• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Anýzový chléb z Maroka
Napište svůj komentář k receptu

Anýzový chléb z Maroka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anýzový chléb z Maroka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 42
      g droždí (nebo lžíce sušeného)
    • 250
      ml vlažná voda
    • 1
      lžička cukr (lze nahradit medem)
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2,50
      lžička anýz (+trochu na posypání)
    • 2
      lžička sůl
    • 6
      hrnek chlebová mouka
    • 1
      ks bílek (rozšlehaný se lžičkou vody)
    • hrubá mouka (na posypání)

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozpusťte v troše vlažné vody s cukrem nebo medem a nechte asi 10 minut stát, až zpění. Pak přilijte zbylou vodu a olej, přidejte anýz, sůl a polovinu mouky. Postupně zapracujte zbylou mouku, až bude těsto krásně vláčné (množství můžete trochu upravit podle potřeby). Vyklopte na pomoučněnou plochu a dobře prohněťte, asi 10 minut, až bude těsto hladké a pružné. Mísu vytřete trochou oleje, vložte do ní těsto, obraťte ho, aby se potáhlo olejem, přetáhněte fólií a nechte na teplém místě kynout, až těsto zhruba zdvojnásobí objem.
2
Znovu vyklopte na pracovní plochu, vybouchejte vzduch a těsto rozdělte na dvě části. Vytvarujte jako kouli, přikryjte a nechte 10 minut odpočívat. Plech potřete tukem a posypte hrubou moukou nebo krupičkou. Na plech položte bochánky těsta a trochu je dlaněmi roztlačte, přikryjte a nechte 30 až 40 minut kynout. Troubu mezitím předehřejte na 220 °C. Po obvodu propíchejte těsto vidličkou, povrch potřete bílkem rozšlehaným s vodou a posypte anýzem.
3
Pečte asi 30 minut, až budou bochníky zlatohnědé a při poklepu na spodní stranu budou znít dutě. Přesuňte na mřížku k vychladnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Bílek Chlebová mouka Cukr Droždí Hrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s jablky a skořicí

Bábovka s jablky a skořicí

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

22
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
20
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
20
Domácí kečup
Domácí kečup
19
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Pohlreich už krutou pravdu neskrývá: Národ se s tím musí smířit

Pohlreich už krutou pravdu neskrývá: Národ se s tím musí smířit

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 9.–10. 8. 2025: Kdo by se měl zaměřit na své zdraví a kdo prožije dny plné romantiky?

Horoskop na víkend 9.–10. 8. 2025: Kdo by se měl zaměřit na své zdraví a kdo prožije dny plné romantiky?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Po pohřbu Jiřího Krampola (†87): Tři znesvářené smuteční kary!

Po pohřbu Jiřího Krampola (†87): Tři znesvářené smuteční kary!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Aninky
Aninky
Antistresový drink
Antistresový drink
Anýzové žaludy
Anýzové žaludy
Anzac sušenky
Anzac sušenky
Aperol Spritz
Aperol Spritz
Apple crumble
Apple crumble
  • Recepty.cz
  • Anýzový chléb z Maroka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact