• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Andělská roláda
Napište svůj komentář k receptu

Andělská roláda

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 85
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělská roláda
14fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 80
      g cukr krupice
    • 40
      g hladká mouka
    • 30
      g kokos
    • 5
      ks sníh z bílku
    • pečící papír
    • moučkový cukr na posypání
  • Náplň:
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce moučkový cukr
  • Dohotovení:
    • strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

1
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, do něj zlehka vmícháme mouku s kokosem. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180-ti °C cca 10 minut - nepřesušit! Upečený plát dorůžova pocukrujeme zlehka moučkovým cukrem a překlopíme na utěrku. Z teplého plátu opatrně sundáme pečící papír (pokud nejde, navlhčíme ho vodou a chvíli necháme, pak odstraníme). Necháme vychladnout.
2
Smetanu, ztužovač a cukry ušleháme. Větší částí šlehačky natřeme plát a zarolujeme do rolády, tu zlehka potřeme zbytkem šlehačky a celou roládu obalíme v kokosu. Dáme vychladit a proležet do druhého dne.
3
*Roláda je jednoduchá a výborná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Andělská očka

Andělská očka

Zelená roláda s tvarohem a sušenými rajčaty

Zelená roláda s tvarohem a sušenými…

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • simona | 11. 10. 2016 11:31

    rolada je super a hlavne neni preslazena, diky za recept

  • Nikola Andrlová | 29. 5. 2016 20:14

    Úžasná <3

  • Zora Faltýnková | 25. 10. 2015 15:00

    Vynikající :-* je tu s námi dlouho nepobyla.

  • Dakota | 18. 2. 2015 20:00

    Je bezvadná. D.

  • Monika | 12. 8. 2014 18:14

    Vynikající, jemná a na jazyku se jen rozplývá. Hotové nebe v puse <3 děkuji.

  • Kuželová | 22. 12. 2013 18:11

    Z cukroví mi zbyly bílky, zadala jsem sníh, vybrala recept a jsem nadšená. Roláda je okouzlující a protože ještě bílky mám, váhám nad tím, že pusinky oželím.

  • Sandra Bažantová | 20. 8. 2013 16:40

    Vřele doporučuji, je ďábelsky dobrá O:-)

  • MADE | 15. 4. 2013 16:46

    Výnikající !!!!

  • Veronika | 30. 3. 2013 15:54

    Děkuji moc!! Právě jsem jí dodělala. Musím pochválit a dál tento recept doporučit, protože je jednoduchý, rychlý a výsledek skvěle chutná a to je to, co v dnešním uspěchaném světě všichni hledáme :)

  • SKSandy
    SKSandy | 28. 3. 2013 20:45

    naprostá bomba, luxus, úžasné!!! také přidávám foto :-)

  • VALLIS | 23. 2. 2013 19:42

    Tak dobrou roládu jsem už dlouho neměl.Fakt díky:)

  • Blanka | 16. 11. 2012 11:20

    Výborný, a prý ji mám dělat pořád

  • Renatka | 25. 10. 2012 12:23

    Chutná až moooc dobře ;-)

  • Petra | 5. 10. 2012 14:40

    Mám jí hotovou a teď čeká na návštěvu. Vypadá úžasně a určitě bude i dobrá :))

  • Jandová Alice | 17. 7. 2012 06:54

    Už je snědená a byla fakt luxusní, děkuji. :-P :-*

  • Aulová | 8. 4. 2012 17:51

    Roláda je výýýborná!

  • Ráďa | 11. 3. 2012 13:19

    Dělám hodně naší oblíbenou kakaovou se šlehačkou a tahle byla taky hned pryč.

  • Zimková | 7. 1. 2012 12:50

    Výborný a dobrý recept pro rychlé mlsání,doporučuji :-)) .

  • Holanová | 1. 1. 2012 17:40

    Potřela jsem jí ještě malinovou zavařeninou, byla výborná.

  • pavlusa | 26. 12. 2011 21:03

    absolutne neprekonatelna, dekuji za uzasny receptik

  • Lenka | 23. 12. 2011 15:11

    Roláda je vskutku k sež...., jak prohlásil můj muž - největší odborník přes útroby naší chladničky ;-) :-* <:-) <:-) :-)

  • moccova | 9. 12. 2011 21:51

    dekuji za senzacni pohosteni, byla vynikajici a skoro bez prace

  • Hanka | 1. 12. 2011 16:49

    Je jednoduchá a výýýborná :-* ,tak to mám nejradši ;-) .

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 13:28

    Fakt andělská! nemá chybu! :-*

  • Dituss
    Dituss | 28. 11. 2011 15:16

    V pátek večer jsem jí udělala, přes noc jsem jí nechala v lednici a v neděli k večeru už nebyla. :-)

  • Čádková | 22. 11. 2011 14:04

    Už se chladí a vypadá hodně slibně O:-)

  • magdina | 18. 11. 2011 17:41

    Dlouho jsem se neodvážila rolády péct, ale co jsem zkusila Andělskou ... peču ji 2 x týdně. Je úžasná. Díky za výborný recept. :-)

  • milacik100
    milacik100 | 18. 11. 2011 15:22

    Paráda, zmizelo to skoro tak rychle, jak rychle trvalo to vyrobit. za 1

  • Eva | 16. 11. 2011 10:33

    Chutná skvěle, roládu určitě budu dělat častěji. Velice jsem ocenila jednoduchost a rychlost při její výrobě.

  • Z.M. | 12. 11. 2011 08:00

    Recept mě taky zaujal,vypadá mňamózně a jdu ho zkusit.Podle předešlých komentářů se žloudky nepoužívají.zahustím s nimi polévku nebo je schovám do mrazáku,na vánoční cukroví se budou hodit.

  • peblousek
    peblousek | 12. 11. 2011 00:53

    zadny zloutek ? :-\

  • DÁJA | 10. 11. 2011 19:24

    MÁM VELKOU RADOST,JE TO MOJE PRVNÍ ROLÁDA A TAKY SE MI POVEDLA :-))

  • monika | 1. 11. 2011 17:12

    tak asi před hodinkou jsem ji vyzkoušela, už zmizla celá polovina z ledničky,takže do rána určo nevydrží ;-) roláda je fantastická, rychlá a jednoduchá!!! lehce jsem ji potřela lineckou marmeládou, a šlehačkovou náplň posypala strouhanou čokoládou. p.s.: byla to má první roláda, vždycky jsem se toho děsila... ted vím,že zbytečně :-) a určitě nebyla poslední!!!!

  • Editt | 25. 10. 2011 21:01

    Tak tato roláda byla více než luxusní O:-) ..Také sem jí namazala džemem jako psala paní Alena a opravdu se to k tomu velmi hodí..Pečící papír šel výborně dolů,krém byl šíleně dobrej..Jen se po ní zaprášilo a po dvou hodinách v lednici se musela načnout 8-) <3

  • Ladka | 25. 10. 2011 14:36

    u nás roláda zmizela okamžitě :-D a pro velký úspěch ji peču znovu-manžel neprozřetelně vzal vzorek do práce-neřekla bych jak chlapi milují sladké:-))

  • Alena | 24. 10. 2011 14:03

    Výborná, ale pro vylepšení doporučuji borůvkový džem nebo z černého rybízu, vypadá exluzivně a i chutná.

  • Ladka | 24. 10. 2011 12:50

    právě jsem dodělala tuhle božsky vonící roládu a už čekám kdy mi mužíček sbaští až zjistí že je v lednici. :-D

  • gjn Canada | 22. 10. 2011 03:37

    upec rakvicky nebo najdi jiny recept ktery ma jenom zloutky

  • Kazdová | 19. 10. 2011 11:12

    Roládu jsem právě dala chladit, jinačí než dobrá být snad ani nemůže, když tak pěkně voní, jinak velmi pěkný recept. :-)

  • Miloslava Janků | 17. 10. 2011 13:48

    Pohoštění na jednotku a navíc byla i hodně snadná,děkuji.

  • Kvášová Božena | 13. 10. 2011 09:55

    Peču ponejvíc koláče a buchty, ale toto se nedalo přehlédnout, jsem moc ráda, že jsem roládu vyzkoušela. Nedávala jsem cukr do smetany a tak není moc sladká, to mi vyhovuje, cukr snižuji kde se dá.

  • Edita Hozáková | 12. 10. 2011 18:30

    Přidávám se s pochvalou,je výtečná a velmi snadná.A ty žloutky padly do hemenexu mého chotě. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 11. 10. 2011 21:17

    ... je to roláda z bílkového sněhu a žloutků není třeba ;-) , ty můžete běžně v kuchyni využít do kynutého těsta, omelet, smaženek, palačinek lívanců... :-)

  • rena | 11. 10. 2011 20:10

    Jen mi není jasné co s těmi žloudky =-O

  • recepty73
    recepty73 | 11. 10. 2011 18:59

    ...já děkuji za pochvalu :-)

  • Ptáčková | 10. 10. 2011 20:48

    Byla úžasná!!!!!!!!! Na sobotu připravuji další a děkuji za vynikající recept. Rolády se mi nikdy nedařily a tahle šla jak po másle, na rozležení nezbyl čas a po dvou hodinách v ledničce vzala za své. Děkuji za recept, Dana.

  • recepty73
    recepty73 | 10. 10. 2011 14:10

    ...děkuji, jsem rád, že se povedla a chutnala ;-)

  • Zuzka
    Zuzka | 10. 10. 2011 11:26

    Opravdu andělská! Vypadá tak i tak chutná. Jednoduchá a výborná.

  • Renata | 5. 10. 2011 17:06

    Pekla jsem roládu podle receptu včera, dneska po obědě jsme jí načaly a teď už z ní není ani kousek jak byla dobrá. Papa

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Šlehání Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Kokos Moučkový cukr Pečící papír Smetana ke šlehání Sníh z bílku Strouhaný kokos Vanilkový cukr Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská omáčka

Italská omáčka

Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Makový jablečník

Makový jablečník

Vajíčkový salát podle Šárky

Vajíčkový salát podle Šárky

Žampionová játra

Žampionová játra

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

72
Dýňová tortila
Dýňová tortila
72
Máslové řízky
Máslové řízky
43
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
23
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Andaluský rajčatový salát s Chorizem
Andaluský rajčatový salát s Chorizem
Andaluzská omáčka
Andaluzská omáčka
Andělská očka
Andělská očka
Andělské zvony
Andělské zvony
Andělský dort
Andělský dort
Andulčina pomazánka
Andulčina pomazánka
  • Recepty.cz
  • Andělská roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact