• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Apple pie
Napište svůj komentář k receptu

Apple pie

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Apple pie
Apple pie
Apple pie
Apple pie
Apple pie
Apple pie
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 150
      g hera
    • 50
      ml voda 40-50
  • Náplň
    • 900
      g jablka
    • 15
      ml voda
    • 50
      g cukr
    • citronová kůra
    • skořice
    • 3
      hřebíček

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, rozstrouhanou Herou a vodou a vytvoříme tužší, křehké těsto. Můžeme nechat chvíli odpočinout v lednici a mezitím si připravit náplň.
2
Jablka nakrájíme na menší kousky dáme do hrnce s vodou, cukrem a citronovou kůrou, přidáme hřebíček a celou skořici a vše povaříme za stálého míchání 10 minut. Necháme zchladnout a opět vezmeme těsto, které rozdělíme na dvě části.
3
Těsto vyválíme, formou si označíme velikost kola a pak vykrojíme a opatrně přendáme. Proužek těsta vyválíme na malý váleček a uděláme okolo placky zvýšený okraj asi 2 cm.
4
Jablečnou náplň z které vyndáme hřebíčky a skořici stejnoměrně rozporostřeme do formy a přikryjeme plackou z druhé poloviny těsta utěsníme, aby nikde nebyla mezera. Pečeme v předehřáté troubě cca 25-30 minut. Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem s skořicí.
5
Tento recept je z Anglie, je velmi rychlý a téměř dietní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Apple Pie II.

Apple Pie II.

Apple pie - anglický jablkový koláč

Apple pie - anglický jablkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tre | 26. 4. 2013 18:48

    recept se zdá dobrý jen kdyz se trha staci udelat silnejsi vrstvu jediné co mi tu chybí je jak dlouho se pece to je docela nedostatek pro ty co nemají skušenost ale jinak O.K. :-)

  • Anonymous | 13. 4. 2012 18:33

    lip napsat

  • Anonymous | 13. 4. 2012 18:32

    meli by jste

  • Tess | 22. 8. 2011 16:51

    pravy americky je lepsi ale mnohem slozitejsi ale stoji za to

  • Kamila.I | 31. 7. 2011 22:43

    Ale je

  • KIKI | 31. 7. 2011 22:32

    já nechci nic řikat, ale zdá se mi, že je to hodně blbě popsané...nevím jak mají ty jablka vypadat...mají být "rozblemclé" nebo v celku? nevím jestli se mi to povedlo :-(

  • Gabriela.La | 24. 7. 2011 14:28

    Pekla jsem už několikrát, a protože není tak moc sladký, tak nám moc chutnal. A kdo má rád sladší, tak doporučuji dozdobit domácí šlehačkou - prostě jednička!

  • Ladia
    Ladia | 29. 11. 2010 22:45

    Není pro děti

  • Ladia
    Ladia | 1. 11. 2010 14:30

    Proč pro děti?

  • Simča Sládková | 4. 9. 2010 12:16

    Hanči - psala jsem to také o příspěvek níž - z čerstvě udělaného těsta se to hrozně trhalo, doporučuji si těsto udělat den předem a bude to OK. Simča

  • Hančí Bla bla | 3. 9. 2010 18:27

    mám jen jeden malinký problém.. těsto se mi strašně trhá kdykoliv ho chci dát na formu.. nakonec sem musela ty kousky těsta skládat přes sebe a teď peču a čekám jak to dopadne... snad to bude jedlé

  • Simča Sládková | 29. 7. 2010 15:47

    Tak apple pie je prostě anglický jablečný páj. Nečekejte český slaďoučký koláč. Páj je páj - je to těsto v podstatě bez chuti, dá se dělat na sladko i na slano a nejpodstatnější je chuť náplně. Jablka jsem rozvařila a pomačkala, přidala jsem skořici a cukr a aby mi z pájů nevypadávala, přidala jsem v trošce vody rozmíchanou půlku vanilkového pudinku. Píši záměrně "pájů", protože mám kulatou formu jen malou - průměr 21 cm - a proto jsem z této dávky udělala páje dvě. Vzhledem k tomu, že na první se mi těsto strašně trhalo a špatně se s ním pracovalo, kdežto druhá půlka, kterou jsem zpracovávala o 3 hodiny později, byla parádní, příště si udělám těsto dopředu a nechám ho odležet.

  • Jolana Klimesova | 4. 1. 2010 00:05

    Apple pie jsem upekla presne podle receptu, ale vubec neni chutny. V teste opravdu chybi cukr a horni vrstva se mela propichat vidlickou. Mrzi me takove amaterske recepty, protoze veskera snaha jde pak nazmar. Urcite tento postup nemuzu doporucit :-(

  • Majka Rončáková | 8. 10. 2008 09:48

    Do těch se přidává pudink? Nepadají po krájení jablka z těsta?

  • Věra Štroblová | 8. 10. 2008 07:21

    Ne do těsta se vejce nedávají.

  • Pavla Jedličková | 7. 10. 2008 17:08

    Custard je pudink vanilkovy, akorat v cizine se to jmenuje custard. U nas v Irsku ho kupuji casto a je moc dobry, koupim ho tu hotovy takze ho nemusim varit.

  • eva | 8. 9. 2007 14:44

    do těsta nepatří vejce?

  • Maja | 7. 5. 2006 17:22

    Kolac bol vyborny, dokonca lepsi ako apple pie z Asdy :-)

  • Pavlína Svitáková | 3. 3. 2006 11:36

    p.Samjo,zkuste www.labuznik.cz Možná tam je,ale nemám vyzkoušeno.

  • samja | 3. 3. 2006 10:27

    Prosim chtela bych si pripravit apple pie s tradicnim kremem ala custard...neznate nekdo recept???!!!..moc dik

  • Hana Curry | 13. 1. 2006 14:47

    Mate pravdy kucharky, my tu v Anglii nemame hrubou mouku. Vse se dela s hladke(plain) a pak tu mame jeste jednu hlavni mouku, ktera je hladka ale uz ma prasek(self raising)Pie se muze delat vlastne s jakymkoliv ovocem ,ale Apple Pie je tradicni.( A take se tu dela s masem.)Ja davam 20dkg hladke mouky, na spicku noze soli, rozmichat, pak 20 dkg masla anebo vasi Hery,ktere nakrajim na kousky do mouky a hezky prsty rozmackam jako zmolenku.Udelam dulek a dam 1 zloutek a asi 1-2 lzice studene vody.Cele se to pak zpracuje v tuzsi testo.(akle nesmi se lamat) Kdyz to mate ridke zkratka pridejte trosku mouky atd.Rozkrojte na 2 casti,vyvalejte a dejte 1 placku do lehce vymastene ohnivzdorne, ne hodne hluboke(5-6 cm asi) misky s okraji.Testo musi jako viset pres okraje.Do vnitr nakrajete na drobno jablka az po vrch,(kdyz je malo jablek tak se to propadne) posypejte cukrem a kdyz mate radi skorici, dejte.I kdyz Anglicani skorici moc nepouzivaji,ja ano.

  • Pavlina | 16. 12. 2005 15:13

    V Anglii ale nemaji hrubou mouku

  • vera | 14. 8. 2005 15:10

    jakou mouku byste pouzila v anglii?

  • Martin | 8. 8. 2005 13:10

    Recept nesedí.Vody málo/v praxi min púl šálku/cukr neni spomenutý/testo bez nej není dobré/,pri pečení je dobré propíchat vrchní čast testa.

  • Anonym | 13. 5. 2005 07:52

    Ano máte pravdu Naďo, vrchní placku vidličkou propíchám díky zapomněla jsem do receptu napsat.

  • Naďa | 12. 5. 2005 15:21

    Nemusí se ta horní placka propíchat?Aby měla kam uniknout pára,která vznikne při pečení.Je to podobné jako můj jablkovec a ten se musí propíchat.....

  • Alena | 12. 5. 2005 13:15

    je to moc dobrý, jednoduchý a rychlý recept, čtení je dlouhé, ale po přečtení to šlo rychle ... dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hera Hřebíček Hrubá mouka Jablka Prášek do pečiva Skořice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Bramborová polévka s houbami a uzeninou

Bramborová polévka s houbami a…

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Cupcakes

Cupcakes

Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony

Bylinkové vepřové s bramborem a…

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

251
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
91
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
40
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
34
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
32
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Aperol Spritz
Aperol Spritz
Apple crumble
Apple crumble
Apple cupcakes
Apple cupcakes
Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple-pear pie
Apple-pear pie
  • Recepty.cz
  • Apple pie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact