• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Atlasovy řecké patates sto fourno
Napište svůj komentář k receptu

Atlasovy řecké patates sto fourno

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atlasovy řecké patates sto fourno
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg brambory
    • citronová šťáva
    • 1
      voda
    • 4
      lžíce panenský olivový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 2
      česnek
    • 1
      lžička rozmarýn

Postup přípravy receptu

1
Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej, přídáme sůl, sladkou papriku, česnek a rozmarýn, promícháme, přidáme oloupané, omyté a na normální kousky nakrajáné brambory, ještě jednou promícháme. Vše i s tekutinou předáme do většího hlubokého plechu a v na 200 °C rozehřáté troubě pečeme přibližně hodinu.
2
Řecké "patates sto fourno" aneb pečené brambory se hodí jako příloha k řeckým jídlům anebo jako samostatný pokrm.
3
Podávají se s tzatziki dle mého [[http://www.recepty.cz/recept/tzatziki-originalni-recky-recept-14264|receptu]].
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecké masové jednohubky

Řecké masové jednohubky

Řecké kuře v peřince

Řecké kuře v peřince

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna | 9. 7. 2013 09:56

    prosím, kolik se tam dává vody a citr. šťávy?

  • Akaschka | 6. 4. 2012 15:23

    Dito a muzu se zeptat jak se maji spravne delat?kdyztak mi recept poslete na Akaschka@seznam.cz nemyslim to nijak spatne,vazne mi to zajima.Diky moc

  • dita | 25. 11. 2011 12:01

    peknej humus,mam otce reka a vim jak maji se delat tyto brambory,bohuzel takhle rozhodne nee!! :-(

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:12

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • Mephisto | 6. 12. 2010 13:23

    Dělal jsem jako přílohu k Adonisova řecká kotopoulo od stejného autora a naprostá paráda.

  • Lenka Nováková | 29. 5. 2010 17:14

    dnes jsem tyhle brambory dělala na oběd a všichni byli nadšení........brzy zopakujeme

  • Jiří Hejč | 13. 2. 2010 12:56

    vyzkoušeli jsme dnes na oběd, ale je to chuťově moc jiné na to, aby nám to chutnalo... ale možná někomu mu ta nakyslá chuť bude vyhovovat

  • jaja 13 | 5. 9. 2008 19:27

    Vždy, když dělám brambory v troubě, dávám je na pečící papír. Alespoň ty křupavé kousky nezůstanou přilepené na plechu. Jinak výborný recept, něco podobného dělám. Dávám čerstvý tymián a bez papriky. Takže příště vyzkouším i podle tohoto receptu.

  • Oldřich Gargulák | 5. 9. 2008 16:34

    Už vím, kde jsem dělal chybu: "TZATZIKI - originální řecký recept." jsem kopíroval a vložil do vyhledavání. Paseku udělaly uvozovky. Proč to dělat jednoduše, když .......... ,že?

  • Lada Kovářová | 5. 9. 2008 16:06

    Klikněte v receptu na "TZATZIKI - originální řecký recept."

  • Di - | 5. 9. 2008 13:46

    Ale ano naběhlo. Recept tu je už dávno. Zkuste zadat pouze jedno slovo z názvu, chyba může být v mezerách mezi slovy.

  • Oldřich Gargulák | 5. 9. 2008 12:37

    Patriku, asi to tam ještě nenaběhlo: Nebyl nalezen žádný recept, obsahující v názvu / ingredienci slovo "TZATZIKI - originální řecký recept.".

  • Lenka Nova | 5. 9. 2008 12:13

    Jedním slovem vynikající.

  • Petule B. | 25. 6. 2008 15:13

    Všechna čest tomuto receptu. Téměř bez práce a výsledek je úžasný!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Pečení Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Citronová šťáva Panenský olivový olej Paprika - sladká Rozmarýn Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Těstoviny s rajčaty

Těstoviny s rajčaty

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Pistáciové sušenky

Pistáciové sušenky

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

76
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
68
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
31
Svařák
Svařák
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Velkolepé zahájení zimní sezóny ve Špindlu: Známé krásky i movití podnikatelé!

Velkolepé zahájení zimní sezóny ve Špindlu: Známé krásky i movití podnikatelé!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Další doporučené recepty:

Aspikové mističky
Aspikové mističky
Asterixův dort
Asterixův dort
Aténské citronové kuře
Aténské citronové kuře
Atreyova Bašta
Atreyova Bašta
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová buchta z červené…
Autíčka k snídani
Autíčka k snídani
  • Recepty.cz
  • Atlasovy řecké patates sto fourno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact