• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ananasový koláč II.
Napište svůj komentář k receptu

Ananasový koláč II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ananasový koláč II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Křehké těsto
    • 175
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce voda
    • 125
      g hera
  • Vrstva ovoce
    • 500
      g ananasový kompot
  • Třené těsto
    • 125
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 50
      g nasekané ořechy
  • na povrch koláčeNa povrch kolá
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
**Křehké těsto:** na vál prosijeme hladkou mouku a uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme moučkový cukr, sůl, vodu a pokrájené máslo a zpracujeme na hladké těsto, které dáme na 1-2 hodiny do chladna odpočinout. Vymažeme dortovou formu o průměru asi 28 cm, vyložíme ji těstem, těsto přitlačíme u okrajů 2-3 cm vysoko. Na několika místech ho propíchneme vidličkou.
2
**Vrstva ovoce:** ananas z konzervy necháme okapat a nakrájíme ho na menší kousky.
3
**Třené těsto:** jemně utřeme máslo s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme 3 žloutky. Prosijeme hladkou mouku a smícháme ji s ořechy. Po lžících směs přidáváme do první části těsta. Hotové těsto rozetřeme na křehké těsto a uhladíme. Ananasové kousky zaboříme do třeného těsta.
4
Smetanu ušleháme do tuha a z bílků ušleháme tuhý sníh a smícháme ho se šlehačkou. Hmotou natřeme povrch koláče a uhladíme. Pečeme na 180 °C v elektrické troubě asi 40-50 minut. Povrch koláče přikryju pečícím papírem, je to lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ananasový koláč

Ananasový koláč

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 1. 12. 2010 13:12

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 29. 11. 2010 22:44

    Není pro děti

  • Pavlína Špeciánová | 14. 8. 2009 20:49

    Zajímavý recept,chtěla bych ho vyzkoušet,ale nějak nechápu kolik mouky mám dát do třeného těsta??? Nebo je to myšleno tak,že se mají ty ořechy pouze obalit v mouce aby se nepropadaly??? No pak by to byl spíš jakýsi krém než těsto. Prosím autorku jestli by to mohla upřesnit... Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Bílek Hera Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Nasekané ořechy Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

191
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
106
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky s mletým masem…
61
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
56
Hráškový prívarok (přívarek)
Hráškový prívarok …
54
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Honzi Michálek v Love Islandu: Ex Alagii propagoval Čínu

Honzi Michálek v Love Islandu: Ex Alagii propagoval Čínu

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Ananasový koláč II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact