• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Australský česnekový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Australský česnekový chléb

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Australský česnekový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bílá veka
    • 125
      g máslo
    • 5
      česnek
    • sůl
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z obou stran.
2
Veku spojíme a zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Pak rozbalíme a ještě 5 minut opékáme volně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nivovo-česnekový chléb

Nivovo-česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Česnekový chléb z pekárny

Česnekový chléb z pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RichardP | 12. 10. 2010 16:55

    Vypadá to že mám tip na rychlou večeři :-)

  • Lenka Kaňová | 17. 11. 2006 12:28

    Také tento česnekový chleba připravuji podobně. Celozrnnou bagetu pouze nakrojím na plátky, ale nedokrojím, a namažu každý plátek z obou stran česnekem s máslem, petrželkou najemno a solí (jestliže je bageta dost slaná sama o sobě, tak už sůl nedávám). Peču jen tak na plechu nebo na grilu, aby chleba zkřupovatěl, zhruba 5-10 minut. Klasicky se podává k italským jídlům z těstovin. Znám to tak jak z USA, tak UK i Austrálie.

  • Lukas | 30. 6. 2006 08:51

    Pratele a co takovy "Herb bread"...postup uplne stejny, ale misto cesneku bylinky (bazalka a nebo co je pri ruce). Doporucuji jako "antre" k testovinam!

  • Ludmila Horáková | 18. 4. 2006 14:14

    Moc dobré. Dělala jsem na grilu a jen se zaprášilo

  • Martina Kaščáková | 13. 4. 2006 18:04

    Dělám tuto veku jako pí Veselá a opravdu výborné.

  • Airan | 13. 4. 2006 16:01

    Neda mi to abych se s tim nepodelila - nedavno jsem pripravila tu vybornou bagetku a trochu jsem prehnala s cesnekem. Bylo to citit po celym byte:-) Zazvoila sousedka a vnucka ji prez dveri sdelila: "Prosim te, muzes prijd zitra, my dneska smrdime"

  • Michaela Atherton | 13. 4. 2006 15:17

    hmmm... pravy Garlic Bread. V Anglii velice oblibeny pri bufetech a k Bolonskym spagetam. Posledni dobou je oblibeny i Cheese Bread a Chilli break.

  • Martina Veselá | 13. 4. 2006 15:10

    Výborné. Jen to dělám trochu jinak. Veku jen naříznu a do zářezů dám směs rozpuštěného másla smíchaného s česnekem a lžičkou bylinkové soli - používám 12-bylinnou sůl bio. Dělám na grilu a většinou to zmizí dřív než maso. Takže dávám 1

  • Tomáš Vaňáček | 5. 3. 2006 18:46

    Je to fakt dobré,místo petrželky jsem dal na jemno nakrájený pórek a můžu doporučit.

  • Věra | 13. 1. 2006 08:08

    Arian těší mě že Vám chutná, já zase z vašich receptů zblbla natolik, ze mám doma stále zeli, jak celou hlavu a to červenou a zelenou, tak kysané zelí ... Všechny recepty jsou ŇAM

  • Airan | 12. 1. 2006 20:15

    Mila Verko, recepty na sobotu a nedeli ode mne nepotrebujete, jsou vylozene " česke" :-)) Pondeli az ctvrtek varim nejradeji neco z madarske, francouzke nebo mexicke kuchyni:-)) Dnes jsem ten Vas australsky chleb opet delala ale z bagetek misto veky a zda se mi to jeste lepsi. Je to tak dobry, ze se da jist i samotne k caji. VYBORNÝ!

  • Věra | 11. 1. 2006 12:00

    Trobu mám obyčejnou plynovou. Do trouby se to dá spíše prohřát, aby se veka s máslem a bylinkami propojila a při dokončení , když se alobal odkryje jde o to, aby veka byla křupavá, ne aby se spálila, to můžete troubu vypnout a nechat dojít. Ale to si asi každý pak dělá dle svým zkušeností. Přeji Vám, ať se daří.Arian díky za recepty na pátky...MOOOC dobrý !!!Ještě mi od vás chybí na sobotu, neděli a pondělí až čtvrtek :))

  • Miroslav Johan | 11. 1. 2006 10:07

    Na koľko stupňov, ak sa môžem spýtať, máte pri tomto recepte "troubu vyhřátou"? Hmm?A ešte niečo - rúru máte elektrickú? Horkovzdušnú?Ďakujem.

  • Pavlína Svitáková | 11. 1. 2006 06:22

    Toto děláme v létě na grilu.Zkoušela jsem nahradit máslo Ramou nebo Herou,ale není to tak fajn.Přidávám i jiné rozsekané bylinky-dobromysl,rozmarýn,bazalku apod.

  • Airan | 10. 1. 2006 16:50

    Tak tohle NEMA CHYBU!!! Rodina si to uz vyzaduje pomalu ke vsemu:-)) Chodi se k jakykoli zeleninove nebo lusteninove polevce ale taky k salatu jako lehkou veceri, diky Verko.

  • blabla bla bla | 30. 9. 2005 13:02

    velmi chuťově dobré

  • Marcela Sandtnerová | 30. 9. 2005 12:06

    Tento recept znám od své babičky která žila v Austráliji a je to opravdu moc dobré

  • Lena Halsová | 5. 4. 2005 19:04

    Je to fakt dobrý!!!!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá veka Česnek Máslo Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Pravá pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina

Broskvové řezy s pudinkem

Broskvové řezy s pudinkem

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Suši s rybou a zeleninou

Suši s rybou a zeleninou

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Podzimní salát Coleslaw

Podzimní salát Coleslaw

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

50
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
36
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
34
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
34
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední stěhování Jiřího Krampola (†87): Z Pařížské do pečovateláku!

Poslední stěhování Jiřího Krampola (†87): Z Pařížské do pečovateláku!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Australský česnekový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact