• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Americký hamburger z vyzrálého hovězího
Napište svůj komentář k receptu

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americký hamburger z vyzrálého hovězího
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 750
      g hovězí maso (vyzrálé, například odkrojky z roštěnce, pomleté)
    • 4
      ks žemle
    • 3
      lžička worcestrová omáčka
    • olej (několik kapek na potření)
    • sůl
    • pepř mletý
    • cibule (dle chuti)
    • rajčata (dle chuti)
    • salát (dle chuti)
    • plátkový sýr (dle chuti)

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso důkladně prohněťte se solí a pepřem. Můžete dochutit i worcesterovou omáčkou. Z masa vytvarujte plošší karbanátky a dobře je upěchujte. Potřete olejem a z obou stran dobře opečte nejlépe na grilu či grilovací pánvi, případně na nepřilnavé silnostěnné běžné pánvi.
2
Podávejte podle vlastní fantazie, v nasucho opečené rozkrojené žemli s oblohou ze salátových listů, cibule, rajčat a sýra, nebo „na vidličku“ jen na půlce žemle a ozdobené zeleninou, kterou jste krátce opekli ve výpeku v pánvi.
3
//**Know-how:** Aby se hamburger nerozpadal, je třeba použít vysoce kvalitní, šťavnaté maso, které má určité množství vnitřního tuku, jenž při umletí působí jako pojidlo. Je zapotřebí maso dobře upěchovat a vytvarovat – nám se osvědčil i přídavek lžičky škrobu do masové směsi a lehké slisování placek mezi dvěma prkénky.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasický americký hamburger na grilu

Klasický americký hamburger na grilu

Americký hamburger

Americký hamburger

Závitky z hovězího masa

Závitky z hovězího masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenál | 30. 6. 2015 12:18

    Používám hovězí krk, je to opravdu ideální maso na burgery (mletí 6mm). Koření dávám jen sůl (dává se 2% váhy masa), pepř a worchester. Jako sýr používejte určitě čedar, protože má velmi výraznou chuť ...třeba eidam tam nejde moc cítit a dá se říct, že je tam zbytečnej :) Bulky je vhodné opéct na vnitřní straně, aby tolik nenasakovaly a spodní potírám tatarkou+hořčice, na horní dávám tatarku a kečup (všeho s mírou, aby to nepřebíjelo ostatní chutě). Jako zeleninu si připravuji mix cibule a ledového salátu (nad i pod maso). jako bonus si můžete osmahnou cibuli se slaninou ;)

  • zsn
    zsn | 30. 12. 2014 22:51

    Bože, to je orgasmus! 8-) O:-)

  • penzionalenka
    penzionalenka | 8. 10. 2014 09:16

    Nádherná fotka, výborná chuť!

  • zmije.com | 22. 5. 2013 15:58

    mě to moc nechutnalo :-| blééééé :-$ nevim proč :-(

  • LukasKoprnicky
    LukasKoprnicky | 24. 2. 2013 15:03

    Výborný!!!

  • OBO | 12. 12. 2012 19:23

    Burger super, worchester dá masu příjemný neagresivní nádech. K hovězímu jsem přidal malinko bůčku, maso má potom víc šťávy. Nakonec jsem maso lehce potřel v burgeru dipem z hořtice a kečupu v poměru 1:1 a burger byl fakt výbornej.

  • martina | 6. 8. 2012 15:18

    zapomela jsem pridat odkaz :-) www.databazereceptu.org

  • martina | 6. 8. 2012 15:10

    Delala jsem hamburger odsud. Je tam podrobny postup

  • Laza226
    Laza226 | 6. 5. 2012 13:05

    to teda je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3 Já jsem se do toho zamiloval

  • NikiNikol
    NikiNikol | 23. 2. 2012 14:03

    To je dobrota

  • Simča S.
    Simča S. | 22. 2. 2012 20:57

    To víš, fotku si dodal F.O.O.D. - hlavní sponzor těchto stránek, takže tam prostě je....

  • kucerazd | 22. 2. 2012 20:00

    co ta fotka? :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Burgery
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Grilování USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí maso Olej Pepř mletý Plátkový sýr Rajčata Salát Sůl Worcestrová omáčka Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Řez obližprst

Řez obližprst

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Drožďová pomazánka s pepřem

Drožďová pomazánka s pepřem

Piškotový koláč s jahodami

Piškotový koláč s jahodami

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

199
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…
46
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z…
30
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.
Tvarohové knedlíky s…
24
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
22
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…

Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou
Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…
Americký dýňový koláč
Americký dýňový koláč
Americký hamburger
Americký hamburger
Americký cheesecake
Americký cheesecake
Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou
Americký jablečný koláč s ořechovou…
Americký koláč
Americký koláč
  • Recepty.cz
  • Americký hamburger z vyzrálého hovězího
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact