• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ananasové řezy "Piña Colada"
Napište svůj komentář k receptu

Ananasové řezy "Piña Colada"

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
Ananasové řezy "Piña Colada"
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • 180
      g polohrubá mouka
    • vanilkové aroma dle chuti
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 4
      lžíce horká voda
    • 4
      lžíce olej
    • pečící papír
  • Náplň
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 5
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca 4 -
    • 50
      g strouhaný kokos
  • Dále
    • hnědý rum nebo kokosový likér na pokapání korpusu
    • 300
      g ananas kompotovaný, okapaný, cca
    • strouhaný kokos na posypání

Postup přípravy receptu

1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma dle chuti (není nutné), olej a vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct dorůžova. Po upečení necháme korpus vychladnout a poté rozdělíme nožem na tři díly (již bez papíru), které lehce pokapeme rumem nebo likérem.
2
Náplň: smetanu vyšleháme s cukrem a kokosem na šlehačku, pak vmícháme i tvaroh.
3
Díly mezi sebou potíráme tvarohovou náplní a sypeme okapaným ananasem. Vždy na sebe díly natiskneme a lehce přimáčkneme. Poslední díl potřeme krémem (i po obvodě) a posypeme kokosem (stačí vršek).
4
Celé necháme v chladnu proležet nejlépe přes noc, pak krájíme na plátky a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Virgin Colada - Piña Colada bez alkoholu

Virgin Colada - Piña Colada bez…

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jindra | 16. 7. 2016 13:32

    Violetto, koukám, že sis přetvořila celý recept a nic ti není recht. Asi se Ti recept zdál příliš obyčejný :-| . I mě jako chlapovi se podařilo těsto rozříznout dvakrát, a to nejsem kuchař. Mě recept chutnal, i když ani Tvůj nebude špatný. Ale měla jsi ho zařadit jako svůj a jinde než pod tento samostatný recept, nic ve zlém ;-)

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 20:11

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 20:03

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 20:01

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • ViolettaX | 12. 2. 2016 19:59

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • Violetta | 12. 2. 2016 19:52

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré. 8-)

  • Violetta | 12. 2. 2016 19:51

    Pekla jsem ve formě o velikosti 20 x 22 cm a určitě nebylo těsto vysoké tak, aby se dalo rozříznout dvakrát. Korpus jsem rozřízla jednou, což stačí. Pokud jde o krém, tak pokrájený kompotovaný ananas pod krém se mi zdá příliš obyčejný, proto jsem ho vyplešila. Použila jsem čerstvý ananas, kus jsem ho nakrájela na menší kousky a spolu s vrchovatou lžící kokosu jsem ho rozmixovala. Vedle v misce jsem smíchala tvaroh a 12% zakysanku a 3 vanilkové cukry. Smíchala jsem s ananasovou směsí a natřela na rozříznutý korpus. Chuť se krásně rozloží a ananas rozvoní. Nahoře jsem potřela směsí jen tvaroh + zakysanka + vanilkáč a posypala kokosem. Přes noc do lednice ztuhnout, každý kousek pak ozdobit kouskem ananasu. Do těsta stačí bohatě 4 vejce (a myslím, že by stačily i 3), cukr jsem dala hnědý třtinový, který je nerafinovaný, tudíž zdravější. Bylo to moc dobré.

  • Maruš | 3. 4. 2015 22:00

    Dnes jsem pekla řezy a povedly se skvěle.Těsto je nadýchané a dost vysoké,takže příště budu péct na velkém plechu.S ananasem výborný. <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Cukr krupice Hnědý rum Horká voda Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Strouhaný kokos Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská omáčka

Italská omáčka

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Vločkové řezy s krémem

Vločkové řezy s krémem

Celerová omeleta

Celerová omeleta

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

263
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
110
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
47
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec (77): Vyvedl novou přítelkyni, ale lásku vyznal manželce!

Režisér Jiří Adamec (77): Vyvedl novou přítelkyni, ale lásku vyznal manželce!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Ananasová podkova
Ananasová podkova
Ananasová pohádka
Ananasová pohádka
Ananasové řezy
Ananasové řezy
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosový chlebíček
Ananasovo-kokosový chlebíček
Ananasovo-sýrový salát
Ananasovo-sýrový salát
  • Recepty.cz
  • Ananasové řezy "Piña Colada"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact