• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Asijská polévka
Napište svůj komentář k receptu

Asijská polévka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Asijská polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks zázvor
    • 350
      g mrkev
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      g pórek
    • 1
      l drůbeží vývar
    • 100
      g skleněné nudle
    • chilli
    • sambal
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Čerstvý zázvor oloupeme a najemno usekáme. Mrkev dobře očistíme a nakrájíme na šikmé plátky, ze kterých případně malými formičkami vykrájíme různé tvary, např. zvířátka. Pórek důkladně omyjeme, opereme, podélně rozřízneme, rozdělíme na plátky, za kterých vykrájíme kosočtverce.
2
Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, na kterém osmahneme čerstvý zázvor. Podlijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme nakrájenou zeleninu, skleněné nudle nebo přelámané špagety a společně vaříme doměkka. Nakonec vše okořeníme solí, chilli, případně mletým zázvorem a podle chuti sambalem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Asijská polévka

Asijská polévka

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Asijská smažená rýže

Asijská smažená rýže

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nofuj | 25. 2. 2017 13:52

    No fuj, polévka byla absolutně hrozná, nikdo ji nechtěl jíst, samý zázvor, prosím nemohli by jste příště napsat, kolik gramů zázvoru má v polévce být a ne psát 1 kus zázvoru !!.....no blivajs, protože zázvoru bylo moc a do toho chilli ...nechápu, jak někdo mohl dát hodnocení 1, huba se mi křivila po jedné lžičce

  • stan | 9. 11. 2016 14:53

    Jeste jsem chtel dodat ze spagety do cinske polevky? to snad ne... mimoto spravne sklenene nudle se vari mimo polevky a pridavaji se tam pred podavanim

  • stan | 9. 11. 2016 14:36

    Jaksi se ztracim.. asijska polevka a do toho turecky sambal...to je jako davat do drstkove polevky habanero.. ale po znacne uprave receptu celkem dobre

  • stan | 9. 11. 2016 14:36

    Jaksi se ztracim.. asijska polevka a do toho turecky sambal...to je jako davat do drstkove polevky habanero.. ale po znacne uprave receptu celkem dobre

  • RomolaS | 4. 1. 2016 19:17

    Výborná a rychlá pikantní polévka!

  • ZdenkaDv | 17. 1. 2015 18:01

    polívka výborná :-) dávám za jedna a přidávám do kuchařky

  • pff | 25. 9. 2014 13:55

    nekdo tady zapomnel napsat kokosove mleko, to je zakladni vec do jejich polevek

  • Martinka | 8. 4. 2014 21:31

    Pro ty, kteří také shánějí jmenované nudle mohu doporučit eshop http://www.prosteasijske.cz/ mají široký sortiment a skvělé ceny :-)

  • janik | 27. 10. 2013 11:17

    skvělá polévka :-)

  • RomolaS | 13. 8. 2012 22:10

    Jednoduchá, rychlá a moc dobrá!!! :-P

  • doktor88 | 9. 10. 2011 13:42

    Vařit polívku na pánvi? Doporučuji zázvor osmahnout přímo v hrnci a pak přidat vývar. Někdy je vhodné zázvor dopředu povařit v osolené vodě.

  • profi_labuznik
    profi_labuznik | 17. 2. 2011 11:48

    skvely recept

  • Alexandra Daňková | 11. 4. 2009 13:13

    Ač nerada, tak musím říct, že polévka mi vůbec nechutnala. Přítel koupil čerstvý zázvor, tak jsem ho zkusila upotřebit v této polívce. Zázvor jsem nasekala, ale i přesto mi křupal pod zubama a jeho chuť mi přijde příšerná. Jinak polévky v čínských restauracích mám ráda.

  • Pastis Petite | 9. 8. 2006 16:04

    Jednoduché a výborné! Skvělý doplněk k čísnké večeři s rýží.

  • jiri bernhardt | 9. 3. 2006 18:24

    Sambalů je mnoho druhů liší se od sebe barvou a obsahem ingrediencí ta základní ,jak již bylo řečeno L.Kovářovou jsou feferonky či spíše chilli papričky a různé chutové doplňky a protože fantazii se meze nekladou vyzkoušejte si česnek, zázvor, kari, kurkumu a jiná asijská koření určitě se vám budou tyto vaše chuťové experimenty líbit jen se nebát ale s citem.

  • Lada Kovárová | 27. 1. 2006 07:59

    Nebo si ji můžete připravit doma - nakrájené feferonky rozvaříte se solí a cukrem, rozmixujete na hustou kaši, můžete zavařit nebo pár týdnů uchovat v lednici. Na 5 feferonek 2 lžičky soli a lžička cukru.

  • Lada Kovářová | 27. 1. 2006 07:54

    Sambal oelek je ostrá chilli pasta. Koupíte v hypermarketech, včera jsem ji viděla v Globusu.

  • Markéta Roušalová | 26. 1. 2006 17:15

    Co je to sambal? Nejspíš koření, ale dá se vůbec sehnat, nebo co použít místo toho?

  • tereza kocmanová | 25. 1. 2006 20:02

    ta polévka se mi zdá dobrá ale doufám že bude doopravdy dobrá!!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli Drůbeží vývar Mrkev Pórek Rostlinný olej Sambal Skleněné nudle Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Vejce na maďarský způsob

Vejce na maďarský způsob

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Fofrperník

Fofrperník

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

95
Virgin mojito
Virgin mojito
42
Bramborový guláš s baby karotkou
Bramborový guláš s baby…
38
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
32
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem
30
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Ornella Koktová míří na riviéru: Pejsek bude čekat na zámku!

Ornella Koktová míří na riviéru: Pejsek bude čekat na zámku!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

  • Recepty.cz
  • Asijská polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact