• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ananasové řezy "Piña Colada"
Napište svůj komentář k receptu

Ananasové řezy "Piña Colada"

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • 180
      g polohrubá mouka
    • vanilkové aroma dle chuti
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 4
      lžíce horká voda
    • 4
      lžíce olej
    • pečící papír
  • Náplň
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 5
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca 4 -
    • 50
      g strouhaný kokos
  • Dále
    • hnědý rum nebo kokosový likér na pokapání korpusu
    • 300
      g ananas kompotovaný, okapaný, cca
    • strouhaný kokos na posypání

Postup přípravy receptu

1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma dle chuti (není nutné), olej a vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct dorůžova. Po upečení necháme korpus vychladnout a poté rozdělíme nožem na tři díly (již bez papíru), které lehce pokapeme rumem nebo likérem.
2
Náplň: smetanu vyšleháme s cukrem a kokosem na šlehačku, pak vmícháme i tvaroh.
3
Díly mezi sebou potíráme tvarohovou náplní a sypeme okapaným ananasem. Vždy na sebe díly natiskneme a lehce přimáčkneme. Poslední díl potřeme krémem (i po obvodě) a posypeme kokosem (stačí vršek).
4
Celé necháme v chladnu proležet nejlépe přes noc, pak krájíme na plátky a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Virgin Colada - Piña Colada bez alkoholu

Virgin Colada - Piña Colada bez…

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jindra | 16. 7. 2016 13:32

    Violetto, koukám, že sis přetvořila celý recept a nic ti není recht. Asi se Ti recept zdál příliš obyčejný :-| . I mě jako chlapovi se podařilo těsto rozříznout dvakrát, a to nejsem kuchař. Mě recept chutnal, i když ani Tvůj nebude špatný. Ale měla jsi ho zařadit jako svůj a jinde než pod tento samostatný recept, nic ve zlém ;-)

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 20:11

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 20:03

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 20:01

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 19:59

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • Violetta | 12. 2. 2016 19:52

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré. 8-)

  • Violetta | 12. 2. 2016 19:51

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • Maruš | 3. 4. 2015 22:00

    Dnes jsem pekla řezy a povedly se skvěle.Těsto je nadýchané a dost vysoké,takže příště budu péct na velkém plechu.S ananasem výborný. <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Cukr krupice Hnědý rum Horká voda Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Strouhaný kokos Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé BE-BE řezy

Rychlé BE-BE řezy

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Eskymo

Eskymo

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

56
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Jan Saudek slavil 90. narozeniny a říká: Češi jsou svině! A slova o emigraci na Slovensko

Jan Saudek slavil 90. narozeniny a říká: Češi jsou svině! A slova o emigraci na Slovensko

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Ananasová podkova
Ananasová podkova
Ananasová pohádka
Ananasová pohádka
Ananasové řezy
Ananasové řezy
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosový chlebíček
Ananasovo-kokosový chlebíček
Ananasovo-sýrový salát
Ananasovo-sýrový salát
  • Recepty.cz
  • Ananasové řezy "Piña Colada"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact