• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Arabské lečo "Šakšůka"
Napište svůj komentář k receptu

Arabské lečo "Šakšůka"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arabské lečo "Šakšůka"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks zelená paprika
    • 5
      ks rajčata (hodně zralá)
    • cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • koření sedmi nebo pěti vůní
    • olivový olej
    • 5
      ks vejce 4-5

Postup přípravy receptu

1
Cibuli necháme zesklovatět na oliv. oleji, přidáme na kostičky pokrájené papriky a necháme asi 5 min. dusit. Poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata, nadrobno nasekaný česnek, sůl, koření a dusíme dalších 10-15 minut. Potom celou směs podlijeme trochou vody a rozklepneme na ní vajíčka (nemícháme, vajíčka zůstanou jako když děláte volská oka. Vajíčka posolíme, posypeme trochou koření, přiklopíme pokličkou a necháme zvolna dusit do uvaření vajec. Podle potřeby podleváme vodou.
2
Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jarní šakšuka

Jarní šakšuka

Zelená šakšuka

Zelená šakšuka

Hrášková šakšuka

Hrášková šakšuka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janule | 7. 11. 2013 11:51

    Muj manžel je Egyptan a šakšuku dělam takto smichám si 2 Cilule nakrajene na kosticky +2 velka rajčata přidam sul pepř řimsky kmin olej a maslo,zamichame a dame na sporak pozvolna vařime až se rajčata pekne rozvaři pote přidam 3 vejce znovu zamicham necham jeste 10 min a pak jeste dochutim a muzeme papkat podavame s Arabskym pita chlebem chleba muzeme udelat domaci či koupime dobrou chut=) ;-)

  • R. A. | 8. 10. 2011 15:33

    Šakšuka je též název pro turecké jídlo, které připravujeme takto: opečeme na oleji na plátky nakrájenou cuketu, brambory a lilky (lilky před pečením osolíme a necháme vykapat), každý druh zeleniny zvlášť, z pánve dáváme na ubrousek pro odsátí přebytečného oleje. Naskládáme na servírovací talíř a vše přelijeme jogurtem smíchaným s utřeným česnekem a solí. Výborné s bílým pečivem, recept a podobné jiné najdete na http://tureckakuchyne.net/

  • Lucka | 28. 5. 2011 13:47

    a jake koreni muze byt??

  • Veronika | 24. 10. 2010 21:52

    do tchatchouky nepatri ani brambory ani vejce!Neni to leco ale ratatouille na marocky zpusob!Grilovana paprika a ocistena rajcata osmazena na olivovem oleji a koreni a ji se jako studena priloha muzeme vylepsit stavou z nakladaneho citronu!Manzel je sefkuchar a pochazi z Maroka ;-) dobrou chut

  • Radima Pfeiferova | 28. 7. 2010 13:08

    Ja bych to rekla asi tak, zavisi na regianech,kdo odkud pochazi, ten je pak veden ve vareni tim rmerem ,jak je naucen z domova!Co se tyce mne,ja to delam s brambory tak ,ze je uvarim, posleze v maslicku s petrzelkou ( cerstve) v panvi lehounce osmahnu a podavam jako prilohu! Vjicka ty vmichavam do zeleniny a je to Basta!!!p.s. Potom mi je i jedno jak se jidlo jmenuje,v Turecku jew to -Sultanova panev s bilym chlebem(jufkou), na celem balkanskem uzemi se to jmenuje dzuvec , proste vsede je to drobet jinak ale vsude je to moc dobre a zdrave!!!

  • Jana Sochová | 6. 3. 2010 10:48

    Příjemná změna pro lečo.

  • Jana V. | 25. 1. 2009 10:46

    Egyptska verze Shakshuky dle meho muze je tato> na tuku osmahnout cesnek, pridat pokrajena rajcata, zelene papriky a feferonku, podusit, pridat koreni - sul, pepr, kamun (eg. kmin drceny), chilli, a nakonec do toho vmichat vejce :o)

  • nikola m | 29. 1. 2008 16:33

    zdravim! do egyptske verze vajcko patri!

  • Jozef T. | 21. 10. 2007 18:46

    Kedze sa objavili 2 rozdielne názory na recept Shakshuka (takto sa uvádza vo viacerých jazykoch) bol som zvedavý, kto má "pravdu". Podla toho, co som zistil je to p. Aisha. Zemiaky som skutocne nikde nenasiel. Jedlo je povazované za oblúbené v izraelskej kuchyni, v argentínskej (silná zidovská emigrácia v 19. a 20. st.), ale na prekvapenie aj v egyptskej kuchyni ( bez vajec!), ale s tým istým názvom!

  • Aisha | 16. 10. 2007 15:11

    brambory tam nepatří...

  • Anonym | 11. 10. 2007 10:13

    Do receptu patří ještě brambory na kostičky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Koření Olivový olej Rajčata Sůl Vejce Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Jablečná buchta SUPER

Jablečná buchta SUPER

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Sardelové chlebíčky

Sardelové chlebíčky

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Hrách a kroupy

Hrách a kroupy

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

90
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
70
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
65
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
58
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
54
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Arabské lečo "Šakšůka"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact