• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Australský česnekový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Australský česnekový chléb

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Australský česnekový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bílá veka
    • 125
      g máslo
    • 5
      česnek
    • sůl
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z obou stran.
2
Veku spojíme a zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Pak rozbalíme a ještě 5 minut opékáme volně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nivovo-česnekový chléb

Nivovo-česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Česnekový chléb z pekárny

Česnekový chléb z pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RichardP | 12. 10. 2010 16:55

    Vypadá to že mám tip na rychlou večeři :-)

  • Lenka Kaňová | 17. 11. 2006 12:28

    Také tento česnekový chleba připravuji podobně. Celozrnnou bagetu pouze nakrojím na plátky, ale nedokrojím, a namažu každý plátek z obou stran česnekem s máslem, petrželkou najemno a solí (jestliže je bageta dost slaná sama o sobě, tak už sůl nedávám). Peču jen tak na plechu nebo na grilu, aby chleba zkřupovatěl, zhruba 5-10 minut. Klasicky se podává k italským jídlům z těstovin. Znám to tak jak z USA, tak UK i Austrálie.

  • Lukas | 30. 6. 2006 08:51

    Pratele a co takovy "Herb bread"...postup uplne stejny, ale misto cesneku bylinky (bazalka a nebo co je pri ruce). Doporucuji jako "antre" k testovinam!

  • Ludmila Horáková | 18. 4. 2006 14:14

    Moc dobré. Dělala jsem na grilu a jen se zaprášilo

  • Martina Kaščáková | 13. 4. 2006 18:04

    Dělám tuto veku jako pí Veselá a opravdu výborné.

  • Airan | 13. 4. 2006 16:01

    Neda mi to abych se s tim nepodelila - nedavno jsem pripravila tu vybornou bagetku a trochu jsem prehnala s cesnekem. Bylo to citit po celym byte:-) Zazvoila sousedka a vnucka ji prez dveri sdelila: "Prosim te, muzes prijd zitra, my dneska smrdime"

  • Michaela Atherton | 13. 4. 2006 15:17

    hmmm... pravy Garlic Bread. V Anglii velice oblibeny pri bufetech a k Bolonskym spagetam. Posledni dobou je oblibeny i Cheese Bread a Chilli break.

  • Martina Veselá | 13. 4. 2006 15:10

    Výborné. Jen to dělám trochu jinak. Veku jen naříznu a do zářezů dám směs rozpuštěného másla smíchaného s česnekem a lžičkou bylinkové soli - používám 12-bylinnou sůl bio. Dělám na grilu a většinou to zmizí dřív než maso. Takže dávám 1

  • Tomáš Vaňáček | 5. 3. 2006 18:46

    Je to fakt dobré,místo petrželky jsem dal na jemno nakrájený pórek a můžu doporučit.

  • Věra | 13. 1. 2006 08:08

    Arian těší mě že Vám chutná, já zase z vašich receptů zblbla natolik, ze mám doma stále zeli, jak celou hlavu a to červenou a zelenou, tak kysané zelí ... Všechny recepty jsou ŇAM

  • Airan | 12. 1. 2006 20:15

    Mila Verko, recepty na sobotu a nedeli ode mne nepotrebujete, jsou vylozene " česke" :-)) Pondeli az ctvrtek varim nejradeji neco z madarske, francouzke nebo mexicke kuchyni:-)) Dnes jsem ten Vas australsky chleb opet delala ale z bagetek misto veky a zda se mi to jeste lepsi. Je to tak dobry, ze se da jist i samotne k caji. VYBORNÝ!

  • Věra | 11. 1. 2006 12:00

    Trobu mám obyčejnou plynovou. Do trouby se to dá spíše prohřát, aby se veka s máslem a bylinkami propojila a při dokončení , když se alobal odkryje jde o to, aby veka byla křupavá, ne aby se spálila, to můžete troubu vypnout a nechat dojít. Ale to si asi každý pak dělá dle svým zkušeností. Přeji Vám, ať se daří.Arian díky za recepty na pátky...MOOOC dobrý !!!Ještě mi od vás chybí na sobotu, neděli a pondělí až čtvrtek :))

  • Miroslav Johan | 11. 1. 2006 10:07

    Na koľko stupňov, ak sa môžem spýtať, máte pri tomto recepte "troubu vyhřátou"? Hmm?A ešte niečo - rúru máte elektrickú? Horkovzdušnú?Ďakujem.

  • Pavlína Svitáková | 11. 1. 2006 06:22

    Toto děláme v létě na grilu.Zkoušela jsem nahradit máslo Ramou nebo Herou,ale není to tak fajn.Přidávám i jiné rozsekané bylinky-dobromysl,rozmarýn,bazalku apod.

  • Airan | 10. 1. 2006 16:50

    Tak tohle NEMA CHYBU!!! Rodina si to uz vyzaduje pomalu ke vsemu:-)) Chodi se k jakykoli zeleninove nebo lusteninove polevce ale taky k salatu jako lehkou veceri, diky Verko.

  • blabla bla bla | 30. 9. 2005 13:02

    velmi chuťově dobré

  • Marcela Sandtnerová | 30. 9. 2005 12:06

    Tento recept znám od své babičky která žila v Austráliji a je to opravdu moc dobré

  • Lena Halsová | 5. 4. 2005 19:04

    Je to fakt dobrý!!!!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá veka Česnek Máslo Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené na medu a citronu

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Indiánci

Indiánci

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

22
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou
Jablka v těstíčku s…
17
Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s…
13
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé podzimní blaho!
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé…
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
AHA.cz Krach vztahu u Dolanských! Syn Max promluvil

Krach vztahu u Dolanských! Syn Max promluvil

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Herečka Kateřina Janečková překvapuje: Návrat Ošklivky Katky!

Herečka Kateřina Janečková překvapuje: Návrat Ošklivky Katky!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

  • Recepty.cz
  • Australský česnekový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact