• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Arista - vepřová pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Arista - vepřová pečeně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 99
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
Arista - vepřová pečeně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřová pečeně
    • 8
      ks brambory -velké
    • 1
      hrst rozmarýn -čerstvě nasekaný
    • 5
      stroužek česnek
    • červené víno -na podlití
    • olivový olej
    • sůl -hrstka
    • pepř mletý -dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Česnek rozmačkáme s větší čátí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po celém povrchu. Takto připravenou pečeni zprudka osmahneme ze všech stran na oleji. Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kusy, dáme do pekáče, ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem, zakápneme olejem a navrch brambor položíme orestovanou pečeni. Na 160°C v předehřáté troubě pečeme přikryté asi hodinu. Pak odkryjeme, zvýšíme teplotu na cca 210°C a dopečeme (10 - 15 minut) dozlatova. Během pečení podléváme vínem, pečeni přeléváme výpekem, aby nebyla vysušená.
2
Hotovou pečeni necháme po vytažení z trouby pár minut odpočinout, pak pokrájíme na tenké plátky a podáváme s pečeným bramborem z pekáčku a vypečenou šťávou.
3
*Specialita z Toskánska*
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa | 9. 2. 2017 16:40

    Super, super, supe!! Tento recept je vždy za hvězdu!!

  • Martina | 4. 2. 2017 07:41

    Bylo to skvělé. Pečeně s bramborem mi nedala moc práce a byla úžasná :-*

  • Jeżková | 24. 9. 2016 20:17

    Vynikající. Děkuji za recept.

  • zdenka | 8. 8. 2016 21:24

    :-) :-) to si nechám líbit :-) :-)

  • Magda | 8. 4. 2016 16:41

    Vynikající masíčko <3 nedivím se že to všem tolik chutná.

  • Růžena Toufarová | 12. 7. 2015 20:30

    Vynikající maso i brambor. Děkuji za inspiraci.

  • mcernosek
    mcernosek | 1. 2. 2015 17:39

    Též jsem obrátil poměr pečení se zakrytím a bez tzv 50min se zakrytím a 30min bez. Místo vína jsem použil pivo. Zalil jsem to asi 150ml piva. Jak jsem odkryl pečící mísu, tak jsem tam přidal mraženou kukuřici. Výborný recept

  • appelea | 16. 5. 2014 16:53

    Na pečeni jsem položila ještě pár plátků anglické slaniny, podlila růžovým vínem a nemůžu si vynachválit!!! vynikající a děkuji za recept :)

  • Jára | 4. 8. 2013 23:18

    Má první vepřová pečeně a v této verzi se podařila skvěle. Děkuji!

  • Georg | 30. 7. 2012 07:26

    Včera odzkoušeno s vlastní incvencí (grilovaná zelenina), realizátorka babča. Bylo to výborné! Dávám 1*. :-X

  • Georg | 30. 7. 2012 07:26

    Včera odzkoušeno s vlastní incvencí (grilovaná zelenina), realizátorka babča. Bylo to výborné! Dávám 1*. :-X

  • Káča | 7. 5. 2011 19:34

    moc dobré, pod poklicí jsem pečeni měla déle než bez poklice, doporučuji všem :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z brambor Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Česnek Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Boršč

Boršč

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

132
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
131
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
89
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
75
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
46
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou
Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou
Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové
Arcibiskupské tajemství cibulové…
Argument pro ředkvičky
Argument pro ředkvičky
Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"
Asijská křupavá kachní prsa s lívanci …
Asijská plněná omeleta
Asijská plněná omeleta
Asijská polévka
Asijská polévka
  • Recepty.cz
  • Arista - vepřová pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact