• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Americké zrnko
Napište svůj komentář k receptu

Americké zrnko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Americké zrnko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 475
      ml polohrubá mouka
    • 125
      ml máslo
    • 375
      ml moučkový cukr
    • 1
      lžička bi-soda
    • 4
      ks vejce
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • rozinky
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 125
      ml mák nepomletý

Postup přípravy receptu

1
Rozmíchat mouku se sodou bicarbonou. Vymíchat máslo s cukrem, přidávat po jednom celá vejce a vždy pořádně promíchat, přidat vanilku a mák.
2
Následně postupně střídavě přidávat mouku (se sodou) a smetanu, poslední musí být mouka! Nakonec přimíchat rozinky.
3
Celou směs nalít do formy (srnčí hřbet, příp. i bábovkové) a péct při 180 °C 40-45 minut, příp. déle (podle typu trouby).
4
Zákusek je výborný, celá zrnka máku mají po upečení zvláštní příchuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americké bochánky

Americké bochánky

Americké KFC kuře

Americké KFC kuře

Americké okurky

Americké okurky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karolína | 28. 10. 2012 17:49

    Dnes jsem pekla a dopadlo to úžasně, všem doporučuji! :) Nahoru jsem ještě dala jednoduchou polevu http://www.recepty.cz/recept/vyborna-cokoladova-poleva-149290 a bylo to boží. :)

  • Helena | 21. 10. 2007 16:50

    Pekla jsem,výborné!!!Mám radu bez odměrky,jinak vše stejné:mouky 40dkg,3/4rozp.másla i hery,30dkg cukru,15dkg máku.To jsou jen dávky,jinak postupujte podle receptu.

  • Helena | 21. 10. 2007 15:47

    Pekla jsem,výborné!!!Mám radu bez odměrky,jinak vše stejné:mouky 40dkg,3/4rozp.másla i hery,30dkg cukru,15dkg máku.To jsou jen dávky,jinak postupujte podle receptu.

  • Marsí | 7. 9. 2006 11:39

    jéé..tak to musí být dobrota....v závodce nám pečou něco podobného a pěkně to tam křupe ( doufám, že je to ten mák...:o)))...tak určitě vyzkouším.

  • Melita Melita | 6. 9. 2006 11:48

    Maslo sa nerozpúšťa, malo by byť zmäknuté, tak sa dá odmerať. Skúsené gazdinky to odhadnú i voľným okom.

  • beba | 6. 9. 2006 11:24

    To maslo sa má rozpustiť, aby sa dalo odmerať?

  • Jaroslava Oumarová | 6. 9. 2006 11:20

    Už jsem si taky uložila. S celým mákem peču bábovku a je moc dobrá, tak tohle taky bude dobré:-))

  • Věra | 6. 9. 2006 11:16

    Tak jsem se začetla a recept vyzkouším, vypadá nádherně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bi-soda Mák Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Tvarohový závin

Tvarohový závin

Kachna bez práce

Kachna bez práce

Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty

Placičky z ricotty s cuketou a…

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Pečené sladké brambory s řepou

Pečené sladké brambory s řepou

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Mistrovský bramborový salát

Mistrovský bramborový salát

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

150
Butter chicken masala
Butter chicken masala
112
Houbový kuskus - rychle a chutně
Houbový kuskus - rychle…
94
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
67
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
56
Sladké pohlazení
Sladké pohlazení

Zajímavé články

Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
AHA.cz Bouček už pravdu neskrývá: Těžká krize v soukromí

Bouček už pravdu neskrývá: Těžká krize v soukromí

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Těhotná Šárka Krausová: Pravda o útěku z Ulice!

Těhotná Šárka Krausová: Pravda o útěku z Ulice!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

  • Recepty.cz
  • Americké zrnko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact