• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Arabský chléb - Pide
Napište svůj komentář k receptu

Arabský chléb - Pide

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arabský chléb - Pide
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka (typ 550)
    • 2
      lžička sůl
    • 3
      lžička olivový olej
    • 1,50
      lžička cukr
    • 1
      lžička droždí sušené
    • 360
      ml voda
    • 1
      lžíce bílý vinný ocet
    • sezamová semínka
    • kmín
    • mléko trocha

Postup přípravy receptu

1
Z mouku, soli, 2 lžiček olivového oleje, cukru, sušeného droždí, vody a vinného octa vypracujeme nejlépe vařečkou hladké relativně vlhké těsto, a sice tak, abychom do něj dostali co nejvíce vzduchu. Hnětení by mělo trvat alespoň čtvrt hodiny, až než se začnou tvořit bubliny.
2
Necháme přikryté kynout 1 1/2 hodiny na teplém místě v míse, kterou jsme předtím vymazali zbývající lžící olivového oleje.
3
Poté těsto opatrně vyklopíme na pomoučený vál, rozdělíme na 2 části, které dáme na plechy vyložené pečícím papírem a opět opatrně vytvarujeme oválné placky, které by neměly být tenčí než 1 cm.
4
Při tom všem se snažíme neporušit vzduchové bubliny. Plechy přikryjeme a necháme odpočívat ještě 20 min. Mezitím si předehřejeme troubu na 250 °C. Po zmíněných 20 min. placky potřeme trochou mléka a prsty do nich vtlačíme vzor šikmé mřížky. Nakonec posypeme sezamovými semínky a kmínem, pečeme cca 9-12 min. Pokud však pečeme příliš dlouho, může střídka ztratit typickou strukturu.
5
Chléb je velmi vhodný pro přípravu Döner Kebabu, dá se ale jíst i samotný.
6
Dobrou chuť neboli "Afiyet Olsun", jak se říká v Turecku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie | 21. 3. 2016 07:38

    Díky moc za recept nekamaradim se moc s kynutymi recepty o to víc jsem byla potěšena ze se dílo povedlo...první chleba co se mi opravdu povedl ...rodinka mlaskala...mouka polo dosla tak jsem část nahradila hladkou a ničemu to nevadilo :-)

  • Milusia | 10. 10. 2015 20:17

    Teď jsme ho s manželem dodělali a nepovedl se. Placka je těžká a uvnitř je to nedodělané a to jsme ho pekli ještě dýl ale už jen na 180. Zatím jsme nenarazili na arabský chleba, který by se nám povedl :'(

  • Ivana | 26. 7. 2014 15:27

    dobry den, jen poznamka - arabsky chleba nikdy nemuze byt z polohrube mouky, neb v zadne arabske zemi tento druh mouky nemaji. bud hladka nebo semolina. ziju v arabske zemi jiz temer 10 let a mnohe jsem procestovala, takze jsem si tim, co rikam, 100% jista

  • Jarka O. | 6. 3. 2010 22:20

    To máte, Patricku, pravdu, já jen, že jsem už recept na podobný typ chleba udělaný v pekárně viděla...Ještě jsem ale nezkoušela, ani v pekárně, ani bez ní.

  • Patrick Schmitt | 6. 3. 2010 20:53

    Ano, da se, ale nikdy to těsto nebude tak vzdušné, jak byste si přála. Mašina prostě nedokáže vše co člověk.

  • Jarka O. | 6. 3. 2010 20:36

    Martino, řekla bych že téměř určitě ano, většina kynutých těst se může zpracovat v pekárně, program Těsto.

  • Martina Jurošková | 6. 3. 2010 13:40

    Dá se to vyšlehat v pekárně na chleba ?Ručně se mi do toho moc nechce.

  • Patrick Schmitt | 10. 8. 2009 23:05

    Dobrý den, musím se přiznat, že jsem nikdy nezkoumal kolik přesně váží náplně lžiček, které jsem při vaření použil. Běžně se počitá s tím, že v případě soli odpovídá jedna lžička (mírně navršená) 8 g. Je-li to málo přidal bych až o max. 4 g více, na druhé straně je ale též nutno si uvědomit, že většina pečiva z jižních krajin je méně slaná než je tomu ve střední Evropy. Mrzí mě ale každopádně, že malé množství soli ve Vašem případě narušilo požitek z konzumace. Doufám, že se příště zadaří více. Mnoho zdaru

  • František Pazdera | 10. 8. 2009 12:20

    Včera poprvé zkouška - vcelku úspěch, až na to, že těsto bylo dost neslané. Patriku, kolik váží náplň vaší "lžičky", zejména co se soli týká? Mám asi nějaké malé lžičky, mělké. U cukru na kvásek je to asi jedno, ale sůl chyběla. Děkuji za upřesňující odhad

  • Patrick Schmitt | 6. 4. 2009 21:28

    To slyším velmi rád. :-)

  • Gabriela Bezděková | 31. 3. 2009 17:14

    Chléb jsem právě vyndala z trouby a neodolala jsem a hned ho ochutnala je jedním slovem výborný.

  • Patrick Schmitt | 14. 1. 2009 15:27

    Mimochodem jsem, když jsem nechal provést změnu, zaslal i fotečku, bohužel se tu ještě neobjevila...Tak snad ještě příjde.

  • Patrick Schmitt | 14. 1. 2009 15:25

    Chtěl bych tímto komentářem jen upozornit čtenáře na změnu kterou jsem nechal v tomto receptu provést. Po dlouhém přemýšlení a experimentování se mi podařilo recept upravit tak, aby výsledek připomínal jak vzhledově, tak i chuťově chléb Pide, který známe z dovolené v Turecku či od nejbližšího prodejce Döner Kebabu. Recept je jednoduchý, dobrý a výsledek nadchne. Brzy rovněž přidám recept na již zmíněný a neméně dobrý Döner Kebab (po domácku samozřejmě). Hodnocení si nevšímejte, nějaký chytrálek se rozhodl mi u různých receptů dávat za 5. Tak když ho to baví, nechme mu tu radost o_O :-D

  • Patrick Schmitt | 14. 1. 2009 15:18

    Chtěl bych tímto komentářem jen upozornit čtenáře na změnu, kterou jsem nechal provest v tomto receptu. Po dlouhém přemýšlení a zkoušení jsem recept nyní upravil tak, aby se podobal vzhledově i chuťově co nejvíce na to, co známe buď z dovolené v turecku nebo od nejbližšího prodejce Döner Kebabu. Recept je jednoduchý a dobrý. Již brzy přidám i recept na ne méně dobrý (již zmíněný) Döner Kebab (po domácku, samozřejmě). Když jsem nechal provést změnu, zaroveň jsem zaslal fotečku. Už je to nějaká doba, bohužel tu ještě není, tak si asi ještě počkáme. A nenechte se odradit hodnocením. Nějaký chytrálek se rozhodl mi u různých receptů davat za 5. Když ho to baví... :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Cukr Droždí Kmín Mléko Olivový olej Polohrubá mouka Sezamová semínka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

78
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
66
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
22
Vláčná máslová vánočka
Vláčná máslová vánočka
22
Tradiční belgické vafle
Tradiční belgické vafle
15
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Rána pro Varteckého: Zemřel bubeník Krpálek (†55) z kapely Kurtizány z 25. Avenue!

Rána pro Varteckého: Zemřel bubeník Krpálek (†55) z kapely Kurtizány z 25. Avenue!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Další doporučené recepty:

Arabská rýže
Arabská rýže
Arabské kuře
Arabské kuře
Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza
Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza
Aragonova bramboračka
Aragonova bramboračka
Arancini - risottové koule s ricottou II.
Arancini - risottové koule s ricottou…
  • Recepty.cz
  • Arabský chléb - Pide
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact