• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Americký bramborák
Napište svůj komentář k receptu

Americký bramborák

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americký bramborák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • olej
    • sýr
    • vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle a poklademe na pánev s rozpáleným olejem. Rozprostřeme, osolíme.
2
Nastrouhaný sýr nasypeme dokola po krajích bramboráku a doprostřed vlijeme rozšlehané vejce.
3
Osolíme, opepříme a posypeme majoránkou.
4
Smažíme pozvolněji, aby bramborák nebyl uvnitř syrový.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americký banánový koláč

Americký banánový koláč

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Klasický americký hamburger na grilu

Klasický americký hamburger na grilu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • J.S. | 4. 4. 2011 23:04

    Z mé předchozí poznámky to není dost jasné, tak bych si dovolil pro úplnost ještě tuto poznámku: vařené brambory oloupeme syrové brambory oškrábeme jablka okrájíme. To je terminologie, která se používá u nás (sever jižních Čech)

  • J. S. | 4. 4. 2011 22:57

    Přesně tak, u nás také.

  • milfis | 23. 2. 2011 15:18

    Jabka si taky asi škrábeš viď. Asi u Vás ve Lhotě to tak je :-D

  • Linda | 10. 11. 2010 11:00

    Jsi dokonale přechytralá se svojí verzí o loupání nebo škrábání.Tvé starosti bych chtěla mít!

  • Šárka Rudlová | 2. 12. 2008 18:59

    Dělala jsem po dlouhé době znovu a bylo to fajn, jen ta vajíčka se dlouho propékají...

  • Jenka | 14. 12. 2007 16:49

    Recept je jednoduchý a výborný. My takové jídlo děláme spoustu let. Brambory nejprve z jedné strany dobře opeču a obrátím. Jsou- li ještě brambory málo opečené, špatně se obracejí. A až potom na obrácený bramborák dávám co kuchyň dá. Sýr, salám, koření dle chuti, vejce i rajčata nebo paprikové lusky.

  • s s | 11. 7. 2007 15:19

    s

  • Pavel Jaroš | 22. 6. 2006 01:45

    Prostě syrové brambory zbavené slupky, to už snad pochopí každej :-)

  • Olga Lešáková | 20. 4. 2006 11:25

    Při téhle diskusi jsem se opravdu zasmála, tak přidám svou trošku do mlýna: U nás se syrové brambory škrábou a vařené loupou. Hezký den.

  • mina | 3. 3. 2006 07:50

    Já to vajíčko vmíchám jiždo rozstrouhaných syrových brambor, ještědo nich rozstrouhám cibuli a promíchám s kořením, tak se bramborák lépe obrátí a propeče. Je to velmi rychlé a dobré jídlo.

  • Sarka R. | 3. 12. 2005 15:29

    Souhlasim s tim, ze slovicka nejsou podstatna, pokud je zena opravdu odbornice, rozumi tomu. Brmborak je opravdu vynikajici i prestoze je to jen jednoduchy recept.

  • Helča | 27. 10. 2005 08:19

    Milý Karle, ale i ostatní, rozprostřené brambory na panvičce napřed usmažte (nebo opečte ) pouze z jedné strany do křupava, pak je otoč na na tu osmaženou stranu přidej vejce se sýrem a bude to i hezky vypadat.

  • Libor | 7. 8. 2005 06:15

    Ahoj :-) musim uznat ze se mi recept libi a je chutný.Ja mam rad ostřejší jidla tak zkuste pridat pálivou papriku ci kecup (s rozumem).Kdo chce maso.....nakrajet na kousky salam ci predem upravene (uvarene) maso.Zkousel sem to je to supr proste jidlo na cesky zpusob ,kere jak se rika da se upravit podle surovin co dum da.:-)

  • karel novak | 6. 8. 2005 09:45

    pro Airan: Jak je psáno v receptu, brambory se posolí - jinak se fantazii meze nekladou, můžeš je i opepřit, přidat další oblíbené koření či bylinky. Bramborák můžeš i obrátit, ale už nebude tak hezky vypadat. Budeš-li ho dopékat přikrytý, nebude již tak křupavý. Každý recept je základní návod, dál zapoj fantazii.

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 14:51

    abych se piznala, pro mne ten recept neni tak dobre popsany, ty bramory se tam davaji jen tak neochucene? Neobraci se? To vajicko se syrem se dopeka prikryte?

  • Jarka Kohoutová | 26. 4. 2005 17:09

    Škrábeme škrabkou nebo nožem nové brambory,starší brambory loupeme, ale nepřipadá mi to podstatné. Čeština je bohatá řeč a má projednu činnost několik výrazů. Recept je výbornýa dobře popsaný. Nechápu ty výhrady k němu. Snad, že někoho nebaví vařit, tak si raději hraje se slovíčky?

  • Sofa | 23. 4. 2005 21:03

    Souhlasim s tebou

  • jaja 13 | 30. 3. 2005 06:17

    Tedy škrabka sem škarbka tam, myslím, že všichni pochopili, že mají býl bez slupek.

  • Karel | 26. 3. 2005 11:01

    Nerad mluvím ženám - odbornicím - do jejich království, nebylo by lepší oškrábané ?? Alespoň náčiní na toto se nazývá ŠKRABKA !

  • Alena | 23. 2. 2005 10:20

    Markéto zkus si ostrouhané brambory oloupat...a snad pochopíš...

  • Markéta J. | 23. 2. 2005 09:14

    Souhlasím s Kuchařkou, také to tak chápu.

  • Kuchařka on-line | 23. 12. 2004 11:34

    Nevím, co přesně myslíte, ale loupat znamená zbavovat ovoce nebo zeleninu slupky. Strouháním se rozumí úprava potravin (zelenina, ovoce...) v syrovém či vařeném stavu na struhadle na nudličky.

  • markéta | 23. 12. 2004 11:03

    proč všichni všude píšou oloupané, když se říká ostrouhané-mě to pak strašně mate a nevím jestli je vařit nebo ne:)

  • Lída | 16. 12. 2004 20:18

    Rychlá, dobrá večeře. Doporučuju přidat slaninu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Smažení Vegetariáni Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Dětská pomazánka

Dětská pomazánka

Vločkové řezy s krémem

Vločkové řezy s krémem

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

333
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
26
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
25
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
22
Bramborový závin
Bramborový závin
21
Zbojnické kolínko
Zbojnické kolínko

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Velký přehled letních bot očima stylistky: Které budou slušet všem a co naopak rozšíří lýtka?

Velký přehled letních bot očima stylistky: Které budou slušet všem a co naopak rozšíří lýtka?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Po první překvapivé show: Dua Lipa šokovala Prahu podruhé! S Farnou to rozjela na pódiu

Po první překvapivé show: Dua Lipa šokovala Prahu podruhé! S Farnou to rozjela na pódiu

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

  • Recepty.cz
  • Americký bramborák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact