• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Arménský medovník
Napište svůj komentář k receptu

Arménský medovník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arménský medovník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • krém plechovka slazeného kondenz.mléka,kterou je třeba předem celou,neotevřenou mírně vařit 2 hodiny ve v
    • těsto 100g másla,hrnek krystalového cukru,2-3 lžíce medu podle chuti.4 vejce,2 lžičky jedlé sody,hladká mo

Postup přípravy receptu

1
Postup přípravy: 100 g másla necháme rozpustit na pánvi a přidáme 2 lžíce medu. Do misky rozklepneme čtyři vejce, přidáme 2 lžičky jedlé sody, a smícháme na pánvi s rozehřátým máslem a medem. Stále mícháme, dokud hmota nezhoustne a trochu nezbělá, zároveň dáváme pozor, aby se nám nevytvořily hrudky. Pokud se hrudky vytvoří, musíme je odstranit. Hmotu pak necháme 10-15 minut vychladnout, ale stále mícháme, aby se nevytvořily hrudky! Poté přidáme hladkou mouku dle potřeby tak, aby se těsto nelepilo, ale dalo se válet válečkem na velmi tenké placky o velikosti plechu na pečení. Placky se válí na pečícím papíře namazaném máslem a s tímto papírem se dají péct. Na celý dort je třeba udělat celkem 4 placky. Pečou se v troubě vyhřáté na maximum, cca 250 °C, krátce - přibližně 2 minuty a před dalším použitím musí vychladnout.
2
Dále je třeba vyrobit krém, kterým se budou placky slepovat. Celá neotevřená plechovka slazeného kondenzovaného mléka se mírně vaří ponořená 2 hodiny v hrnci s vodou, mléko tím lehce zkaramelizuje. Pak se nechá vychladnout. Do šlehací mísy vložíme celé máslo v pokojové teplotě, přidáme 200 g krystalového cukru, vanilkový cukr, vlijeme lehce zkaramelizované mléko a šlehačem vyšleháme na hustý krém. Krém necháme zchladit alespoň 10 min v mrazáku nebo v lednici.
3
Poté jej postupně mažeme na vychladlé placky. Každou namazanou vrstvu posypeme mletými ořechy. Vznikne dort, který bude mít 4 vrstvy střídajících se placek s krémem. Nyní seřízneme dort do určitého tvaru (většinou do tvaru obdélníku). Odříznuté okraje rozválíme válečkem a vzniklou drtí posypeme spolu s mletými ořechy vrstvu krému na poslední, horní placce.
4
Jed důležité nechat odstát medovník min. 4 dny, pak je těsto není vůbec tvrdé, od kupované marlenky z restauraci se chuťově moc neliší....fakt delikatesa
5
Medovník už peču nějaký ten pátek :-)) a s úspěchem,a tak si dovolím radu:-místo hl.mouky použijte tmavou mouku chlebovou žitnou (420g)-když budete mazat placky krémem,otočte je a mažte na stranu,která byla na pečícím papíře-až posypete vrchní placku rozdrcenými okraji,ozdobte "stříkanci" z čokoládové polevy.Mému okolí chutná a jsou návštěvy a známí,kteří se vyloženě těší,až jim ho upeču-takže dle ostatních-skvělý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Svačina Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Krém Těsto
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fenyklový salát

Fenyklový salát

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Cuketový dort

Cuketový dort

Šumajstr

Šumajstr

Rychlovka s gnocchi

Rychlovka s gnocchi

Domácí chléb VI.

Domácí chléb VI.

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

110
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
101
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
25
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
18
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
18
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Divoká oslava Chrise Hemswortha na jachtě: Zadečky, panáky a Matt Damon přes palubu!

Divoká oslava Chrise Hemswortha na jachtě: Zadečky, panáky a Matt Damon přes palubu!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Arménský medovník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact