• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Alsaský jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Alsaský jablečný koláč

autor: Laila.eso
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 21
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alsaský jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 125
      g máslo
    • 125
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kg jablka Kyselejší jablka jsou do koláče lepší
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 50
      ml mléko
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkové aroma

Postup přípravy receptu

1
1 - Mouku nasypeme do mísy, přidáme jedno vejce a promícháme. Dále přidáme změklé máslo, 25g cukru, sůl a vypracujeme hladké těsto. Nedrží-li těsto u sebe přidáme pár lžic vody. Poté necháme 30 minut odpočinout
2
2 - Mezitím oloupeme jablka, nakrajíme je na libovolně tlusté plátky (záleží na vás například 0,5cm-1cm) a ihned je pokapeme šťávou z citronu. Troubu zahřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Z těsta vyválíme placku a vytvoříme asi 3 centimetry vysoký okraj, těsto několikrát propíchneme vidličkou.
3
3 - Jablka rozložíme na těsto a posypeme 25 gramy cukru. Koláč pečeme asi 30 minut (záleží na výkonu trouby). Mezitím našleháme zbylá vejce (lepší je šlehat zvlášť bílky i žloutky). Přidáme k nim cukr a šleháme do pěny, pak přidáme mléko, smetanu a vanilkové aroma.
4
4 - Po 30 minutách vyjmeme koláč z trouby a nalijeme na něj polevu a v troubě ji necháme ztuhnout (to poznáme tak, že na povrchu bude krásně zlatá). hotový koláč necháme vychladnout a pak můžeme ozdobit třeba šlehačkou:)
5
Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • margarosa | 25. 10. 2016 19:08

    Urobila som presne podľa receptu a podaril sa výborne.

  • Renata | 16. 8. 2016 18:39

    Už dělám podruhé a je fakt výborný. Pro ty, co nepohrdnou celozrnnou moukou, doporučuji vyzkoušet. Někdo to míchá ale já dávám jenom celozrnnou a super. A pokud máte doma vanilkové lusky tak jeden tam vyškrábněte, stojí to za to. Souhlasím s Lenkou, že je nejlepší ještě vlažný, mňam. Děkuji za recept! ;-)

  • Lenka | 9. 2. 2016 16:15

    více cukru znamená více než 2x 25 g, jak je uvedeno (zřejmě chybka) v receptu, v soupisu surovin je cukru víc než dost... 8-)

  • Lenka | 9. 2. 2016 14:49

    Výborný, náš oblíbený, jen nedávám žádné mléko, smetanu k vyšlehaným vajíčkům dávám rovněž vyšlehanou do polotuha tak, aby poleva byla hustá, ale tekutá, udělá to pak krásnou tu "krustičku" nahoře, jo a přidávám trochu více cukru. Když nemám vanilkové aroma, dám vanilkový cukr... Alsaský koláč je nejvíc nejlepší podávat ještě vlažný! Jinak super! <:-)

  • Lenka | 9. 2. 2016 14:49

    Výborný, náš oblíbený, jen nedávám žádné mléko, smetanu k vyšlehaným vajíčkům dávám rovněž vyšlehanou do polotuha tak, aby poleva byla hustá, ale tekutá, udělá to pak krásnou tu "krustičku" nahoře, jo a přidávám trochu více cukru. Když nemám vanilkové aroma, dám vanilkový cukr... Alsaský koláč je nejvíc nejlepší podávat ještě vlažný! Jinak super! <:-)

  • Jana | 15. 2. 2015 13:15

    prave jsem ho upekla,vse podle orig.receptu,povedlo se a je moc chutny...dekuji za dobry napad.uz jsem ho zaradila do oblibenych receptu... ;-)

  • Kindlová | 12. 11. 2014 09:09

    Koláš jsme hodnotila PRÝ 3 ALE MRZÍ MĚ TO, JE TO JEDNIČKA S HVĚZDIČKOU A MOC DĚKUJI ZA TENTO RECEPT Jen jsme změnila mléko za šlehačku na šlehání a dala jsme polohrubou mouku, je to luxus, pekla jsme již 5 těchto koláčů na přání přátelům i dceři a jejím spolubydlícím, mlaskali :-) díky a mějte se krásně Šárka O:-)

  • Šárka | 12. 11. 2014 09:06

    Dobrý den všem, také jsem dala jen smetabu, vyšlehala jsme jí a dala jsem jen půl litru, a polohrubou mouku mám raději, než hladkou, není jako bláto a souhlasím, je to luxusní koláč !!! Všichni se rozplývali, již jsme upekla na přání 5 koláčů :-D O:-)

  • Sue | 29. 9. 2013 20:27

    Dnes jsem udělala z 300g polohrubé mouky a místo mléka a smetany jsem tam dala jen smetanu a je to luxusní!!! Děkuji moc... ;-)

  • Tatyana | 12. 7. 2013 17:00

    Thinking like that is really imirvsspee

  • Eriii | 1. 5. 2013 07:27

    Tento koláč skutečně neměl chybu. Vše se povedlo tak, jak mělo a byl opravdu výborný. :-)

  • Domi | 12. 3. 2013 17:52

    Tak jsem recept vyzkousela , vzdy dela same slozite buchty a rekla jsem si ze. To vyzkousim vse jsrm udelala dle postupu , ale huchta je pdobr ste ve skupenstvi tekutem . Jsrm z toho celkem nestastna , nebo se mi to nikdy s zadnou jinou nestalo .

  • Any | 17. 11. 2012 18:37

    Ten sníh se mi nepoved

  • Dagmar | 11. 11. 2012 18:53

    Koláč dopadl úžasně a byl moc dobrý, doporučuji:-) a řidká poleva nevadila ;-)

  • Dagmar | 10. 11. 2012 15:35

    Koláč je v troubě, bude luxusní, jen se mi ta poleva zdála řitká:-) tak uvidíme...ale moc se těším.

  • Markéta | 15. 10. 2012 21:30

    Také musím pochválit, dělala jsem víc koláčů a tenhle byl zatím nejlepší, zvládla jsem ho i jako velmi amatérský kuchař, jen těsto se trochu trhalo a pak byla řídká poleva, tak se trochu spálila, když vytekla do trouby, jinak pohoda. A byl výborný, i příteli chutnal moc. Dělala jsem hned dva najednou, dala jsem na ně čokoládové zdobení a sekané mandle, bylo to super.

  • Jonášek Tomy | 13. 9. 2012 15:15

    JE TO SKVĚLÝ FAKT BOMBA MOC MY CHUTNALO <3 :-)) <:-) 8-) :-* :-[ :-D :-P ;-) :-)

  • kristián | 13. 9. 2012 15:10

    :-) ;-) :-P :-D :-[ :-* 8-) :-)) <3 <:-) SUPR-ČUPR JE TO SKVĚLÝ

  • kristián | 13. 9. 2012 14:28

    :-) ;-) :-P :-D :-[ :-* 8-) :-)) <3 <:-) SUPR-ČUPR

  • Zuzka | 22. 8. 2012 10:08

    Tato delikateska je u nás nejoblíbenější :) Vždycky okamžitě zmizí. Když jsem se chtěla vytáhnout před mamkou a babičkou přítele, tak jsem jej upekla a olizovaly se až za ušima! ;)

  • Zuzana | 10. 8. 2012 13:39

    Koláč je výborný a vcelku jednoduchý! Určitě doporučuju!! :-)

  • Jeanet | 9. 8. 2012 15:22

    Musím koláč pochválit!! <:-) Je opravdu výborný.. ;)

  • Laila.eso | 29. 5. 2012 09:25

    Jsem ráda, že Vám chutná. Ano poleva je trošku řidší, ale pak zatuhne a udělá tu krásnou zlatou krustu :)

  • Radka | 15. 5. 2012 13:43

    Dort momentálně peču v troubě ale zdá se mi že ta poleva docela řídká má to tak být a nebo něco dělám špatně? pokud ano, končím s pečením :-))

  • Kamila | 28. 11. 2011 13:36

    Vynikající! Těsto se mi taky trochu trhalo a omylem jsem do něj zapomněla dát cukr, ale i tak je koláč výborný!!:-)

  • Irena | 28. 11. 2011 10:56

    Tak jsem to upekla ;-) sice se mi těsto trochu trhalo,ale přeprala jsem ho.Výsledek jako celek byl úžasný a jsem ráda,že zbyl kousek do druhého dne na snídani!Díky za inspiraci!

  • zdenka.petrice | 1. 11. 2011 09:17

    Udělala jsem tento báječný koláč přesně dle postupu. Povedl se, je rychlý a neskutečně chutný. Bohužel, ale pro mne....musím ho dnes udělat znova, manželovi tak chutnal.... ☺ :-D

  • :P | 30. 9. 2011 21:34

    Moc dobré, těsto trochu tvrdší a polevy je moc. Ale se šlehačkou je opravdu luxusni. P.S.: neměla jsem vanilku, tak jsem ho posypala skořicí a vlašskými ořechy..:)

  • DARINA DUŽDOVA | 13. 9. 2011 22:23

    JE docela dobry jenom připrava je trochu delši :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Říjen Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Jablka Máslo Mléko Smetana ke šlehání Sůl Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Hovězí chilli čína

Hovězí chilli čína

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

Poslední sledované recepty

165
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
43
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
38
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Spaghetti Carbonara – La…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Alpský Kaiserschmarrn
Alpský Kaiserschmarrn
Alsaské zelí
Alsaské zelí
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Amaretti sušenky
Amaretti sušenky
Amasaké s pudinkem a ovocem
Amasaké s pudinkem a ovocem
Americká buchta
Americká buchta
  • Recepty.cz
  • Alsaský jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact