• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Arista - vepřová pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Arista - vepřová pečeně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 100
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřová pečeně
    • 8
      ks brambory -velké
    • 1
      hrst rozmarýn -čerstvě nasekaný
    • 5
      stroužek česnek
    • červené víno -na podlití
    • olivový olej
    • sůl -hrstka
    • pepř mletý -dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Česnek rozmačkáme s větší čátí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po celém povrchu. Takto připravenou pečeni zprudka osmahneme ze všech stran na oleji. Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kusy, dáme do pekáče, ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem, zakápneme olejem a navrch brambor položíme orestovanou pečeni. Na 160°C v předehřáté troubě pečeme přikryté asi hodinu. Pak odkryjeme, zvýšíme teplotu na cca 210°C a dopečeme (10 - 15 minut) dozlatova. Během pečení podléváme vínem, pečeni přeléváme výpekem, aby nebyla vysušená.
2
Hotovou pečeni necháme po vytažení z trouby pár minut odpočinout, pak pokrájíme na tenké plátky a podáváme s pečeným bramborem z pekáčku a vypečenou šťávou.
3
*Specialita z Toskánska*
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa | 9. 2. 2017 16:40

    Super, super, supe!! Tento recept je vždy za hvězdu!!

  • Martina | 4. 2. 2017 07:41

    Bylo to skvělé. Pečeně s bramborem mi nedala moc práce a byla úžasná :-*

  • Jeżková | 24. 9. 2016 20:17

    Vynikající. Děkuji za recept.

  • zdenka | 8. 8. 2016 21:24

    :-) :-) to si nechám líbit :-) :-)

  • Magda | 8. 4. 2016 16:41

    Vynikající masíčko <3 nedivím se že to všem tolik chutná.

  • Růžena Toufarová | 12. 7. 2015 20:30

    Vynikající maso i brambor. Děkuji za inspiraci.

  • mcernosek
    mcernosek | 1. 2. 2015 17:39

    Též jsem obrátil poměr pečení se zakrytím a bez tzv 50min se zakrytím a 30min bez. Místo vína jsem použil pivo. Zalil jsem to asi 150ml piva. Jak jsem odkryl pečící mísu, tak jsem tam přidal mraženou kukuřici. Výborný recept

  • appelea | 16. 5. 2014 16:53

    Na pečeni jsem položila ještě pár plátků anglické slaniny, podlila růžovým vínem a nemůžu si vynachválit!!! vynikající a děkuji za recept :)

  • Jára | 4. 8. 2013 23:18

    Má první vepřová pečeně a v této verzi se podařila skvěle. Děkuji!

  • Georg | 30. 7. 2012 07:26

    Včera odzkoušeno s vlastní incvencí (grilovaná zelenina), realizátorka babča. Bylo to výborné! Dávám 1*. :-X

  • Georg | 30. 7. 2012 07:26

    Včera odzkoušeno s vlastní incvencí (grilovaná zelenina), realizátorka babča. Bylo to výborné! Dávám 1*. :-X

  • Káča | 7. 5. 2011 19:34

    moc dobré, pod poklicí jsem pečeni měla déle než bez poklice, doporučuji všem :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z brambor Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Česnek Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazolová polévka II.

Fazolová polévka II.

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Řezy s vaječným likérem

Řezy s vaječným likérem

Penne con polo

Penne con polo

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

153
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
72
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
40
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
38
Korpus na dort
Korpus na dort
35
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Otevřená zpověď Pagáčové: Po rozchodu s kily navíc a vyrážkou na obličeji

Otevřená zpověď Pagáčové: Po rozchodu s kily navíc a vyrážkou na obličeji

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou
Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou
Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové
Arcibiskupské tajemství cibulové…
Argument pro ředkvičky
Argument pro ředkvičky
Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"
Asijská křupavá kachní prsa s lívanci …
Asijská plněná omeleta
Asijská plněná omeleta
Asijská polévka
Asijská polévka
  • Recepty.cz
  • Arista - vepřová pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact