• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Anýzový chléb z Maroka
Napište svůj komentář k receptu

Anýzový chléb z Maroka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anýzový chléb z Maroka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 42
      g droždí (nebo lžíce sušeného)
    • 250
      ml vlažná voda
    • 1
      lžička cukr (lze nahradit medem)
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2,50
      lžička anýz (+trochu na posypání)
    • 2
      lžička sůl
    • 6
      hrnek chlebová mouka
    • 1
      ks bílek (rozšlehaný se lžičkou vody)
    • hrubá mouka (na posypání)

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozpusťte v troše vlažné vody s cukrem nebo medem a nechte asi 10 minut stát, až zpění. Pak přilijte zbylou vodu a olej, přidejte anýz, sůl a polovinu mouky. Postupně zapracujte zbylou mouku, až bude těsto krásně vláčné (množství můžete trochu upravit podle potřeby). Vyklopte na pomoučněnou plochu a dobře prohněťte, asi 10 minut, až bude těsto hladké a pružné. Mísu vytřete trochou oleje, vložte do ní těsto, obraťte ho, aby se potáhlo olejem, přetáhněte fólií a nechte na teplém místě kynout, až těsto zhruba zdvojnásobí objem.
2
Znovu vyklopte na pracovní plochu, vybouchejte vzduch a těsto rozdělte na dvě části. Vytvarujte jako kouli, přikryjte a nechte 10 minut odpočívat. Plech potřete tukem a posypte hrubou moukou nebo krupičkou. Na plech položte bochánky těsta a trochu je dlaněmi roztlačte, přikryjte a nechte 30 až 40 minut kynout. Troubu mezitím předehřejte na 220 °C. Po obvodu propíchejte těsto vidličkou, povrch potřete bílkem rozšlehaným s vodou a posypte anýzem.
3
Pečte asi 30 minut, až budou bochníky zlatohnědé a při poklepu na spodní stranu budou znít dutě. Přesuňte na mřížku k vychladnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Bílek Chlebová mouka Cukr Droždí Hrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Šafránová rýže

Šafránová rýže

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Americký hamburger

Americký hamburger

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

65
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
55
Virgin Mojito (nealko)
Virgin Mojito (nealko)
45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
43
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová…
38
Pizza v trojobalu
Pizza v trojobalu

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Smutný konec Všechnopárty Karla Šípa: Končí mu smlouva!

Smutný konec Všechnopárty Karla Šípa: Končí mu smlouva!

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Reakce slavných na odvážný krok Něrgešové: Jsi kočka! A záplava srdíček...

Reakce slavných na odvážný krok Něrgešové: Jsi kočka! A záplava srdíček...

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Aninky
Aninky
Antistresový drink
Antistresový drink
Anýzové žaludy
Anýzové žaludy
Anzac sušenky
Anzac sušenky
Aperol Spritz
Aperol Spritz
Apple crumble
Apple crumble
  • Recepty.cz
  • Anýzový chléb z Maroka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact