno-bílou barvu. Další tepelnou úpravou krevety pouze "zgumovatí". Krevety syrové mají barvu šedo-bílou.
4
V misce krevety s avokádem promícháme a přidáme tatarskou omáčku, do které jsme před tím přidali trochu kečupu. Správně by se měla přidávat omáčka určená speciálně ke krevetám a mořským produktům, ale žiju v Anglii a nevím, jestli je tato omáčka k dostání i v Česku. Chutí se ale velmi blíží právě tatarce s kečupem.
5
Můžete do ní přidat truchu citronové šťávy. Celou směs dobře promícháme, (podle chuti osolíme) a vložíme zpět do vydlabaných slupek od avokáda.
6
Angličané tento pokrm používají jako starter před hlavním jídlem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Avokádo s tvarohem

Avokádo s tvarohem

Zapečené avokádo

Zapečené avokádo

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Greguša | 17. 11. 2012 21:27

    V Itálii se tato omáčka ke krevetám nazýva Calipso = majonéza, kečup, sladká paprika, pepř, sůl, (špetka podle chuti) a pár kapek Worcestrový omáčky. :-)

  • Alena | 5. 11. 2007 08:53

    Také jsem pecku z avokáda zasadila, vyrostl mi strom,který dosáhl již výšky 2 metrů.Rozvětvuje se, je to krásná rostlina. Má pouze zelené listy, v našich podmínkách prý nekvete. Mám ho asi 5 let.Pecku musíte zasadit do vodorovné polohy a jen půl pecky do zeminy,protože nevíte z které strany vypustí stvol, aby pak nezapustil do země.

  • Jana Speck | 30. 7. 2007 23:13

    A jen tak mimochodem, tato zvlastni vzacna Coctail Sauce, je normalni Heinz Ketchup smichany s majonezou....:-)

  • Katerina Millerova | 10. 9. 2006 17:22

    V ceskych hypermarketech se uz ta zminovana omacka, "coctail sauce", da dostat napr. pod nazvem "koktejlova omacka" od Spaku.

  • Barbora Polakova | 7. 5. 2006 20:50

    Davam 1 celej rodine chutilo.

  • Michaela Atherton | 12. 3. 2006 15:10

    Urcite brzy dojde i do ceskych obchodnich siti. Vetsina veci je uz u nas bezna. Pamatuji si, kdyz jsem poprve privezla mame mango chutney a lime pickle a ruzne veci na poradnou indickou kuchyni... dnes uz si to koupi v Tescu sama. Jsem ale prekvapena, ze vase deti jsou odrostle na vegemite. Nase deti to naprosto nesnasi... i kdyz oni vlastne tak trochu neveri nicemu co ja varim:o] naprosto nechapou, jak muzu jist toast s osmazenou cibuli a kecupem. Ja zase nesnasim jejich peanut butter nebo beans on toast.... a fazole vubec:o] kazdy je jiny, kazdy ma rad neco jineho a to je vlastne dobre. Jinak by nebylo proc vymyslet nove recepty!

  • luckymili | 12. 3. 2006 09:51

    V Austrálii vyrůstají děti na vegemite. I můj syn si mazal toasty, nebo jen tak prstem vybíral ze sklenice, já jsem tomu nepřišla nikdy nachuť, ale doma ho máme pořád. Jediný problém je, že ho musím kupovat v Anglii nebo Německu, tady běžně není.

  • Michaela Atherton | 11. 3. 2006 18:36

    Uplne jste mi vehnala sliny na jazyk.. jen si na ty zavitky vzpomenu:o] ja marmite pouzivam denodenne, ale spis nez na vareni, ja to piju jako horky napoj. Pred par lety mi doktori nasli, ze me telo ma nedostatek vitaminu B a dostala jsem spoustu prasku. Nikdy nebyli s mymi krevnimi vysledky spokojeni... do te doby, nez jsem nasla marmite[bovril.Oxo]. Ted uz neberu ani ty prasky, pouze vypiji 3-4 napoje denne a me krevni testy se vyrazne zlepsili. Je to vazne "zazracny" extrakt!

  • luckymili | 9. 3. 2006 16:41

    Ano je to něco jako marmite, nazývám to tajnou ingredienci, přidávám to do hovězích vývarů, který potom dostává etra silnou chuť. Takže třeba ráno po náročném večeru působí jako balzám na žaludek i hlavu. Šunkové závitky mám také ráda, obzvlášť ty plněné křenovou pěnou.

  • Michaela Atherton | 7. 3. 2006 15:20

    To s tou chuti hoveziho taky nechapu. Nepripada mi, ze by anglicke kravy chutnali jinak nez kravy ceske:o] Cerstve morske plody jsou vzdycky spatne k dostani ve vnitrozemi. Ale to je to same, jako ja tu postradam muj milovany sunkovy zavitek, ktery tu nemohu sehnat:o[ budu se muset naucit recept a vyzkouset ho:o]Luckymili> tim vegemite jste myslela neco jako marmite ci bovril?

  • luckymili | 6. 3. 2006 18:53

    Davide, nevím sice jak to myslíš, s tou jinou chuti. Já jsem se vrátila po 15 létech z Austrálie a guláš mám pořád stejný. V ČR mi akorát chybí čerstvý seafood a vegemite, jinak už tu je opravdu asi vše.Samozřejmě když příjdu v Anglii do řeznictví nebo vidím ovoce a zeleninu, potom příjdu tady do obchodu, tak chce se mi plakat. Tak si prosím neztěžuj. Já to beru jako výzvu a zatím se mi daří.

  • Helena | 6. 3. 2006 10:02

    Mozna,ze pouzivate skutecne jine hovezi.Tady v UAE,byvale britske kolonii v UK obchodech buvolimu masu rikaji indicke hovezi(viz muj komentar k reeptu Zimni musaka) a pouzivaji je na kari a dalsi recepty.Jestli maji nase hovezi nevim.Patrejte dal.

  • David B | 5. 3. 2006 13:21

    Díky všem za připomínky a rady. Nechť si každý upraví recept dle své chuti. Každý jeden recept má vždy více modifikací, otázkou je, do jaké míry se potom dá hovořit o původním receptu.Já tu v Anglii musím taky recepty hodně měnit a někdy i improvizovat. Například typické české jídlo - guláš - ať se snažím sebevíc, nikdy se mi nepovede guláš stejné chuti jako v Česku. Že by měli jiné krávy? Šíleně by mě to zajímalo :o)

  • luckymili | 4. 3. 2006 09:29

    Nesouhlasím s Michaela. Avokado je skvělý předkrm, hlavně pro slavnostní příležitosti. Neobsahuje cholesterol a je zdrojem vitamínů, minerálů, protejnů a vlákniny.Davide, já bych snad jen nahradila tatarku částečně majonézou /výborná je od Heinz - light salad cream/ a částečně zakysanou smetanou a čerstvými bylinkami, dochutit soli a citr. šťávou. A než mražené krevety, tak spíše v přírodním nálevu. Dresink na dary moře je i v ČR /tady už je skoro vše/, ale ten mám raději ke smaženým potvůrkám. Dnes posílám jednoduchý recept na avokado, tak se podívej.

  • Michaela Atherton | 2. 3. 2006 14:58

    Nevim v ktere casti Anglie zijete Davide, ale my toto avokado jime jako hlavni jidlo. Prevazne dietari, nebot avokado je tezke a zasyti, ale neni tolik kaloricke. Jako predkrm bych zminila spise Seafood salad, kdy misto avokada ke krevetam pridavame krabi tycinky a hlavkovy salat se zminovanou seafood sauce, spolu s kouskem citronu.

  • Pavlína Svitáková | 2. 3. 2006 11:38

    Tedy těch kalorií a jako starter?No nic proti,ale u mne by to byl s bagetkou celý oběd.Vypadá to ale hodně chutně!!Vyzkouším.Krevety mám,jen musím koupené avokádo nechat uzrát :( Děkuji za tip s těmi krevetami !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Citronová šťáva Kečup - jemný Krevety Tatarská omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Rychlý, levný oběd

Rychlý, levný oběd

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Řezy Rafaelo III.

Řezy Rafaelo III.

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

207
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…
66
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
36
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
30
Margot řez / dort z remosky
Margot řez / dort z…
20
Špenátovo-cizrnové karí
Špenátovo-cizrnové karí

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ulice Veronika Čermák Macková o nehodě s bratrem: Obličej mu hrál všemi barvami!

Hvězda Ulice Veronika Čermák Macková o nehodě s bratrem: Obličej mu hrál všemi barvami!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

  • Recepty.cz
  • Avokádo s krevetami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact