• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ananasové řezy "Piña Colada"
Napište svůj komentář k receptu

Ananasové řezy "Piña Colada"

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • 180
      g polohrubá mouka
    • vanilkové aroma dle chuti
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 4
      lžíce horká voda
    • 4
      lžíce olej
    • pečící papír
  • Náplň
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 5
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca 4 -
    • 50
      g strouhaný kokos
  • Dále
    • hnědý rum nebo kokosový likér na pokapání korpusu
    • 300
      g ananas kompotovaný, okapaný, cca
    • strouhaný kokos na posypání

Postup přípravy receptu

1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma dle chuti (není nutné), olej a vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct dorůžova. Po upečení necháme korpus vychladnout a poté rozdělíme nožem na tři díly (již bez papíru), které lehce pokapeme rumem nebo likérem.
2
Náplň: smetanu vyšleháme s cukrem a kokosem na šlehačku, pak vmícháme i tvaroh.
3
Díly mezi sebou potíráme tvarohovou náplní a sypeme okapaným ananasem. Vždy na sebe díly natiskneme a lehce přimáčkneme. Poslední díl potřeme krémem (i po obvodě) a posypeme kokosem (stačí vršek).
4
Celé necháme v chladnu proležet nejlépe přes noc, pak krájíme na plátky a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Virgin Colada - Piña Colada bez alkoholu

Virgin Colada - Piña Colada bez…

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jindra | 16. 7. 2016 13:32

    Violetto, koukám, že sis přetvořila celý recept a nic ti není recht. Asi se Ti recept zdál příliš obyčejný :-| . I mě jako chlapovi se podařilo těsto rozříznout dvakrát, a to nejsem kuchař. Mě recept chutnal, i když ani Tvůj nebude špatný. Ale měla jsi ho zařadit jako svůj a jinde než pod tento samostatný recept, nic ve zlém ;-)

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 20:11

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 20:03

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 20:01

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 19:59

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • Violetta | 12. 2. 2016 19:52

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré. 8-)

  • Violetta | 12. 2. 2016 19:51

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • Maruš | 3. 4. 2015 22:00

    Dnes jsem pekla řezy a povedly se skvěle.Těsto je nadýchané a dost vysoké,takže příště budu péct na velkém plechu.S ananasem výborný. <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Cukr krupice Hnědý rum Horká voda Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Strouhaný kokos Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře královny Kálí

Kuře královny Kálí

Selské brambory

Selské brambory

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Americká kukuřičná polévka

Americká kukuřičná polévka

Kapustové karbanátky II

Kapustové karbanátky II

Pribiňáčkové řezy

Pribiňáčkové řezy

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Batátový koláč

Batátový koláč

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

47
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
31
Jednoduchý boršč z Podkrkonoší
Jednoduchý boršč z…
29
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
28
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz ONLINE: Stovky VIP hostů v Rudolfinu: Poslední mejdan pro Bartošku!

ONLINE: Stovky VIP hostů v Rudolfinu: Poslední mejdan pro Bartošku!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Ananasová podkova
Ananasová podkova
Ananasová pohádka
Ananasová pohádka
Ananasové řezy
Ananasové řezy
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosový chlebíček
Ananasovo-kokosový chlebíček
Ananasovo-sýrový salát
Ananasovo-sýrový salát
  • Recepty.cz
  • Ananasové řezy "Piña Colada"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact