• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Napište svůj komentář k receptu

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Arabské lodičky pide s různými náplněmi
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kostka droždí
    • 2
      hrnek voda
    • 1
      lžička cukr
    • 3,50
      hrnek hladká mouka SPECIÁL 00 EXTRA
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 100
      g bílý jogurt
    • 2
      lžička sůl (až 2)
  • Variace náplní
    • peynirli pide rozdrolený ovčí sýr feta (apetina)
    • kiymali pide osolené a opepřené mleté hovězí maso
    • kiymali, yumurtali pide osolené a opepřené mleté hovězí maso s vajíčkem navrchu
    • kiymali, peynirli pide osolené a opepřené mleté hovězí maso s rozdroleným sýrem feta
    • kiymali, peynirli yumurtali pide osolené a opepřené mleté hovězí maso se sýrem feta a vajíčkem navrchu
    • kiymali, kasarli pide osolené a opepřené mleté hovězí maso zapečené se strouhaným tvrdým sýrem
  • DALŠÍ DRUHY viz. postup přípr
    • pide

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozpustíme s cukrem a polovinou vody, necháme na teplém místě stát asi 10 minut než se vytvoří kvásek (jsou viditelné bubliny). Ve velké míse smícháme mouky, osolíme, přidáme kvásek, promícháme, přidáme olivový olej, jogurt a zbytek vody a vypracujeme hladké, pružné těsto, které se nelepí. Dle potřeby přidáme hladkou mouku či vodu. Uhnětané těsto vytvarované do koule přendáme do troškou olivovového oleje vymazané mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň hodinu.
2
Těsto rozdělíme na 8-10 částí, které znova krátce prohnětáme, přikryjeme a necháme kytnout ještě 30 minut. Částí těsta vyválíme na pomoučeném vále na tenké oválky, přendáme na plech a okraje ohneme tak, aby se z oválků staly lodičky. Ty pak naplníme zvolenou náplní - jen poslední náplň, kterou jsem sám vymyslel dáváme až na upečené těsto - vidličkou propícháme na několika místech vnitřek a pečeme v na 250 °C předehřáté troubě tak dlouho, až je těsto zbarvené do zlatova a náplň hotová.
3
Lodičku lze i uzavřít srolováním okrajů k sobě a péct bez náplně jako fomu bagety, která se vzápětí nakrájí na kousky. Tomu se pak říká Kapali Pide. Hotové upečené lodičky lze dle chuti i obložit nějakou čerstvou zeleninou.
4
S tímto množstvím je to jídlo pro velkou rodinu nebo ideální také když čekáte hosty. Přeji dobrou chuť nebo jak se říká v Turecku, odkud tento recept pochází: Afiyet olsun!
5
Další druhy náplní:
6
Kiymali, Kasarli Yumurtali Pide: osolené a opepřené mleté hovězí maso, navrch vajíčko a zapečené se strouhaným tvrdým sýrem
7
Peynirli, Yumurtali Pide: rozdrolený sýr feta s vajíčkem navrchu
8
Kasarli Pide: strouhaný tvrdý sýr
9
Kasarli, Yumurtali Pide: vajičko a strouhaný tvrdý sýr
10
Sucuklu, Peynirli Pide: kostky česnekového buřtu se sýrem feta
11
Sucuklu, Peynirli, Yumurtali Pide: kostky česnekového buřtu se sýrem feta a vajíčkem navrch
12
Sucuklu, Kasarli Pide: kostky česnekového buřtu a strouhaný tvrdý sýr
13
Pastirmali, Peynirli Pide: kousky česnekové šunky se sýrem feta
14
Pide á la Bruschetta: upečené naplníme studenou směsí rajčatové dužiny (kostky), prolisováneho česneku, trochy olivového oleje soli pepře a bazalky
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Arabský chléb - Pide

Arabský chléb - Pide

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mojko | 2. 11. 2015 17:40

    Akurát že pide je turecké jedlo a turci nie sú arabi . :-!

  • Patrick Schmitt | 21. 3. 2008 19:05

    Na obrazku jsou vyobrazeny jako příklady (od leva): Peynirli Pide, Peynirli Pide s oblohou, Pide a la Bruschetta a Kapali Pide (tedy bez náplně). :-)

  • Patrick Schmitt | 20. 3. 2008 16:23

    Jak jsem se zmíníl již v receptu, rozdělujete těsto na 8 až 10 částí, když je náplň lehčího typu, tak člověk nesní víc než 2 lodičky, bych řekl. Podělením ingrediencí můžete samozřejmě vyrobit i menší množství. Jinak jelikož hustotu těsta určuje především voda s moukou, tak není až tak důležité, jak velký hrnek použijete, jelikož obojí měříte hrnkami. Já jsem použil spíše větší hrnek, pokud chcete použít menší hrnek, tak to akorát možná chce uravit trošku množství jogurtu, toť vše. Určitě se to ale nedá pokazit, když je těsto moc husté přidáte prostě trošku vody, když je moc řídké naopak přidáte trošku mouky. Pokud použijete mouky, které uvádím, tak bych se ale určitě nebál špatného výsledku. Mnoho zdaru! :-)

  • Evangelina Ciprová | 19. 3. 2008 20:34

    Recept mě zaujal, ale není tam nějak moc mouky? A co to je podle vás hrnek - 150 nebo 200 anebo 250 ml? I při těch 150 ml by to bylo bezmála kilo mouky. Nerada bych takové množství zkazila.

  • Sylva Karešová | 18. 3. 2008 23:29

    Velmi dobré s náplní Pide á la Bruschetta a s rozdrobenou fetou a položenou zeleninovou oblohou - hlávkový salát, paprika, rajče.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Chuťovky Z mouky/obilovin Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Droždí Hladká mouka Kiymali Pide Kiymali, Kasarli Pide Kiymali, Peynirli Pide Kiymali, Peynirli Yumurtali Pide Kiymali, Yumurtali Pide Olivový olej Peynirli Pide Pide Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Celerový salát

Celerový salát

Pečený česnek

Pečený česnek

Švestkový koláč V.

Švestkový koláč V.

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Belgické vafle

Belgické vafle

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

163
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
151
Dýňová tortila
Dýňová tortila
139
Máslové řízky
Máslové řízky
115
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
62
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Energická Jiřina Bohdalová (94) po operaci: Zase pracuje!

Energická Jiřina Bohdalová (94) po operaci: Zase pracuje!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Apulijský pstruh na grilu
Apulijský pstruh na grilu
Arabská rýže
Arabská rýže
Arabské kuře
Arabské kuře
Arabský chléb - Pide
Arabský chléb - Pide
Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza
Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza
Aragonova bramboračka
Aragonova bramboračka
  • Recepty.cz
  • Arabské lodičky pide s různými náplněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact