• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Alibušské kuře
Napište svůj komentář k receptu

Alibušské kuře

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alibušské kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks kuřecí maso Kuřecí řízek
    • 100
      g rýže nejlépe jasmínová nebo celozrnná
    • sůl
    • olej
    • koření na kuře
    • kari nepálivé sladké
    • pickle pálivé nebo chilli - pokud chcete dosáhnout vyšší pálivosti a pikantnosti
    • cibule
    • 5
      česnek
    • žampiony
    • pórek
    • sladká smetana
    • 10
      ks růžičková kapusta malých

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjeme, naklepeme a vložíme do zapékací misky (nejlépe skleněné), kterou předem trochu vymažeme tukem. Přidáme rozdrcený česnek, kari koření a jen špetku koření na kuře. Pokapeme trochou pickle nebo chilli. Dáme zapéct.
2
Nakrájenou cibuli zpěníme na pánvi dozlatova, poté přidáme omyté a na kolečka nakrájené žampiony. Promícháme a na vypnuté plotýnce necháme pod pokličkou tak 5 minut dusit.
3
Poté touto směsí pokryjeme zatím trochu opečená prsíčka, přidáme trochu pórku, zalijeme smetanou a necháme dále zapékat.
4
Uvaříme do měkka kapustičky, vidličkou se ujistíme kdy jsou již měkké a odstavíme.
5
Uvaříme rýži, doporučuji tímto způsobem: 200 g vody přivedeme do varu, přidáme 100 g rýže, zmírníme plamen a pod pokličkou cca 7-10 minut povaříme. Voda se vypaří a zbude jen rýže, která se maličko přidržuje dna. Nebo uvaříme rýži dle svého obvyklého způsobu.
6
Na talíř poklademe zapečená prsíčka, rýži a kapustičky, poté poléváme vzniklou omáčkou. Rýži nesolíme, aby vynikla její chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Pečené kuře

Pečené kuře

Grilované kuře z papiňáku

Grilované kuře z papiňáku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 3. 7. 2007 22:34

    Buy <a href=http://www.igamehome.com/EVE_Online_Isk.htm>eve online isk</a>, eve online isk & Accounts Store. Excellent Bizrate Ratings!Look here to Buy Cheap <a href=http://www.igamehome.com/SilkRoad_Gold.htm>Silkroad Gold</a>, Silk road Gold, Money, Guides, Accounts & Items, Power Leveling. We provide 24/7 Friendly Live Support & Instant Delivery.Play as a VIP now!Runescape is a great mmorpg game, so we supply <a href=http://www.mmorsgold.com/index.asp>Runescape2 Gold</a>, Or RuneScape Money to you. To enjoy the game, you may choose us to buy Runescape2 Gold Service.<a href=http://www.mmobus.com/lineage2_adena.htm>Lineage2 Adena</a> Price Trends & Price Comparison of Cheap Lineage 2 Adena for Sale across top stores.Don't Buy Lineage2 Adena before visiting GameUSD.<a href=http://www.mmobus.com/swg_credits.htm>SWG Credits</a> are the power driving the star wars galaxy economy.

  • Gábina H | 27. 6. 2007 14:39

    Opravdu stačí vařit rýži jen 10 minut? Já vždycky vařím 20 minut. Na hrnek rýže dám 1,5 hrnku vody.

  • Anonym | 31. 3. 2006 17:56

    Díky za recept.No celkem fajn pro začínající kuchaře,ale jinak nic moc.Gourmet by to asi nepozřel-ledaže by měl hlad jak vlk.Musím uznat, že to je celkem bez práce-tzv. šup s tím do trouby.Tučné to je dost-smetana,koření tomu dá trošku říz,ale jinak to je "hatlapatla"ani ryba ani rak-díky curry s česnekem přeražené smetanou.Rýži doporučuji přeci jen trošinku osolit. Jinak je pokrm celkem suchý,pokud ho nezalijete asi půl litrem té smetany.Ale stejně díky za inspiraci-napadlo mě totiž udělat tu "omáčku" zvlášť klasicky a nenechat ji vysrážet při pečení.Curry rozhodně vynechám.

  • Zuzana Mačková | 23. 4. 2005 13:59

    Bála jsem se přílohy rýře, že nebude dobrá ale patří k tomu receptu a je skvělá. Moc nám to chutnalo. Strašně zvláštní chuť. Zase trochu něco jiného. Doporučuji!

  • Anonym | 1. 3. 2005 22:28

    dobre

  • Katerina Lempelova | 25. 2. 2005 16:08

    Tak tohle papanicko je opravdu bez chyby vsichni sme si na tom moooc pochutnali super recept

  • Anonym | 22. 9. 2004 12:15

    pikantní není palivé, ale sladkokyselé !!!!

  • Anonym | 26. 2. 2004 10:39

    jen jedna otázka, jak dlouho se to má asi tak zapékat. jsem začátečnice.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kari Koření na kuře Kuřecí maso Olej Pickle pálivé Pórek Růžičková kapusta Rýže Sladká smetana Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazole z Vysočiny

Fazole z Vysočiny

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví…

Houskové knedlíky - pečené

Houskové knedlíky - pečené

Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem

Plněné kuřecí prsíčko listovým…

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

63
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
55
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
49
Zázvorové špaldové sušenky
Zázvorové špaldové…
41
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Alibušské kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact