• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Anglický roastbeef
Napište svůj komentář k receptu

Anglický roastbeef

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglický roastbeef
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg roštěná DOBŘE ODLEŽELÝ NÍZKÝ ROŠTĚNEC
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g sádlo
    • 50
      g máslo
    • vývar

Postup přípravy receptu

1
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. Přelijeme zbylým sádlem, dáme do dobře vyhřáté trouby, maličko podlijeme a pečeme za občasného přelévání mastnou šťávou asi 35 minut.
2
Vpíchnutím se přesvědčíme, zda z masa nevytéká zbarvená šťáva. Maso potřeme máslem, aby dostalo pěknou barvu a bylo lesklé, a dopečeme. Nepřepékáme, maso by bylo vysušené.
3
Chceme-li roastbeef podávat teplý, krájíme jej za 10 minut po vyjmutí z trouby. Krájíme na tenké plátky, přeléváme vypečenou šťávou a obkládáme různou teplou zeleninou. Jako příloha jsou vhodné různé úpravy brambor. Místo zeleniny můžeme podat strouhaný křen nebo některou pikantní studenou omáčku.
4
K podávání za studena krájíme roastbeef po úplném vychladnutí. Studený roastbeef může být součástí studeného nářezu, obložením chlebíčků apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef v peprném plášti

Roastbeef v peprném plášti

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Václav | 25. 9. 2013 22:58

    nejde o alobal, ale o to, že stáhnutý sval volnou šťávu opět "vsákne". nejdříve si něco o vaření zjistěte a pak se smějte :-|

  • Kačka | 2. 5. 2012 11:04

    Je vidět, že jste opravdu Lama. Roastbeef se vždycky nejprve nechá zatáhnout a potom se dá pozvolna péci. A už vidím jak šťávy pomocí alobalu "vlezou" zpátky do masa :-D

  • marcellano | 11. 7. 2011 23:20

    Tak tak , jak říkaš..

  • Hotovka | 15. 1. 2011 15:39

    Recept OK, ale v žádným případě nenaklepávat!

  • Hotovka | 15. 1. 2011 15:35

    Tak to je pěkná úchylárna. O tenhle rozbíf by si vylámal zuby i pitbul a když ne, pak by se tou houžví zadusil.

  • Fanda Weigl | 20. 11. 2007 10:31

    Recept je super. Vyzkoušel jsem a naprostá spokojenost. Maso jsem měl ale nasolené, opepřené, naložené do worcesteru a oleje 2 dny předem. Asi se dá pochopit, že to v normální restauraci dělat nejde, takže recept tuto informaci neobsahuje.

  • ivan - | 15. 6. 2007 19:27

    Tak jste mi perfektně zkazili chuť. Nechcete si to laskavě upéct dle sebe a nenadávat těm, kterým to chutná takhle?

  • Lama | 27. 5. 2007 08:00

    Skutečný roastbeefse neopéká na sádle, ale rovnou vrazí do trouby, rozpálené na největší výkon - klidně 250-270 stupňů a nechá 20 minut. Pak se maso přelije vypečeným lojem, teplota sníží na 180 a dále se nechá maso péct 15 minut na každý půlkilogram váhy, a každých 15 minut se přeleje výpekem. Pak se zabalí do alobalu a nechá alespoň půl hodiny v klidu a v teple, aby se šťávy vsákly zpět do masa. Mezitím se z výpeku, trochy mouky a vody připraví šťávička...

  • wallo | 1. 4. 2006 15:57

    To fakt neni klasickej roastbeef:Rostena se poradne osoli, opepri mletym peprem ne drcenym z nej ta chut tolik nevnikne do masa (opravdu hodne, neni treba se bat), polije se worcesterem, horcici a olejem a necha se do druheho dne odlezet, druhy den se zprudka opece na panvy a sup do 220 stupnu vyhrate trouby idealne s teplomerem na pecenei tak aby mela max 54 stupmnu uprostred (ma 750g rostenou je to 25 minut max) vice jak 55 stupnu uz je pecene maso a ne roastbeef.

  • Hana | 17. 1. 2006 15:08

    To Vam rozhodne muzu napsat recept jestli chcete, ale then pudding co vy asi mysliteNado je Christmas pudding (vanocni pudding). Ten ma ruzne susene ovoce ktere se namocipres noc do Brandy anebo do Whisky. Protoze je to plne alkoholu, muze se skladovat i 2 roky a je ovsem lepsi kdyz se ulezi.Yorkshire pudding se podava ciste jenom kdyz se dela Roastbeef obed. Je to testickoktere se pece pak v ohnizdorvne misce v troube a ktere dost vyskoci a je krupave.Neni to vsak sladke i kdyz se tomu rika "pudding." Vanocni pudding (Christmas pudding) se muze delat kdykoliv; ma hodne prisad a je dost pracny. Podava se jeste s vymichanym maslem s jemnym ale ne pudr cukrem az do bela a do toho se prida zase Brandy aneb Whisky. Tento pudding se ji horky a preliva se s Brandya tradicne zapali - jen na chvili.Jak vidite je to dost alkoholicke a kaloricke . Moc se toho vsak snist neda a chutove si myslim ze to muze cizincum chutnat a take ovsem ne. Zalaezi asi na cloveku. Naschle!

  • Naďa | 15. 1. 2006 12:54

    Hano,prosím,víte něco víc o Yorkshirském pudinku?Vždycky jsem o něm jenom četla a ingredience do něj dávané (lůj,sušené švestky atd.),mě spíš odrazovaly.Můžete o něm něco napsat? Ráda bych se poučila-vždycky se o tom mluví jako o anglické specialitě.Díky za odpověď.

  • Hana | 14. 1. 2006 18:02

    Prominte toto je asi Ceske roastbeef.Anglicke Roast beef se pece v troube - cely kus hoveziho masa za obcasneho podlevani, stava se pak slije a zahusti. Maso musi byt meke a spousta Anglicanu maji naopak radi kdyz z masa jeste vyteka trosku ruzove stavy. Maso se pak kraji na platky a podava se s lehce povarenou zeleninou - kolik druhu chcete a pecenymi anebo varenymi bramborami. Je take tradicni pridavat Yorkshire pudding a nastrouhany anebo jakykoliv kren.

  • jarda siorac | 6. 12. 2005 12:55

    Tohle není roastbeef ale pečené hovězí.Chybí tam hořčice a worcester.

  • Tomáš Topol | 28. 11. 2005 21:42

    Když při vpíchnutí nevytéká zádná šťáva z roastbeefu tak to už není roastbeef, ale pečené hovězí.

  • Jana Smolíková | 14. 10. 2005 18:34

    Tomuto receptu chbí šmrnc. Roasbeef se správně má naložit do červené sladké papriky,soli, pepře, sojovky, worchestrové omáčky. Už vůbec se neklepe!!!!!!!! A pokud se upeče nízká roštěnka 35 minut, tak to není roasbeef, ale pečené maso. Celý v kuse cca 30 cm dlouhý roštěnec a vysoký cca 7 cm se má péci na 270 stupňů přesně 20 minut. Pak je uvnitř krásně růžový !!!!

  • sona kellnerova | 20. 5. 2005 12:51

    super recept pritel me pochvalil

  • Horcl | 5. 2. 2005 21:31

    Já ho ještě potřu hořčcí ,a sladkou paprikou,pokapu olivovým olejem a 1h nechám odležet

  • Libuše Vaverková | 27. 7. 2004 12:40

    Měla jsem ohromný úspěch, skvělý recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Smažení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Pepř mletý Roštěná Sádlo Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Páteční lívanečky

Páteční lívanečky

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

346
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
111
Dortový korpus pro začátečníky
Dortový korpus pro…
62
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
45
Jemnický řízek v bramboráku
Jemnický řízek v…
35
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Zemřel ikonický herec Robert Redford (†89): Detaily jeho smrti!

Zemřel ikonický herec Robert Redford (†89): Detaily jeho smrti!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Anglický roastbeef
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact