• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Arašídové máslo
Napište svůj komentář k receptu

Arašídové máslo

autor: Tereza Langmajerová
0.0
moje hodnoceni
1.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arašídové máslo
Arašídové máslo
Arašídové máslo
Arašídové máslo
Arašídové máslo
Arašídové máslo
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 400
      g arašídy nepražené, nesolené
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Nesolené a nepražené arašídy nejdříve opražte na sucho. Můžete použít buď pánev nebo je upražit na plechu v troubě. Na pánvi budou opražené během pár minut, opékejte je na mírném plameni. Jsou hotové, jakmile mají zlatou barvu ze všech stran. Pokud budete pražit arašídy na plechu v troubě, rozehřejte ji na 180°C a pečte cca 10-15 minut. Po upražení budou mít arašídy svou typickou chuť.
2
Arašídy nechte vychladnout. Poté přendejte do mixéru, ideální je sekáček s otočným nožem a velmi vysokým výkonem, aby ustál náročnější mixování.

RADA: Jak na domácí nutellu?

3
Pokud budete chtít arašídové máslo s křupavými kousky, takzvanou "crunchy" variantu, nejdříve arašídy nasekejte nožem a dvě lžíce si nechte na pozdější použití. Zbylé arašídy mixujte tak dlouho, až budou rozemlety na jemný krém. Postupně se bude z arašídů uvolňovat olej a vznikat hrudky, které ulpívají na stěnách. Ty sesuňte stěrkou. V průběhu mixování nechávejte mixér trochu odpočinout., aby se nezavařil.
4
Jakmile se z arašídů začne vytvářet kaše, je máslo téměř hotové. Teď už jen mixujte do požadované konzistence a poté přidejte med a sůl. V případě křupavější verze přidejte i zbytek na hrubo nasekaných arašídů.
5
Hotové arašídové máslo dejte do připravené vyvařené sklenice a zavíčkujte. Uchovávejte ve spíži nebo v ledničce.

RADA: 11 potravin, které nepatří do lednice

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Arašídové sušenky

Arašídové sušenky

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Med Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Čočková polévka

Čočková polévka

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

13
Jahodový pohár se šlehačkou
Jahodový pohár se…
12
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
12
Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková…
11
Zelňačka s bramborovou kaší
Zelňačka s bramborovou…
11
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Další doporučené recepty:

Arašídové cukroví
Arašídové cukroví
Arašídové houstičky
Arašídové houstičky
Arašídové hvězdičky
Arašídové hvězdičky
Arašídové máslo
Arašídové máslo
Arašídové sušenky
Arašídové sušenky
Arašídové věnečky
Arašídové věnečky
  • Recepty.cz
  • Arašídové máslo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact