• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Australský česnekový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Australský česnekový chléb

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Australský česnekový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bílá veka
    • 125
      g máslo
    • 5
      česnek
    • sůl
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z obou stran.
2
Veku spojíme a zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Pak rozbalíme a ještě 5 minut opékáme volně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nivovo-česnekový chléb

Nivovo-česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Česnekový chléb z pekárny

Česnekový chléb z pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RichardP | 12. 10. 2010 16:55

    Vypadá to že mám tip na rychlou večeři :-)

  • Lenka Kaňová | 17. 11. 2006 12:28

    Také tento česnekový chleba připravuji podobně. Celozrnnou bagetu pouze nakrojím na plátky, ale nedokrojím, a namažu každý plátek z obou stran česnekem s máslem, petrželkou najemno a solí (jestliže je bageta dost slaná sama o sobě, tak už sůl nedávám). Peču jen tak na plechu nebo na grilu, aby chleba zkřupovatěl, zhruba 5-10 minut. Klasicky se podává k italským jídlům z těstovin. Znám to tak jak z USA, tak UK i Austrálie.

  • Lukas | 30. 6. 2006 08:51

    Pratele a co takovy "Herb bread"...postup uplne stejny, ale misto cesneku bylinky (bazalka a nebo co je pri ruce). Doporucuji jako "antre" k testovinam!

  • Ludmila Horáková | 18. 4. 2006 14:14

    Moc dobré. Dělala jsem na grilu a jen se zaprášilo

  • Martina Kaščáková | 13. 4. 2006 18:04

    Dělám tuto veku jako pí Veselá a opravdu výborné.

  • Airan | 13. 4. 2006 16:01

    Neda mi to abych se s tim nepodelila - nedavno jsem pripravila tu vybornou bagetku a trochu jsem prehnala s cesnekem. Bylo to citit po celym byte:-) Zazvoila sousedka a vnucka ji prez dveri sdelila: "Prosim te, muzes prijd zitra, my dneska smrdime"

  • Michaela Atherton | 13. 4. 2006 15:17

    hmmm... pravy Garlic Bread. V Anglii velice oblibeny pri bufetech a k Bolonskym spagetam. Posledni dobou je oblibeny i Cheese Bread a Chilli break.

  • Martina Veselá | 13. 4. 2006 15:10

    Výborné. Jen to dělám trochu jinak. Veku jen naříznu a do zářezů dám směs rozpuštěného másla smíchaného s česnekem a lžičkou bylinkové soli - používám 12-bylinnou sůl bio. Dělám na grilu a většinou to zmizí dřív než maso. Takže dávám 1

  • Tomáš Vaňáček | 5. 3. 2006 18:46

    Je to fakt dobré,místo petrželky jsem dal na jemno nakrájený pórek a můžu doporučit.

  • Věra | 13. 1. 2006 08:08

    Arian těší mě že Vám chutná, já zase z vašich receptů zblbla natolik, ze mám doma stále zeli, jak celou hlavu a to červenou a zelenou, tak kysané zelí ... Všechny recepty jsou ŇAM

  • Airan | 12. 1. 2006 20:15

    Mila Verko, recepty na sobotu a nedeli ode mne nepotrebujete, jsou vylozene " česke" :-)) Pondeli az ctvrtek varim nejradeji neco z madarske, francouzke nebo mexicke kuchyni:-)) Dnes jsem ten Vas australsky chleb opet delala ale z bagetek misto veky a zda se mi to jeste lepsi. Je to tak dobry, ze se da jist i samotne k caji. VYBORNÝ!

  • Věra | 11. 1. 2006 12:00

    Trobu mám obyčejnou plynovou. Do trouby se to dá spíše prohřát, aby se veka s máslem a bylinkami propojila a při dokončení , když se alobal odkryje jde o to, aby veka byla křupavá, ne aby se spálila, to můžete troubu vypnout a nechat dojít. Ale to si asi každý pak dělá dle svým zkušeností. Přeji Vám, ať se daří.Arian díky za recepty na pátky...MOOOC dobrý !!!Ještě mi od vás chybí na sobotu, neděli a pondělí až čtvrtek :))

  • Miroslav Johan | 11. 1. 2006 10:07

    Na koľko stupňov, ak sa môžem spýtať, máte pri tomto recepte "troubu vyhřátou"? Hmm?A ešte niečo - rúru máte elektrickú? Horkovzdušnú?Ďakujem.

  • Pavlína Svitáková | 11. 1. 2006 06:22

    Toto děláme v létě na grilu.Zkoušela jsem nahradit máslo Ramou nebo Herou,ale není to tak fajn.Přidávám i jiné rozsekané bylinky-dobromysl,rozmarýn,bazalku apod.

  • Airan | 10. 1. 2006 16:50

    Tak tohle NEMA CHYBU!!! Rodina si to uz vyzaduje pomalu ke vsemu:-)) Chodi se k jakykoli zeleninove nebo lusteninove polevce ale taky k salatu jako lehkou veceri, diky Verko.

  • blabla bla bla | 30. 9. 2005 13:02

    velmi chuťově dobré

  • Marcela Sandtnerová | 30. 9. 2005 12:06

    Tento recept znám od své babičky která žila v Austráliji a je to opravdu moc dobré

  • Lena Halsová | 5. 4. 2005 19:04

    Je to fakt dobrý!!!!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá veka Česnek Máslo Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Těstoviny s kuřetem a špenátem

Těstoviny s kuřetem a špenátem

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cupcakes

Cupcakes

Jednoduchá vločková polévka s kapustičkami

Jednoduchá vločková polévka s…

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

85
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
25
Domácí kachní paštika
Domácí kachní paštika
25
Chilli máslo se sušenými rajčaty
Chilli máslo se sušenými…
21
Jednoduché česnekové máslo
Jednoduché česnekové…
15
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a Silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a Silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Krize ve vztahu Lely a Karlose Vémoly: Mluví se o rozvodu! Na dovče v Dubaji se něco stalo…

Krize ve vztahu Lely a Karlose Vémoly: Mluví se o rozvodu! Na dovče v Dubaji se něco stalo…

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

  • Recepty.cz
  • Australský česnekový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact