• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Australský ovocný dort - koláč
Napište svůj komentář k receptu

Australský ovocný dort - koláč

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Australský ovocný dort - koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na krustu
    • 45
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ml skořice
    • 60
      g cukr
    • 50
      g mandle
    • 85
      g hera
  • Náplň
    • broskvový kompot hrušky, meruňky, třešně, maliny, rybíz
    • 3
      ks žloutek
    • 80
      g hnědý cukr
    • 3
      lžička citronová kůra
    • 30
      ml pomerančová šťáva
  • Na pomazání
    • 100
      g meruňkový džem (150 ml)
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 3
      ks bílek
    • sůl
    • 20
      g cukr Jemný
    • mandlové lupínky - loupané Na posypání

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin na krustu uděláme drobenku. 250 ml ji odebereme stranou, zbytek namačkáme na dno a stěny otevírací dortové formy o průměru 23 cm. Nastavíme rozehřátou troubu na 180 °C a pečeme asi 20 min, do zlatava. Vyndáme a necháme chladnout.
2
Nakrájíme broskve, 3-4 plátky dáme stranou na ozdobu středu dortu. Umixujeme žloutky s hnědým cukrem, citronovou kůrou a pomerančovou šťávou do světlé nadýchané pěny. Dno krusty poklademe ovocem, zalijeme umixovanou pěnou a zasypeme drobenkou. Vrátíme do trouby na asi 20 minut, krusta má mít světle hnědou barvu.
3
Ušleháme bílky se solí, přidáme cukr a ušleháme do tuhé pěny. Potřeme meruňkovou zavařeninou rozředěnou citronem, završíme bílkovou pěnou, uhladíme do rovna, posypeme mandlovými lupínky a vrátíme do trouby asi na 15 minut. Mering má na povrchu zezlátnout, mandle mají zlatavě zhnědnout.
4
Necháme chladnout alespoň 15 minut, pak rozevřeme formu, lehce posypeme práškovým cukrem, do středu dáme kousek ovoce, které je uvnitř, popřípadě do uplného středu kousky meduňky. Nejlepší je podávat ještě vlažné jako domácí čtyřhvězdičkový dort. Jakmile se dostane do ledničky, bílková pěna zesedne, je z toho ovocný koláč.
5
Doba přípravy: 1 hodina, uděláme-li si krustu předem, 45 minut. Konzumenti nikdy nešetří chválou a citoslovci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocný dort

Ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Vynikající nepečený ovocný dort

Vynikající nepečený ovocný dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM | 30. 11. 2010 07:51

    Ladio,myslím,že "je to marný, je to marný, je to marný".

  • Ladia
    Ladia | 29. 11. 2010 22:46

    Není pro děti a <BR><BR><BR><BR><BR><BR><BR><BR>

  • Barbora Polakova | 27. 1. 2007 23:22

    Kombinacia broskyne a skorica je neskutocne dobra!!Je to trochu narocne na cas ale stoji to za to.

  • Lenka Kaňová | 17. 11. 2006 12:50

    Paní Heleno, píšu z Austrálie a háčky a čárky jsem si našla. Ráda totiž používám své jméno v kompletní české podobě:-). V nástrojích (tools) si nastavíte češtinu a je to. Akorát si musíte pamatovat, kde na klávesnici je které písmenko, což u mě je zatím kámen úrazu, ale lepším se! Díky za recept, vyzkouším.

  • Alexandra | 25. 8. 2006 15:13

    Zvláštní recept-rozhodla jsem se ho vyzkoušet. Jen jsem se chtěla zeptat, zda-li mouka má být polohrubá. No co, jdu na to dám polohrubou a potom se uvidí. Napíšu jak to dopadlo. :-)

  • Kuchařka on-line | 14. 1. 2006 10:01

    Odpoved mate v e-mailu.

  • Helena | 14. 1. 2006 09:32

    Dekuji za upzorneni,zkusila jsem to a mate pravdu.Moje recepty vsak takto najit nemuzu.Mozna proto,ze u nich neni jmeno autora?Nevim jestli to neni hloupy zaver,bohuzel nejsem zadne komputerove lumen.

  • Kuchařka on-line | 9. 1. 2006 15:29

    Vyhledávání funguje i bez diakritiky ;)

  • Helena | 9. 1. 2006 15:25

    Pani Airan,jsem rada,ze Vam to chutnalo,vase recepty u nas maji uspech.Jen nekdy nemam cas napsat komentar,protoze bych musela pracne vyhledavat(nemam hacky carky).

  • Airan | 9. 1. 2006 13:43

    Pani Heleno, nakonec jsem se k tomu v sobotu dostala a muzu jen potvrdit - VYTECNY KOLAC!!! Delala jsem to s brosvovym kompotem a pomerancovym dzemem.Vrele doporucuji, je naprosto uzasny! Snedl se jeste skoro teply:-))

  • Alena Tulpová | 21. 6. 2005 22:13

    Tak tenhle recept určitě vyzkoušejte, paní doktorka je odbornice nejen ve svém oboru ale i v oblasti vaření a pečení - mohu osobně potvrdit. Vše co jsem podle ní zkusila, bylo výtečné, tenhle koláč je s rybízem a borůvkami absolutně nepřekonatelný!

  • Helena Abouzeidova Mudr | 21. 6. 2005 16:21

    K poznamce anonyma:Zalezi zde na presnem postupu,vzdy hned zapeci to co jsme naslehali,tim dosahneme nadychanosti.Vim,ze ma kazdy jinou troubu,moje nastaveni na 180 je u jineho 160,proto udavam cas,i to jake barvy se ma dosahnout a sikovna kucharka si prikon tepla snizi,jestlize poprrve dosahla pozadovane barvy driv.Po prvnim upeceni si muzete recept zkratit a uvidite,ze je vlastne jednoduchy. Helena.

  • Alena | 20. 6. 2005 13:46

    No to je velmi zajímvý receptík pro šikovné hospodyňky jako dělané, můžou se u toho vyblbnout.... jako např, Já... dík za recept. Líbí se mi

  • Anonym | 20. 6. 2005 13:38

    No jo ale kdo to má číst, je to strašně dlouhý

  • Airan Novakova | 20. 6. 2005 13:23

    Tak tohle vypada velice zajimave, stalo by to za hrich vyzkoset:-)) Davam do oblibenych!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Broskvový kompot Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Hera Hladká mouka Hnědý cukr Mandle Mandlové lupínky - loupané Meruňkový džem Pomerančová šťáva Skořice Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slané tyčinky z bramborového těsta

Slané tyčinky z bramborového těsta

Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky

Jednoduchá česneková pomazánka na…

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Kávová poleva

Kávová poleva

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

144
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
93
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
89
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
83
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
63
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Australský ovocný dort - koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact