• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Anglická cibulačka
Napište svůj komentář k receptu

Anglická cibulačka

autor: Skarpa
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglická cibulačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 30
      ml olivový olej
    • 1
      hrst šalvěj + jeden lístek na každou porci
    • 6
      stroužek česnek
    • 3
      ks červená cibule
    • 2
      ks šalotka
    • 4
      lžíce rozpuštěné máslo
    • 500
      g pórek
    • 2
      l vývar hovězý, zeleninový, vepřový
    • pepř mletý
    • mořská sůl
    • 200
      g sýr čedar nastrouhaný
    • worcestrová omáčka
    • 6
      ks toastový chléb 1 ks na porci
    • 4
      ks cibule hnědá

Postup přípravy receptu

1
KROK 1:
2
Do kastrolu dejte rozpustit máslo s olivovým olejem, přidejte šalvějové lístky a nadrcený česnek. Promíchejte, nechte trochu rozvonět a vhoďte nakrájené cibule, šalotky a pórek. Ochuťte solí a pepřem. Kastrol přikryjte poklicí, ale ponechte mezeru, aby mohla unikat pára, a na mírném ohni nechte pomalu vařit 45 minut. Zelenina by neměla příliš zhnědnout. Občas promíchejte, aby se cibule nepřichytla ke dnu. Když budete mít trpělivost na takto dlouhé a pomalé vaření, cibule se vám odmění neuvěřitelně sladkou úžasnou chutí.
3
KROK 2:
4
Když jsou cibule a pórek krásně hedvábné, přidejte horký vývar. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a nechte 10–15 minut probublávat.
5
KROK 3:
6
Předehřejte troubu nebo gril na maximum. Rozložte šest krajíčků toastového chleba a v troubě jej nasucho opečte. Dochuťte polévku a pokud jste spokojeni, nandejte ji do šesti ohnivzdorných misek a přendejte je na plech. Na toasty nasypte nastrouhaný čedar a sýr dobře přimáčkněte, aby na nich pěkně držel. Do každé misky položte jeden toast se sýrem a pokropte pár kapkami worcesterové omáčky.
7
KROK 4:
8
Lístky šalvěje, které jste si nechali bokem, pokropte olivovým olejem a na každý toastík položte jeden. Plech s mističkami dejte do předehřáté trouby pod gril, aby se sýr hezky rozpekl. Ale hlídejte ho, aby se nespálil! Opatrně vyndejte z trouby a servírujte. Upozorněte všechny strávníky, že misky jsou velmi horké!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická tradiční snídaně

Anglická tradiční snídaně

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Září Říjen Listopad Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Česnek Cibule Mořská sůl Olivový olej Pepř mletý Pórek Rozpuštěné máslo Šalotka Šalvěj Sýr Čedar Toastový chléb Vývar Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Plněné knedle ve vajíčku

Plněné knedle ve vajíčku

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

30
Chilli con carne od Camm
Chilli con carne od Camm
28
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
28
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
24
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
19
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Anglická cibulačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact