• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Arašídové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Arašídové řezy

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arašídové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo nebo Hera
    • 1
      ks vejce
  • Pomazánka
    • 300
      g arašídy
    • 200
      g moučkový cukr
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      ks citron šťáva a kůra z

Postup přípravy receptu

1
Hladkou mouku, cukr, tuk a vejce vypracujeme v těsto, které necháme půl hodiny odpočívat. Poté vyválíme tenkou placku a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Krátce zapečeme při teplotě 160 °C. Na těsto natřeme pomazánku a dopečeme do světlehněda rovněž při teplotě 160-170 °C. Vychladlé pocukrujeme a nakrájíme na úhledné řezy.
2
Pomazánka: šleháme cukr, máslo a vejce. Poté přidáme namleté arašídy (měla jsem solené, které jsem propláchla vodou), skořici, kůru a šťávu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela Šupíková | 16. 3. 2010 14:11

    Řezy nám bohužel vůbec nechutnaly. Těsto v kombinaci s arašídovým krémem působí příliš hutně. Krém se navíc po upečení odděloval od korpusu.

  • Blanka L. | 18. 1. 2008 19:33

    Řezy jsou opravdu strašně moc sladké, takže bych doporučila ubrat cukr a také jsou hodně placaté. Možná by to chtělo trochu víc těsta nebo do něj možná přidat trochu prášku do pečiva....jinak je to pochoutka

  • veronika kelinova | 17. 12. 2007 20:26

    prosimvas nemate k tem arasidovym rezum obrazek?

  • Petra K | 20. 7. 2007 21:24

    Výborný recept. Vůbec jsem to už necukrovala. Křehký a pěkně vypadá. Děkuji p. Tiché!

  • P.D. | 2. 2. 2007 18:44

    Moc dobrý recept, děkuji! Jen bych malinko ubrala cukru.

  • Nikto Asinikto | 13. 12. 2006 19:16

    Myslím, že je to dobrota

  • Vlaďka Kohútová | 29. 5. 2006 06:34

    O víkendu jsem vyzkoušela a měly úspěch. Místo pocukrování jsem polila čokoládovou polevou.Doporučuji!!!

  • .... ..... | 27. 5. 2006 16:14

    čím se vysipává plech?

  • Anonym | 19. 5. 2006 10:37

    A nestacilo by to potrit burakovzm maslem?

  • Emilia Šípová | 15. 2. 2006 19:30

    Kupuji v půlkilovém sáčku nesolené arašidy, takový modročervený lesklý sáček, takže se nemusí solené proplachovat

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Citron Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Škvarkové placičky

Škvarkové placičky

Bábovka s kysanou smetanou

Bábovka s kysanou smetanou

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Jablkový páj

Jablkový páj

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
34
Domácí kečup
Domácí kečup
33
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
26
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Arašídové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact