• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Avignonský Rumpsteak s cibulí
Napište svůj komentář k receptu

Avignonský Rumpsteak s cibulí

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Avignonský Rumpsteak s cibulí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plátek hovězí roštěná
    • 2
      cibule
    • 1
      bobkový list
    • 0,50
      lžička tymián
    • 125
      ml bílé víno - suché
    • 0,50
      kostka hovězí vývar
    • 125
      ml horká voda
    • kopr
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • špagety

Postup přípravy receptu

1
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky roztrhaný bobkový list, tymián a řádně opepříme. Přilijeme víno a vývar (z půl kostky rozpuštěné ve 125 ml vroucí vody). Dusíme, až než se vypaří většina tekutiny, přidáme trochu kopru, promícháme a obsah pánve dáme stranou, udržujeme v teple. Pánev opláchneme, osušíme, a rozpustíme v ní na velkém plameni asi 3 lžíce másla (kdo se bojí přepalování může nakombinovat s arašídovým či kukuřičným olejem). Mezitím omyjeme maso, osušíme a z obou stran jen velmi krátce a mírně naklepeme maso (spíš je to takové poklepání). Opékáme po dobu, která odpovídá oblíbenému stupni propečení (viz. dole), až nyní steak z obou stran osolíme a opepříme, položíme na talíř, na maso dáme větší část cibulové směsi, zbytek dáme na špagety, které jsme zvolili jako přílohu.
2
Poznámky: kdo chce může jako variaci použít místo bílého vína i červené, např. Brodeaux. Doba úpravy masa dle stupně propečenosti: (Uvedené časy se vztahují na dobu, po kterou musí být každá strana opékaná)
3
Blue rare/very rare/blood rare/Black and Blue/Pittsburgh Rare: maso má uvnitř teplotu 37,8 °C - je zvenku jen mírně opečené, uvnitř červené a sotva ohřáté - doba úpravy 1 - 1,5 min. na max. plameni
4
Rare: teplota uvnitř 48,9 °C - vnější strany jsou šedohnědé, vnitřek je červený a mírně teplý - 1,5 - 2 min. na velkém plameni
5
Medium rare: teplota uvnitř 52,2 °C - pokud jinak nespecifikováno se jedná o minimální stupeň úpravy ve Steak Housech, maso má celočervený teplý prostředek - 2,5 min. na středním plameni
6
Medium: teplota uvnitř 57,2 °C - prostředek masa je horký a červený, obklopený růžovou - 3 min. na středním plameni
7
Medium well done:teplota uvnitř 62,8°C - maso je kolem prostředku světle růžové - 4 min. na středním plameni
8
Well done: teplota uvnitř 73,9 °C - maso je skrz naskrz šedohněde a mírně připálené - 5 min. na středním až malém plameni (pro dolnění: tepelně neupravenému stavu se odborně říka raw (angl. pro syrový), využívá se např. při výrobě tataráků, většinou pak ale z pravé svíčkové).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Slané máslo s cibulí a hořčicí

Slané máslo s cibulí a hořčicí

Kmínové plecko na česneku a cibuli se sýrovou šťávičkou

Kmínové plecko na česneku a cibuli se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Poschtak | 30. 1. 2011 20:57

    Jednim slovem - shit.

  • Martin | 12. 11. 2010 09:55

    Přesně. Připravit dobrý vývar, ať hovězí, drůběží či zeleninový, je časově náročné, ale pokud chci vařit kvalitně, bohatě se to vyplatí a navíc je možné ho dost dlouho nechat na mrazáku pro pozdější použití. Já sám vařím drubeží vývar 6 hodin, ovšem musím si vyčíhnout, kdy má paní nebude doma, protože mi za to vždycky nadává.

  • Libor | 26. 10. 2010 22:02

    Zcela nachápu použití tzv. "kostkového bujonu." Proč přidaváte k roštěné vývar z kostky? Tu chuť masa to totálně přebije a zničí. To bych to radši podlil zeleninovým vývarem než tímto. Ale pokud to má někdo rád, stejně jako používáni "veget" do vávarů, tak proč ne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bobkový list Cibule Horká voda Hovězí roštěná Hovězí vývar Kopr Máslo Pepř mletý Špagety Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Salát Caesar

Salát Caesar

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Domací houstičky

Domací houstičky

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

173
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
100
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
96
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
95
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
85
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Atreyova Bašta
Atreyova Bašta
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová buchta z červené…
Autíčka k snídani
Autíčka k snídani
Avokádo s tvarohem
Avokádo s tvarohem
Avokádo zapečené se sýrem
Avokádo zapečené se sýrem
Avokádová omáčka
Avokádová omáčka
  • Recepty.cz
  • Avignonský Rumpsteak s cibulí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact