• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Asterixův dort
Napište svůj komentář k receptu

Asterixův dort

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Asterixův dort
Asterixův dort
Asterixův dort
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Těsto
    • 120
      g ovesná mouka pražmová
    • 200
      ml vařící voda
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
  • Náplň
    • 120
      g hrách
    • 530
      ml voda dle potřeby
    • 1
      lžička sůl
    • 40
      g tahini
    • 1
      lžička máslo (šmolc, ghee)

Postup přípravy receptu

1
Pražmová mouka dle receptu: https://www.recepty.cz/recept/cestovni-ovesne-prazmo-zakladni-recept-168085 . Zjemnit ovesné pražmo, tlučením v hmoždíři, mletím v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky (i do zásoby).
2
Den předem připravit těsto. V menší míse smíchat mouku se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Nechat odstát 15 minut pro nasáknutí vody. Promíchat (lžičkou, hůlkami). Vypracovat těsto. Hníst 8 minut. Spotřeba času 60 minut. Nechat odležet v ledničce 12-18h.
3
Den nebo dva dopředu uvařit namočený hrách (5-12h) z nové studené vody 500 ml 20 minut. Osolit na začátku varu. Po slití vody uvařený hrách, bez loupání, prolisovat s citem lisem na česnek na jemnou kaši. Spotřeba času var 35 + prolisování 60 minut. Promíchat s tahini, šmolcem a 25 ml vody, vypracovat tužší náplň. Bez přísad je pasta suchá (krém, pyré, kaše). Spotřeba času 15 minut. Náplň s tahini obsahuje med jako konzervant.
4
Asi 2/5 (40%) těsta použít pro základnu průměru 13 cm. Těsto mírně lepí, nutná čisté ruční práce. Vynechat mezeru 5 mm od kraje základny a vytvarovat na ní kopeček z náplně. Krájet plátky ze zbylého těsta, rozmístit těsně vedle sebe na povrchu kopečku náplně. Vyhladit mezi nimi spáry kousky těsta a uhladit povrch. Ze zbylého těsta vypracovat malé bochánky pro ozdobení povrchu. Vhodné navlhčit dotykovou plošku pro lepší slepení.
5
Poznámka autora receptu: Výtvor je na motivy dortíku z filmu Asterix a Obelix: Mise Kleopatra (2002). Souhlasí zejména použité barvy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zdravý brownies dort

Zdravý brownies dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Čokoládový dort ze 150 g

Čokoládový dort ze 150 g

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrách Máslo Ovesná mouka Sůl Tahini Vařící voda Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Dobrý perník

Dobrý perník

Pizza chudobka

Pizza chudobka

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Kuřecí směs s játry

Kuřecí směs s játry

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

"Kouřové" marinované vepřové

"Kouřové" marinované vepřové

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

50
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
49
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
24
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zemřel Oldo Hlaváček (†91) z pořadu Vtipnější vyhrává: Covidová doba ho semlela!

Zemřel Oldo Hlaváček (†91) z pořadu Vtipnější vyhrává: Covidová doba ho semlela!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Aspik s červenou řepou
Aspik s červenou řepou
Aspiková vaječná tlačenka
Aspiková vaječná tlačenka
Aspikové mističky
Aspikové mističky
Aténské citronové kuře
Aténské citronové kuře
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atlasovy řecké patates sto fourno
Atreyova Bašta
Atreyova Bašta
  • Recepty.cz
  • Asterixův dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact