• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Anglický obídek
Napište svůj komentář k receptu

Anglický obídek

autor: šikulka
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglický obídek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • 1
      plechovka fazole v tomatové omáčce
    • tvrdý sýr
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory omyjeme kartáčkem a dáme péct do trouby na pečící papír. Propícháme vidličkou. Když jsou brambory upečené, trvá asi hodinu, dáme na talíř, trochu rozkrojíme a zalejeme ohřátými fazolemi. Zasypeme strouhaným sýrem, osolíme a opepříme. Můžeme podávat.
2
Já si ještě talíř dávám do mikrovlnky, aby sýr pěkně roztekl. Když nemáte čas brambory péct v troubě, můžeme upéct v mikrovlnce, na nejvyšší teplotu pečeme asi deset minut, brambory také propícháme vidličkou. Toto jídlo bylo oblíbené u dětí v Anglii, o které jsem se starala.
3
Také milovaly beans on toast, což jsou fazole s toustem.
4
Uděláme si toust v toustovači, zalejeme fazolemi v tomatě a zasypeme strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dáme do mikrovlnky roztavit. Chutné, syté.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anglický salát

Anglický salát

Anglický květákový mls

Anglický květákový mls

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lukaš | 6. 8. 2014 12:18

    sry... na jakou teplotu * :)

  • Lukaš | 6. 8. 2014 12:17

    a na jak dlouho do te trouby? :D

  • recepty73
    recepty73 | 22. 9. 2011 21:33

    :-\

  • Ladia
    Ladia | 29. 11. 2010 22:44

    Není pro děti

  • jana malkova | 10. 9. 2010 16:29

    No tohle je teda vytvor! Za chvili sem nekdo da recept na leco z konzervy!

  • Jana Sochová | 10. 9. 2010 11:49

    Dejme tomu. Snědeno bez potíží, leč nikdo nebyl omráčen.

  • Irena Simonová | 7. 8. 2010 17:02

    Nemůžu si odpustit ještě jedno poslední slovo: mňááááám

  • Irena Simonová | 7. 8. 2010 15:16

    Mě teda překvapilo, jak se tu strhla diskuse jedním směrem. Já jsem v anglii nikdy nebyla, nikoho tam neznám a popravdě mě v životě nenapadlo, dát na pečené brambory fazole! Když, tak =pro nás čechy nudné= máslo, česnek, popř. nějaké bylinky...( mimochodem to máme moc rádi jako levné večeře). Takže: děkuji za nový nápad. Klidně jsem ochotná si to dát jeden den k večeři a říkat tomu anglický obídek, a další den třeba k obědu jako jacket potates. Chutná nám to tak, jak tak. :-)

  • Petr Ullmann | 25. 1. 2008 15:07

    Milý Cestovateli chtěl bych ti tímto zdělit , že pečené brambory jsou oblíbenou Anglickou pochoutkou kterou nepohrdnou hosté ani ve 4* hotelu v Anglii. Vím to z vlastní zkušenosti připravoval jsem je 2 roky. Pro všechny ostatní: když se brambory umyjí, osuší, zabalí do alobalu a poté upečou, jsou podle mého názoru ještě lepší. Ale jinak děkuji za tip a za to že jsem si nostalgicky zavzpomínal. Recept je samozřejmě skvělý i třeba s boloňskou omáčkou nebo s kari omáčkou atd.... Zdravím a přeji hodně zdaru v kuchyni i mimo ni Petr

  • Brethová | 23. 1. 2008 19:27

    Moc chutnalo!!výborný recept!!

  • Daniella O. | 10. 5. 2007 20:06

    Zuzko, hlavu vzhuru, nejde prece o nazev (mimochodem je moc pekny), ale o to, ze tohle je vazne dobre jidlo. Jeste si dovolim nesouhlasit, ze pecene brambory jsou pouze zalezitosti rychleho obcerstveni na ulici nebo podradnych hospod. Podavaji se jako priloha nebo i samostatne take ve velmi luxusnich restauracich, kde by i Cestovatel cenovou dostupnost jiste prehodnotil.

  • zuzana šípová | 9. 5. 2007 20:25

    Milý Cestovateli, ráda bych ti vysvětlila, proč se recept jmenuje anglický obídek. Jak jsem již řekla, vařili jsme si to v Anglii, je to varianta na Jacket Potato jak správně píšeš, pro neangličtináře to znamená brambůrka v kabátku. Jde o to, že správná Jacket Potato je veliká brambora, která se nahrubo okartáčkuje a pak se ve slupce, čili kabátku peče v troubě. Náplním se meze nekladou, v anglických hospodách mi nejvíce chutnal tuna mayonnaise - tuňák v majonéze čili tuňáková pomazánka jakoby. Nazvala jsem to anglický obídek, protože si takové brambory připravuji doma, a tím pádem se nejedná o pravé jacket potatoes, používám normální bramobory z sámošky, normální fazole v tomatě - takže ne Baked Beans of Heinze a ne Chedar cheese ale eidamm, proto to jméno. Kdybych chtěla dát recept na Jacket potato dám ho, ale uvedu i ty správné ingredience. Doufám, že tě má odpově'd uspokojila a brzy zas přispěješ svými bohatými zkušenostmi do pléna.

  • Daniella O. | 9. 5. 2007 15:47

    Pecene brambory mame moc radi. Delam je jako prilohu k ruznym jidlum nebo jenom se zeleninovym salatem. Moc nam chutnaji plnene brokolici, cedarem a opecenou slaninou. Je ovsem pravda, ze jsou nejlepsi z trouby, kde se delaji pomerne dlouho. Z mikrovlnky nejsou tak dobre. Nevim, jak nekdo muze napsat, ze je neco nudne, kdyz se to da udelat prece pokazde jinak a podle vlastni chuti. Fantazii se prece meze nekladou.

  • Táňa K. | 9. 5. 2007 14:35

    Cestovateli, název receptu je tu, myslím, na místě. Sám zmiňujete, že plněné brambory jsou součástí anglického jídelníčku. I já jsem se s brambory upravenými tímto způsobem (se sýrem a fazolemi) setkala právě v Anglii, stejně jako autorka Zuzka, která na tento fakt v receptu poukazuje. Samozřejmě, že jinak najdete pečené brambory v mnoha jiných světových kuchyních. Mně osobně kombinace brambor, fazolí a sýra velmi chutná. Já právě oceňuji, že je to jídlo nenáročné na čas (kdo má děti a pracuje, tak mu občas taková rychlovka přijde vhod) a je i celkem zdravé. Máte pravdu, že nejde o pokrm nijak objevný a do restaurace byste zašel asi na něco "luxusnějšího", ale právě ta obyčejnost, cenová dostupnost a možnost si toto jídlo kdykoliv uvařit, je spíš plus. A neřekla bych, že je to pouze pro ty, kdo neumějí vařit.:-)

  • Anna | 9. 5. 2007 13:43

    Zajímavý recept, a zajímavé poučení od CEstovatele.

  • Cestovatel | 7. 5. 2007 14:19

    Skutečně nechápu, proč se tento recept jmenuje "Anglický obídek". Plněné brambory (Jacket Potatoes) sice patří na anglický (a britský vůbec) jídelníček, ale jsou pokládány za vynález jednoduchý, neb se vyloženě jedná jen o brambory (větších velikostí), pečené (trvá to až dvě hodiny) v troubě. Pečou se tradičně vždy v troubě, jiným způsobem nebudou křupavé! Plní se tradičně směsicí připravenou z tuňáka (z plechovky) s majonézou a kukuřicí (z plechovky), krevetami s majonézou, máslem a sýrem, fazolemi v tomatě a sýrem, případně jinými náplněmi. Jsou ovšem pokládany za jídlo nezajímavé a nudné, pro ty, kteří vařit neumějí, je to jídlo studentské, nebo něco, co si lze dát na ulici, či v hospodě, neboť je obyčejně cenově dostupné.

  • Anonym | 6. 5. 2007 17:26

    ¨docela to ujde ale znam lepsi

  • Vanda Králová | 5. 5. 2007 21:23

    To musí být výborné. Zařazuji do "své kuchařky" a brzy uvařím.

  • Táňa K. | 3. 5. 2007 22:33

    Potvrzuji, že je to skvělé a na přípravu snadné jídlo. My ho v Anglii často baštili k večeři i s opékanou slaninou. Nedalo se odolat.:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Fazole v tomatové omáčce Pepř mletý Sůl Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Jogurtový chléb

Jogurtový chléb

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

133
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
67
Karí čočka se špenátem
Karí čočka se špenátem
52
Debrecínská polévka s fazolemi
Debrecínská polévka s…
50
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
45
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Jiří Krampol (†87) a jeho syn: Usmíření před smrtí! Za zády matky

Jiří Krampol (†87) a jeho syn: Usmíření před smrtí! Za zády matky

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Anglický obídek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact