• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Alenčino rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Alenčino rizoto

autor: Alenka87
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alenčino rizoto
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks kuřecí maso Kuřecí čtvrtky (lze použít i kostry)
    • 4
      ks rýže nejlépe parboleid
    • 1
      ks cibule velká
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • sůl
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice hrášek či mražená zelenina

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí čtvrty osolíme, vložíme do pekáčku, zalijeme poměrně velkým množstvím vody (tak 1,5 - 2 hrnky) a přidáme také nakrájenou cibuli. Upečeme do měkka.
2
Necháme trošku zchladnout, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. V pekáčku by nám mělo zbýt dost šťávičky, do které vsypeme neuvařenou rýži (bez sáčků), kousky masa a zalijeme smetanou. Dobré je dát slupky zbavené pokrájené rajče. Přikryjeme a dáme péct.
3
Musíme kontrolovat a průběžně podle potřeby dolévat vodou nebo ještě lépe vývarem!
4
A taky ochutnávat, jestli už je rýže měkká. Nakonec můžeme vmíchat mraženou zeleninu nebo konzervu nějaké té kukuřice nebo hrášku atd. To už záleží na chuti každého.
5
Já jsem v mezičase, kdy kuře chladlo upekla v té rozpálené troubě bábovku :).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Houbové rizoto s kuřecím masem

Houbové rizoto s kuřecím masem

Kuřecí rizoto

Kuřecí rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • petra | 3. 6. 2013 17:46

    Vynikající!! :-)

  • Andy | 7. 6. 2012 17:57

    Opravdu výborné i přítel se olizoval až za ušima ;-)

  • michalGIP | 4. 2. 2012 16:01

    fakt dobry :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • Danča Křiv. | 3. 8. 2011 16:12

    Fakt dobré :-)

  • Evik | 31. 5. 2011 14:58

    Ano, postupuji stejně a je to výborné. :-)

  • Jarouš | 31. 1. 2011 23:19

    Postupuji následně. Na pánvi osmahnu slaninu nebo uzené krky uvařené a obrané nebo co dům dá k tomu přidám zeleninu mraženou, sterilovanou nebo čerstvou dle dostupnosti a chuti. Mezitím uvařím rýži ( používám titanové nádobí nemá chybu ) pak vše v míse smíchám přidám kari nebo červenou papriku dle chutia nakonec dle potřeby můžeme osolit většinou není třeba amírně opepřit.

  • Nikola Machů | 2. 12. 2009 13:20

    když se tam dá zelenina bonduelle v plechovce, tak to půjde... ta přece neni mražená... anonyme..

  • Anna | 9. 5. 2007 13:36

    Rizoto jse dělala včera k večeři, a zeleninu jsem zamíchala už předvařenou, pak byla akorád.

  • Anonym | 19. 3. 2007 10:28

    pokud nakonec vmíchám mraženou zeleninu, tak musí zákonitě zůstat syrová a tvrdá

  • Anonym | 18. 3. 2007 16:26

    Skusím to

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kuřecí maso Nakládaná kukuřice Rýže Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Plněné papriky jinak

Plněné papriky jinak

Americká pizza

Americká pizza

Mrkvové řezy s ananasem

Mrkvové řezy s ananasem

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Karamelový krém

Karamelový krém

Čínská dýně

Čínská dýně

Bramborové muffiny se slaninou

Bramborové muffiny se slaninou

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

64
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
51
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
38
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
29
Klasické lečo
Klasické lečo
24
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Alenčino rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact