• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 400
      g mouka
    • 200
      ml mléko
    • 0,75
      kostka droždí
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      lžička sůl
    • máslo
  • Na náplň
    • 1
      kg cibule 1-1
    • 150
      g slanina
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g zakysaná smetana
    • 0,50
      ks sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • mletý kmín
    • 200
      g créme fraiche na domácí výrobu: 200 ml smetany ke šlehání a 2 lžíce podmáslí
    • máslo a olej na smažení/dušení

Postup přípravy receptu

1
Kdo si musí créme fraîche vyrobit podomácku, musí začít následujícím krokem den dopředu: do kelímku šlehačky přidáme 2 lžíce podmáslí, zamícháme a necháme stát alespoň 24 hodin na teplém místě (pokojová teplota), pak máme v kelímku již créme fraîche.
2
Droždí rozdrolíme a rozpustíme ve vlažném mléce, řádně promícháme. Do velké mísy dáme 2/3 uvedeného množství mouky, přidáme směs mléka a droždí a řádným promícháním si vyrobíme omládek, který necháme 15 minut odpočívat, mísu přitom máme přikrytou utěrkou. V mezičase můžeme začít loupat cibuli a krájet ji na kolečka, slaninu nakrájíme na kostičky. K omládku pak přidáme zbytek mouky, lžíci oleje a 1/2 lžičky soli, řádně prohněteme, opět přikryjeme a necháme kynout 15 minut. V mezičase dáme (na kousku másla a oleji) na 20 minut podusit veškerou na kolečka nakrájenou cibuli (ve velké pánvi s vysokým okrajem nebo v hrnci), občas promícháme. Na menší pánvičce zvlášť osmahneme rovněž na směsi oleje a másla dozlatova kostičky slaniny.
3
Troubu dáme předehřát na 220 °C (spodní a horní ohřev). Hluboký, hranatý plech mírně vymažeme kouskem másla a na pomoučeném vále natenko vyválíme vykynuté těsto, které vzápětí dáme na plech. Těsto by mělo po stranách mít asi 2 cm vysoké okraje. V míse řádně smícháme vajíčka, créme fraîche a zakysanou smetanu, řádně ochutíme solí a pepřem, trochou mletého kmínu a přistrouháme trošku muškátového oříšku. Poté vmícháme podušenou cibuli a osmahnutou slaninu. Tuto směs vyklopíme na těsto v plechu a rovnoměrně rozetřeme. V předehřáté troubě pak pečeme 45-60 minut uprostřed a ke konci přesuneme na vrchní drážku. Cibulový koláč je hotový až má zlatavý povrch, podáváme jej vlažný nejlépe společně se skleničkou burčáku.
4
Tento pokrm se těší velké obliby ve vinařských regionech Alsaska, Lotrinska a Německa, např. v Bádensku, poblíž Rýna a Mosely, ve Falcu a ve Frankách. Podává se zejména v burčákové sezoně, jelikož se chutě burčáku a cibulového koláče perfektně doplňují.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marek | 6. 6. 2015 23:00

    to jako vážně hodinu péct? :'( Trochu se vloudil šotek,co? :-D

  • mír | 22. 4. 2015 18:37

    :-D :-D :-D

  • mír | 22. 4. 2015 18:36

    :-D :-D :-D :-D Jelito,jelito

  • petr | 19. 4. 2015 18:25

    ...nejlepší je kroupový český jelito.... :-D

  • Andrei | 15. 7. 2013 00:41

    Yeah, that's the <a href="http://oujwqhxevca.com">tikcte,</a> sir or ma'am

  • Don | 12. 7. 2013 08:17

    Just what the doctor orddeer, thankity you!

  • Laice | 7. 7. 2013 13:05

    Na recepty (navíc veřejně sdílené) se nevztahují žádná autorská práva :-D Nezlobte se, ale Vaše hloupost mě opravdu rozesmála :-D Co takle, zažalovat ty, kteří si dovolili si recept vytisknout a dát ho kamarádce??? :-D Krádež byto byla, pokud by Vám ten recept někdo ukradl z kabelky( ikdyž jak určit jeho hodnotu???), ne když ho dáte k veřejnému sdílení...Pokud si necháte otevřené dveře od bytu a někdo Vám z něj odnese věci, ani policie ani pojišťovna to nebudou považovat za krádež :))) zkuste to :-D

  • pippiva
    pippiva | 10. 10. 2011 10:06

    ...muj kolac oproti Vasemu byl trochu "anemicky" jelikoz jsem jej delala dost pozde vecer a umirali jsme hlady, vytahla jsem jej z trouby jakmile se jevil jedly' :-D ;-)

  • Smith-P. | 10. 10. 2011 09:56

    přidal jsem pro ilustraci vlastní fotku cibulového koláče jak vypadal naposled, když jsem jej dělal. ;-)

  • Smith-P. | 9. 10. 2011 18:14

    Děkuji za chválu a není zač. ;-) Dělávám to v hlubokém hranatém plechu, který byl dodán s mou troubou. Těsto pak je tenčí než zde na obrázku a převážnou část koláče tvoří náplň. Dá se bez problémů jíst více dnů, lze bez problémů ohřívat. Chutná ostatně nejlépe, když je vlažný.

  • pippiva
    pippiva | 9. 10. 2011 00:37

    Vyborny kolac! Creme fraiche jsem si musela vyrobit sama, ovsem vyrabela jsem podle jiz osvedceneho receptu 200 ml slehacky a 100g reckeho bileho jogurtu a par kapek citronove stavy (na jihu Italie podmasli nesezenu a tenhle recept na vyrobu creme fraiche jsem si kdysi nasla na it.internetu). Delala jsem polovicni davku, nevim, jak velky plech jste pouzil, ja jsem pouzila kulatou kolacovou formu 28 cm. Kolac krasne voni, namisto burcaku (ten jsem nepila ani nepamatuji :-S ) jsme si s manzelem otevreli lahvinku prosecca. Diky za recept. :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 16. 5. 2011 14:01

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 16. 5. 2011 13:49

    Prosim upravit zarazeni-kolac je slany.

  • Sylva Karešová | 14. 11. 2008 23:56

    Adélo, když jsou to prkotiny, proč se tím zabýváte Vy? Ani nereagujete na recept, pouze na Vámi nazvané prkotiny.. zajímavé..Prkotinou nazýváte krádež a porušení autorských práv??? To je také zajímavé..Člověk aby si nechával ověřovat notářem své recepty... není to absurdní? Na co jsou zákony a autorských právech? Ano, lidé vědí, že jsou lidé, kteří nejsou čestní... ale pak by nebyl nikde publikován žádný recept atd... tohoto chcete docílit?

  • adéla A. | 14. 11. 2008 14:29

    Milá Sylvo, je to určitě nepříjemná situace, ale promiňte mi, ale s tím musíte počítat, když Váš přítel dá recept na internet, že se najde někdo, kdo ho překopíruje, či si ho jinak přivlastní. Jednoduchá rada: buď recepty nevkládejte nebo se nezabývejte takovými prkotinami. Hezký den

  • Sylva Karešová | 14. 11. 2008 08:17

    Velmi dobré!Mrzí mě ovšem to, že jsou lidé, kteří mají tu drzost zkopírovat tento recept na jiný server a přivlastnit si jej! Chytrazena.cz by měla být asi žalována, neboť i redakce toho serveru se na krádeži podílí svým vyjádřením se mému příteli.. Nebylo by možná špatné, kdyby se recepty.cz ozvali zmíněnému serveru s tím, že neoprávněně zkopírovali část obsahu těchto stránek a navíc se pod to podepsali...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Créme fraiche Droždí Máslo Mléko Mletý kmín Mouka Muškátový oříšek Pepř mletý Rostlinný olej Slanina Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sója s houbami

Sója s houbami

Banánový dort

Banánový dort

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Špenátové palačinky se špenátovou…

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

83
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
59
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
59
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
57
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
48
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Aloo gobi
Aloo gobi
Alpský Kaiserschmarrn
Alpský Kaiserschmarrn
Alsaské zelí
Alsaské zelí
Alsaský jablečný koláč
Alsaský jablečný koláč
Amaretti sušenky
Amaretti sušenky
Amasaké s pudinkem a ovocem
Amasaké s pudinkem a ovocem
  • Recepty.cz
  • Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact