• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Apple Pie II.
Napište svůj komentář k receptu

Apple Pie II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple Pie II.
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo nakrájené na kostičky
    • sůl špetka
    • 150
      ml studená voda cca asi jeden hrníček, poznáte podle tuhosti těsta
  • Náplň
    • hnědý cukr 1/2 šálku - není povinné můžete nahradit i klasickým cukrem
    • cukr krystal 1/2 šálku
    • 50
      g máslo
    • voda 1/4 šálku - od oka
    • skořice - mletá 1/2 šálku - dle chuti
    • jablka 5-7 nakrájených jablek

Postup přípravy receptu

1
První si připravíme těsto. Mouku, sůl a máslo dáme do misky. Spracujeme máslo do mouky dokud nevznikne "strouhanka" tak at těsto nelepí. Pak pomalu přilívame po troškách studenou vodu a spracováváme těsto dokud nebude drzet pohromade ale ensmí být lepkavé. Pokud se těsto lepí přidali jste moc vody. Pokud těsto nedrží dohromady přidali jste málo vody. Pak odležíme 20-30 minut v igelitovém sáčku v lednici.
2
Pak si připravíme polevu. Cukr, máslo, vodu, skořici přivedeme spolu do varu a když začne bublat odstavíme směs. Připravíme jablka do mísy pokud jsou dost sladké pokapeme citronovou šťávou. Když se těsto odleží tak ho rozdělíme. 1/3 dáme bokem a zbylé 2/3 rozválíme do velkého kruhu dle formy. Těsto rozprostřeme do formy i po bocích a dnu formy.
3
Jablka vysypeme do formy na těsto. Ze zbytku těsta vyválíme menší kruh podle vršku koláče a nakrajíme na pruhy a položíme na jablka. Můžete pruhy i proplést mezi sebou. Na boku pruhy spojíme s okraji koláče. Polijeme polevou každý kousek těsta a jablka. Do vyhřáte trouby vložíme koláč.
4
Pečeme dokud těsto koláče nebude zlate cca 60 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Apple pie

Apple pie

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Apple pie - anglický jablkový koláč

Apple pie - anglický jablkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Hnědý cukr Jablka Máslo Skořice - mletá Studená voda Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Šumavský králík

Šumavský králík

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

K - Nadívaná kuřecí stehna

K - Nadívaná kuřecí stehna

Paprikové lodičky s nádivkou

Paprikové lodičky s nádivkou

Dia roláda

Dia roláda

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

117
Šátečky se špenátem a uzeným
Šátečky se špenátem a…
85
Krkovička pečená na medu a hořčicí
Krkovička pečená na medu…
83
Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Jednoduchá mléčná rýže /…
44
Krkovička na pivu
Krkovička na pivu
37
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Apple cupcakes
Apple cupcakes
Apple pie
Apple pie
Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple-pear pie
Apple-pear pie
Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Apulijský pstruh na grilu
Apulijský pstruh na grilu
  • Recepty.cz
  • Apple Pie II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact