• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Angreštové / rybízové knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Angreštové / rybízové knedlíky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Těsto
    • sůl - špetka
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 21
      g droždí
    • 220
      ml vlažná voda dle hustoty těsta, cca
  • Dále
    • moučkový cukr
    • šlehačka nebo zakysaná smetana, jogurt...
    • angrešt
    • skořicový cukr
    • rybíz - černý červený, bílý
    • drobenka podle receptu: křupavá drobenka
    • kostkový cukr
    • rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypeme do mísy a smícháme s moučkovým cukrem a solí. Uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr a přilijeme trochu vlažné vody. Mírně promícháme na kašičku a necháme v teple vzejít kvásek. Pak přilijeme zbylou vodou a vypracujeme hladké vláčné těsto, které pod utěrkou necháme cca 35 minut kynout.
2
Těsto pak opět propracujeme, rozdělíme na několik stejně velkých dílků, které na pomoučněném stole zploštíme, naplníme očištěným rybízem či angreštem a jelikož je ovoce po tepelné úpravě dost kyselé, přidáme i kousek kostkového cukru. Knedlíky pevně uzavřeme, spojem klademe na pomoučněný stůl a necháme ještě krátce (cca 12 minut) kynout.
3
Pak je naházíme do vroucí vody a pod poklicí vaříme cca 5 minut (jeden na zkoušku vyndáme, roztrhneme a vyzkoušíme, zda je vařený). Knedlíky vyndáme cedníkem do mísy a IHNED propícháme vidličkou či jehlicí, aby z nich vyšla přebytečná pára, jinak by se srazily. Knedlíky pocukrujeme moučkovým cukrem a promícháme, aby se neslepily (můžeme pokapat máslem).
4
Knedlíky na talířích přelijeme slazenou smetanou, šlehačkou, posypeme moučkovým cukrem, dozdobíme čerstvými bobulemi...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Ovocné bramborové a tvarohové knedlíky Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Sladké Bezmasá jídla Z ovoce Oběd Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Angrešt Drobenka Droždí Kostkový cukr Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozpuštěné máslo Rybíz Skořicový cukr Šlehačka Sůl Vanilkový cukr Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Ravioli s náplní

Ravioli s náplní

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Krémová kapustová polévka

Krémová kapustová polévka

Jednoduchý jogurtový ořechový / kokosový beránek

Jednoduchý jogurtový ořechový /…

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

91
Kapustové těstoviny - zapékané
Kapustové těstoviny -…
79
Výborná holandská omáčka ala svíčková
Výborná holandská omáčka…
61
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
57
Kapr v trojobale
Kapr v trojobale
54
Bramborovo-hrášková kaše
Bramborovo-hrášková kaše

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Anglický salát
Anglický salát
Angreštová bublanina
Angreštová bublanina
Angreštová marmeláda s medem
Angreštová marmeláda s medem
Angreštový kompot
Angreštový kompot
Angreštový pudink s černým rybízem
Angreštový pudink s černým rybízem
Áni slaný štrůdl
Áni slaný štrůdl
  • Recepty.cz
  • Angreštové / rybízové knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact