• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Asopovo řecké Saganaki
Napište svůj komentář k receptu

Asopovo řecké Saganaki

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Asopovo řecké Saganaki
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g sýr feta též k dostání pod názvem Apetina či sýr středomořského typu
    • 40
      ml ouzo
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 1
      lžíce tymián
    • 0,50
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička oregáno nebo oregáno
  • Variace
    • 2
      lžíce panenský olivový olej
    • 1
      ks feferonka

Postup přípravy receptu

1
Fetu několikrát otočíme v Ouzu a necháme v něm ležet asi 10 min.
2
Během této doby smícháme strouhanku s pepřem a bylinkami. V této směsi obalíme fetu ze všech stran a grilujeme ji na středně rozpáleném grilu do zlatova (raději ne gril v troubě). Kvalitní feta se nerozteče a zůstane vcelku.
3
Jako variace lze fetu před grilováním zabalit ještě do alobalu a před uzavřením alobalu pokapat olivovým olejem a dochutit trochou feferonky.
4
Saganaki jsou v řecku oblíbeným předkrmem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Saganaki s krevetami a sýrem Feta

Saganaki s krevetami a sýrem Feta

Řecké masové jednohubky

Řecké masové jednohubky

Řecké kuře v peřince

Řecké kuře v peřince

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jakub | 18. 2. 2012 10:05

    Je to 8-) :-) :-) :-))

  • Máťa | 4. 9. 2011 02:14

    Ahoj. Musím reagoavat na mylnou domněnku, že Saganaki je ze sýru Feta... Není tomu tak. Je to sýr Kefalotyri a ptal jsem se na to nezávisle minimálně ve čtyřech restauracích + tohle: http://en.wikipedia.org/wiki/Kefalotyri....... Včera jsem si přivezl z Řecka kilo téhle mňamky a chutná opravdu úúúúúžasně!!!!

  • kagkouro | 1. 4. 2011 17:36

    tento recept sem vyzkoušel i s kyperským haloumi...

  • kagkouro | 1. 4. 2011 17:31

    Místo ouza lze použít anýzové tsipouro

  • Charlie | 12. 4. 2008 22:05

    Místo Ouza můžete zkusit francouzský Pastis.

  • Sylva Karešová | 12. 4. 2008 14:38

    Já jsem dřív Ouzo vůbec neznala, až jednou ho dovezla moje mamka z Řecka Patrickovi, tak jsem ochutnala... Pít jako aperitiv bych jej nemohla, je to na mě příliš silné, ale je pravda, že chutná jako pendrek :-) Ouzo v jídle je zajímavé, právě pro tu svou zajímavou chuť.

  • Patrick Schmitt | 12. 4. 2008 14:15

    Inu, ja jsem - na dovolené v Turecku - s oblibou pil Raki a tam mi velmi připomínalo řecké Ouzo, takže kvalita a chuť Raki a vůbec všech nápojů je jistě regionálně závislá. Souhlasím ale s tím, že Ouzo je tak trošku "pendrekový alkohol". Cipuro jsem tu taky ještě neviděl prodávat...Jinak děkuji za pochvalu mých receptů. :-)

  • Marsi | 11. 4. 2008 22:26

    Vyborna je take feta obalena v klasickem trojobalu a osmazena jako rizek.Jinak nerekla bych,ze ouzo chutna podobne jako rakia,spise jak cipuro,ale to tady asi jen tak nekoupite.pro mne je ouzo normalne pendrekovy alkohol,muj muz se vzdy smeje,kdyz to tvrdim,ja si ouzo dam jen jako aperitiv k jidlu nebot i takto se ouzo podava.Jinak Patricku mate fajn recepty.

  • Patrick Schmitt | 11. 4. 2008 19:39

    Ouzo lze chuťově jen těžko nahradit. Podobně chutná snad už jen Raki...

  • Alena | 11. 4. 2008 14:31

    Ouzo už jsme vypili, čím ho nahradíme?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Chuťovky Ze sýra Grilování Rychlovka Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Feferonka Oregáno Ouzo Panenský olivový olej Pepř mletý Strouhanka Sýr feta Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Sušenky

Sušenky

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Vajíčková pomazánka Rabat

Vajíčková pomazánka Rabat

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

172
Dýňová tortila
Dýňová tortila
132
Máslové řízky
Máslové řízky
131
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
79
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
68
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Asijský kuskus
Asijský kuskus
Asijský zelný salát s kuřetem
Asijský zelný salát s kuřetem
Asklepiovo řecké Souvlaki
Asklepiovo řecké Souvlaki
Aspik s červenou řepou
Aspik s červenou řepou
Aspiková vaječná tlačenka
Aspiková vaječná tlačenka
Aspikové mističky
Aspikové mističky
  • Recepty.cz
  • Asopovo řecké Saganaki
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact