• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Arabská rýže
Napište svůj komentář k receptu

Arabská rýže

autor: i.kindl-bl0ck3d20060215
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 27
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arabská rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      hrnek rýže
    • 1,50
      hrnek voda
    • 2
      hrst vlasové nudle
    • 70
      g máslo
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmahneme nudle do tmavěhněda, přidáme rýži, pořádně promícháme, zalijeme vodou, osolíme, přiklopíme pokličkou a jakmile se začne vařit, dáme do vyhřáté trouby na 170°C. Pečeme asi 20-25 minut.
2
Rýže není tolik suchá, a tak ji můžete podávat i k minutkovému masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevná rýže I.

Barevná rýže I.

Barevná rýže II.

Barevná rýže II.

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dzuli | 28. 3. 2013 01:30

    do tej truby to mam dat prikrite alebo bez policky

  • JindraCZ | 20. 5. 2012 20:08

    A to mám zalít jakou vodou ? Vroucí, teplou nebo studenou ? Děkuji

  • Feroonkah | 20. 4. 2012 19:13

    Trochu mi vadila vůně másla ve výsledném pokrmu, ale mělo úspěch, rozhodně stojí za zkoušku, je to zase něco jiného. Příště asi zkusím přidat nějaké koření.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 1. 2012 20:30

    Rýže je velice chutná. Mastná, takže se opravdu hodí k samotným masům bez omáčky. Dokonce bych řekla, že i víc, než k masům s omáčkou, protože jakákoliv omáčka by přebyla její chuť. A dobrá opravdu je. Ale taky pěkná kalorická pecka. Nic pro toho, kdo si chce dát rýži jakožto dietní přílohu. To pak už klidně zvolte hranolky :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 1. 2012 10:54

    Ano.

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:21

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:21

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • fatima z daleka nenapisu | 7. 9. 2007 22:51

    k te ryzy z vlasovyma nudlama je jeste prida mandle a rozinky.vsechno se osmazy na cibuli strochou oleje pak se nato vyysype ryze.adusi se.

  • Martina Jaworin | 14. 11. 2006 10:47

    Tak tohle znám, je to opravdu výborne. Naučil mě to můj přítel který pocházi ze Sýrie. Jejich kuchyně je vůbec moc dobrá možná že sem přidám nejaký ten jeho recept.

  • Anonym | 31. 10. 2006 11:54

    Skvělé. Rýži mám ráda a v této podobě je zase jiná. Navíc opečené nudle krásně voní.

  • Jana | 29. 8. 2006 11:48

    Prosím, to jsou nudle co se dávají do polévek,ty moc tenké?Děkuji

  • Anonym | 29. 8. 2006 01:16

    Takto upravenou rýži vařím léta, a mohu doporučitmísto vody zalét kuřecím vývarem.

  • Terina | 20. 7. 2006 23:16

    Mňam, mňam :o)))

  • Anonym | 12. 4. 2006 16:07

    Já znám rýži s nudlemi ze Sýrie, ale bez pečení v troubě (moje švagrová moc nevaří, takže troubu nemá:-). S tím zapečením je to lepší, děkuju za recept.

  • Roman Raba | 1. 3. 2006 20:24

    Vynikající, jednoduché, lepší rýži jsem nejedl.

  • Helena Abouzeidova Mudr | 8. 10. 2005 18:27

    tento zpuusob upravy ryze je zapsan ve svetove kulinarske encyklopedii pod nazvem vermiceli rice,pravdepodobne se do nekterych arabskych zemi dostal diky kolonizaci.Cesi toho umi dost,ale pripravit dobro ryzi neumi.Mozna je to proto,ze se k nam dlouho dovazela jen lepiva cinska tyze.Mel by zde byt nejaky zpusob,aby nekdo tim,ze da petku nepripravil ostatni o pozitek z dobreho jidla.

  • Helena Abouzeidova Mudr | 6. 10. 2005 09:58

    Ty nudle jsou syrove rovnou z pytliku,po pridani ryze rozmichat,aby ta ryze byla jakokoby zihana cervenohnedymi nudlickami.

  • kája | 5. 10. 2005 19:50

    prosím , ty nudle se smaží na tom másle syrové jako ta rýže??

  • Helena Abouzeidova Mudr | 5. 10. 2005 17:38

    Prominte,neuvedomila jsem si,ze pani Kindlova napsala kolik vody,vemte toradsi podle ni,ona to ma urcite vyzkousene s ryzi,ktera je u nas na trhu.

  • Helena Abouzeidova Mudr | 5. 10. 2005 17:33

    V kastrole se usmazi nudle,na to se prida nekolikrat promyta ryze,aby se odstranil skrob a nelepila se,osolit,popripade pridat safran,nebo jine koreni,podle druhu jidla,zalit vodou a uvarit bud v troube,nebo na plotne.je dobra i jen tak bila bez koreni.(varrit prikryte poklickou .Pomer ryze a vody je 1:2.)

  • wendy | 5. 10. 2005 12:27

    Na pánev se ty nudle a rýže dávají už uvařené, nebo syrové rovnou z pytlíku?

  • Helena Abouzeidova Mudr | 5. 10. 2005 09:39

    Nudle jsou usmazene.ja to delam na polovine masla a polovine oleje.maslo doda chut,olej lesklost a jakoby klouzavost jednotlivych zrnicek.tukem ale neplytvat.

  • Anonym | 4. 10. 2005 19:30

    tie nudle su uvarene?

  • Lambi Lehovcová | 3. 10. 2005 23:39

    DOKUD NEOCHUTNÁTE TAK NEUVĚŘÍTE.JE TO PROSTĚ BOMBA A NÉ JAKO OBYČEJNÝ ZPŮSOB PŘÍPRAVY , KTERÝ JE CHUŤOVĚ ÚPLNÁ NULA PROTI TÉTO LUXUSNÍ REJŽIČCE :)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Rýže Sůl Vlasové nudle Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Ostrá papriková krémová polévka

Ostrá papriková krémová polévka

Žampionová polévka se zakysanou smetanou

Žampionová polévka se zakysanou…

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

139
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
85
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
16
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Jágrova chráněnka Elizabeth Kopecká: Vztahu půjdu naproti

Jágrova chráněnka Elizabeth Kopecká: Vztahu půjdu naproti

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Apple-pear pie
Apple-pear pie
Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Apulijský pstruh na grilu
Apulijský pstruh na grilu
Arabské kuře
Arabské kuře
Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Arabský chléb - Pide
Arabský chléb - Pide
  • Recepty.cz
  • Arabská rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact