• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Anglické závitky
Napište svůj komentář k receptu

Anglické závitky

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglické závitky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g bílý chleba asi 5 krající s kůrkou
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrst petrželka
    • 450
      g klobása čerstvé neuzené
    • 2
      ks jablka
    • 3
      ks řapíkatý celer řapíky
    • 100
      g vlašské ořechy
    • 1
      lžička kari
    • 1
      ks vejce velké
    • 1
      ks citronová kůra
    • 1
      ks citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • 30
      plátek anglická slanina

Postup přípravy receptu

1
Pracujeme s bílou neuzenou klobásou, ale ne vinnou. Chléb rozmělníme a nasypeme do velké mísy. Pak nakrájíme cibuli s česnekem a petrželkou najemno, vymačkáme obsah klobás, nakrájíme oloupaná jablka najemno, nasekáme ořechy, drobně pokrájíme celerové řapíky a vše kromě slaniny smícháme. Ochutíme a okořeníme a ze vzniklé hmoty tvoříme válečky o síle prstu. Každý váleček omotáme slaninou jako se natáčí těsto na kremrole. Naskládáme do nízké zapékací misky nebo pekáčku nebo na plech a upečeme do červena.
2
Dobré jako zákusek k vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr na anglické slanině

Kapr na anglické slanině

Anglické zapékané klobásy

Anglické zapékané klobásy

English muffins (Anglické žemle)

English muffins (Anglické žemle)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • luckymili | 23. 3. 2006 08:54

    Souhlasím s p. Terezou, vinná klobása se opravdu nehodí, u nás na Moravě už jsou čerstvé klobásy po celý rok, např. Kaufland a teď před velikonocemi u každého řezníka.

  • Tereza Jarčušková | 23. 3. 2006 07:12

    Dievčatá, surová klobása je tá, ktorá je pred údením. Vyzerá ako vínna, ale je hrúbkou ako bežné klobásy. Vínnu by som tu nedávala, pretože práve to víno v nej ( aróma ) je veľmi silná a preberie chuť ostatným ingredienciám. Dostať surové klobásy aj v Čechách. V Carrefoure majú aj iné surové klobásy ako vínne, tie sa hodia lepšie.

  • Jitka Malinová | 22. 3. 2006 15:47

    Taky se domnívám, že je to vinná klobása, používám jí jako nádivku do krůtí rolády. Ale tu silnou, né tenkou. Toto musím vyzkoušet, líbí se mi tam hlavně ten chléb.

  • Eva | 22. 3. 2006 15:31

    To bude určitě vinná klobása, jiná by nešla vymačkat..

  • Marcela | 22. 3. 2006 14:51

    Myslí se tím vinná bílá klobása?

  • Tereza Jarčušková | 22. 3. 2006 12:11

    Dostanete ich v mäsiarstve, u nás sú aj v hypermarketoch, Carrefour ich má určite : )

  • Jaroslava Oumarová | 22. 3. 2006 12:09

    V Tescu nebo jiném supermarketu je budou učitě mít v boxu s chlazenými masnými výrobky. Jsou takové bílé.

  • Ivana K. | 22. 3. 2006 12:02

    Kde vezmu čerstvé neuzené klobásy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bílý chleba Česnek Cibule Citronová kůra Citronová šťáva Jablka Kari Klobása Pepř mletý Petrželka Řapíkatý celer Sůl Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Čebureky II.

Čebureky II.

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Cuketa s vejci - smaženice

Cuketa s vejci - smaženice

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

31
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Švestková nutela
Švestková nutela
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Anglické závitky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact