• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Asterixův dort
Napište svůj komentář k receptu

Asterixův dort

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Asterixův dort
Asterixův dort
Asterixův dort
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Těsto
    • 120
      g ovesná mouka pražmová
    • 200
      ml vařící voda
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
  • Náplň
    • 120
      g hrách
    • 530
      ml voda dle potřeby
    • 1
      lžička sůl
    • 40
      g tahini
    • 1
      lžička máslo (šmolc, ghee)

Postup přípravy receptu

1
Pražmová mouka dle receptu: https://www.recepty.cz/recept/cestovni-ovesne-prazmo-zakladni-recept-168085 . Zjemnit ovesné pražmo, tlučením v hmoždíři, mletím v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky (i do zásoby).
2
Den předem připravit těsto. V menší míse smíchat mouku se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Nechat odstát 15 minut pro nasáknutí vody. Promíchat (lžičkou, hůlkami). Vypracovat těsto. Hníst 8 minut. Spotřeba času 60 minut. Nechat odležet v ledničce 12-18h.
3
Den nebo dva dopředu uvařit namočený hrách (5-12h) z nové studené vody 500 ml 20 minut. Osolit na začátku varu. Po slití vody uvařený hrách, bez loupání, prolisovat s citem lisem na česnek na jemnou kaši. Spotřeba času var 35 + prolisování 60 minut. Promíchat s tahini, šmolcem a 25 ml vody, vypracovat tužší náplň. Bez přísad je pasta suchá (krém, pyré, kaše). Spotřeba času 15 minut. Náplň s tahini obsahuje med jako konzervant.
4
Asi 2/5 (40%) těsta použít pro základnu průměru 13 cm. Těsto mírně lepí, nutná čisté ruční práce. Vynechat mezeru 5 mm od kraje základny a vytvarovat na ní kopeček z náplně. Krájet plátky ze zbylého těsta, rozmístit těsně vedle sebe na povrchu kopečku náplně. Vyhladit mezi nimi spáry kousky těsta a uhladit povrch. Ze zbylého těsta vypracovat malé bochánky pro ozdobení povrchu. Vhodné navlhčit dotykovou plošku pro lepší slepení.
5
Poznámka autora receptu: Výtvor je na motivy dortíku z filmu Asterix a Obelix: Mise Kleopatra (2002). Souhlasí zejména použité barvy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Piškotový dort s ananasem

Piškotový dort s ananasem

Smetanový Lotus dort

Smetanový Lotus dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrách Máslo Ovesná mouka Sůl Tahini Vařící voda Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Ostružinový řez

Ostružinový řez

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Jednoduchá krkovička s kapustičkami - minutka

Jednoduchá krkovička s kapustičkami -…

Kuřecí prsa s pomeranči

Kuřecí prsa s pomeranči

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

210
Krupičková polévka s vejcem
Krupičková polévka s…
169
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
44
Zeleninová polévka (nejen) s čočkou
Zeleninová polévka …
32
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
28
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Aspik s červenou řepou
Aspik s červenou řepou
Aspiková vaječná tlačenka
Aspiková vaječná tlačenka
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aténské citronové kuře
Aténské citronové kuře
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atreyova Bašta
Atreyova Bašta
  • Recepty.cz
  • Asterixův dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact