• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Anglický těstovinový salát
Napište svůj komentář k receptu

Anglický těstovinový salát

autor: jablonka
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglický těstovinový salát
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g těstoviny (Nejlépe vřetena)
    • 4
      ks rajčata
    • 4
      ks jarní cibulka
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      sklenice ananasový kompot
    • 5
      stroužek česnek 4-5
    • 2
      lžíce ocet
    • pepř mletý Koření Kotányi
    • olivový olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny uvaříme jen v mírně slané vodě (po uvaření by neměly chutnat slaně), propláchneme studenou vodou. Mezitím nakrájíme cibulku na dobná kolečka, okurku na kolečka a ty pak na nudličky, rovněž rajčata, stejně tak i ananas na nudličky. Šťávu z ananasu zcedíme, do ní přidáme utřený česnek a 2 lžíce octa, promícháme. Nakrájenou zeleninu smícháme s těstovinami, přidáme olej, okořeníme Pepřovým kořením (kdo má rád pikantnější, může ho dát víc), trochu osolíme a na závěr zalijeme připravenou ananasovou zálivkou. Všechno pořádně promícháme a necháme v lednici odstát minimálně hodinu.
2
Salát podáváme studený samostatně nebo jako přílohu k masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anglický salát

Anglický salát

Anglický květákový mls

Anglický květákový mls

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kanclirova
    kanclirova | 13. 6. 2014 14:16

    Moc dobré, dnes udělám znovu. Doporučuji ve vedrech jako večeři , popř. s nějakou minutkou :)

  • Janaso | 19. 9. 2011 15:53

    Celkem fajn, jen česneku jsem dala méně- mám domácí a ten je palčivější.

  • tvoje mama | 15. 11. 2010 20:40

    fujky este chytim ajcáka.... :-*

  • Honza Kotrs | 27. 10. 2009 12:43

    Můžu doporučit ještě přidat navrch kostičky lehce osmahnutého chleba - dodá sladko-kyslosti slaný a křupavý nádech.

  • Anonym | 28. 12. 2007 16:29

    2 lžíce octa, to musí bejt utrejch

  • vasa | 27. 12. 2007 14:09

    Dělal jsem to jenom ze tří cibulek a česneků a pořád to bylo moc. Tahle kombinace přebíj chuť všeho ostatního, hlavně rajčat. Toť asi vše co bych vytknul.

  • vasa | 27. 12. 2007 14:09

    Dělal jsem to jenom ze tří cibulek a česneků a pořád to bylo moc. Tahle kombinace přebíj chuť všeho ostatního, hlavně rajčat. Toť asi vše co bych vytknul.

  • Eva Jablonka | 26. 1. 2007 13:22

    Lenko, nedivím se Ti, já poprvé taky na to koukala s nedůvěrou, protože nejsem zastánce kombinací sladkých, slaných a kyselých chutí dohromady, ale tohle je napodiv něco jiného. Pokaždé má ten salát jinou chuť když ho udělám, záleží od čerstvosti surovin a taky od dávkování octu, soli a česneku, a taky od typu konzervovaného ananasu, protože každý je jiný. Když dám česneku míň, salát bývá lepší, jsou lépe znát ostatní chutě, zkrátka je důležité to zkoušet třeba i jen s mírnými obměnami víckrát až si člověk najde tu svou...v tomhle má David pravdu.

  • D! | 20. 12. 2006 17:39

    Lenko,každý má chutě jiné,jak se říká"Sto kuchařů,sto chutí"jsem kuchař,a proto doporučuji ruzné recepty obměňovat,doplňovat a přizpůsobovat svým chuťovým buňkám.S pozdravem kuchař David

  • Anonym | 19. 7. 2006 16:15

    Zkusila jsem to, ale byli jsme dost zklamaní, ananas se tam vůbec nehodí. Lenka

  • Eva Jablonka | 2. 12. 2005 11:23

    Míro, dresing může zvýraznit chuť, ale maso by to zkazilo. Salát má být lehký, je to vlastně příloha a jak napsala Michaela (omlouvám se, neměla jsem čas reagovat dříve, ale děkuji), na letní vedra je přímo ideální. Taky je skvělý k masu při grilování, ale to si vyzkoušejte až za pár měsíců ;o)

  • míra | 19. 8. 2005 22:25

    neni to spatny ,ale chybi tomu trochu lahodnejsi chut,doporucoval bych dresing a kousky kureciho masa nakrajet a promichat tez.

  • Michaela | 28. 7. 2005 16:10

    Muj salat k veceri se uz chladi v lednici ... musim rict, ze priprava je skutecne velice rychla a snadna, salat ma primo osvezujici chut, skvele se hodi, zvlast kdyz jsou venku take vedra...Doporucuji!!!

  • B. M. | 16. 7. 2005 20:33

    skvělí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tenhle recept hledám uš dlouho. Vždycky jsem ho jedla v restauraci,a recept nám dát nechtěli. Díky móóóóóóóóc !!!!!!!!!!!!!!!!

  • Anonym | 10. 3. 2005 12:55

    Je to moooc dobry, lehky jidlo a priprava trva jen 15 minut, doporucuji!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Zdravě i chutně Z těstovin Salát Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Chlazení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Česnek Jarní cibulka Ocet Okurka salátová Olivový olej Pepř mletý Rajčata Sůl Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Králík na houbách a hořčici

Králík na houbách a hořčici

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Masový vývar s petrželovými noky

Masový vývar s petrželovými noky

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

35
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
27
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…
25
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
21
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
21
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz Umíral s miláčkem Hollywoodu, teď se herec Kajetán Písařovic v kolonii chystá na zimu

Umíral s miláčkem Hollywoodu, teď se herec Kajetán Písařovic v kolonii chystá na zimu

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Anglický těstovinový salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact