• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
Napište svůj komentář k receptu

Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 100
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • sůl trochu
    • citrónové aroma ca 4 kapky, tekuté, cukrářské
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 50
      g škrob
    • 6
      g prášek do pečiva
  • Máslový krém
    • 100
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 0,50
      l mléko plnotučné
    • 200
      g máslo
  • Krokant
    • olej trochu
    • 60
      g cukr
    • 0,50
      lžička máslo
    • 130
      g mandlové lupínky - loupané 80-130
  • Ozdoba
    • třešně

Postup přípravy receptu

1
Těsto: máslo které jsme nechali odstát, aby získalo víceméně pokojovou teplotu, řádně ušleháme a postupně přidáváme cukr, vejce, sůl a aroma. Mouku smíchanou se škrobem a kypřícím práškem vmícháváme po lžících. Poté těsto přelijeme do tukem vytřené věncové formy.
2
Pečeme při 175 °C asi 35-45 minut. (Těsto má v některých formách bohužel tendenci se přilepit, především na dno. Při vyndávání z formy je tedy třeby být opatrný).
3
Krém: pudinkový prášek smícháme s šesti lžicemi z mléka a zbytek mléka přivedeme k varu, poté sejmeme z plotýnky a do vroucího mléka přidáme rozmíchaný pudinkový prášek. Znovu přivedeme krátce k varu a pak odstavíme a necháme zchladnout, občas zamícháme. Máslo (opět pokojové teploty) vyšleháme a opatrně po lžících vmícháme zchladlý pudink. Na chvíli můžeme dát krém do ledničky pokud je až příliš tekutý.
4
Krokant: předem si vymastíme plech trochou oleje. Poté ohříváme v malém hrnci s tlustým dnem a za stálého míchání máslo s cukrem. V okamžiku, kdy veškerý cukr změní konzistenci a začne velmi mírně hnědnout, ihned sejmeme z plotýnky a rychle vmícháme mandle. Neprodleně vyklopíme na připravený plech a necháme chvíli zchladnout. Poté olejem potřeným válečkem na plechu rozdrtíme na malé kousky nebo spíše drobky.
5
Závěr: upečené a již zchladlé těsto, rozdělíme dvěma horizontálními řezy na 3 části. Jednou čtvrtinou až třetinou krému potřeme spodní kolo. Na tuto vrstvu položíme prostřední kolo, opět potřeme stejným množstvím krému a na tuto vrstvu samozřejmě položime vrchní kolo. Z krému si dáme trošku stranou na pozdější zdobení. Zbytkem potřeme celý dort, který v zápětí posypeme (rovněž ze všech stran) připraveným krokantem. Nakonec zdobízkem z oddělené časti krému vytvoříme nahoře pár malých krémových kopečků, na které položíme vypeckované, rozpůlené třešně (nejlépe chutnají samozřejmě čerstvé). Dort ještě dáme na několik hodin do ledničky.
6
Frankfurtský věnec (Frankfurter kranz) je vedle Švarcvaldského třešňového (Schwarzwälder Kirsch) pravděpodobně nejznámějši a nejoblíbenější německý dort.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot

Alemanský chléb s krustičkou -…

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Chlebový věnec

Chlebový věnec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 22. 4. 2011 12:42

    Ráda bych recept vyzkoušela, ale z dávkování másla nejsem moudrá. 1/2 g je co? Půlka kostky? A do krokantu patří 1/2 lžičky nebi kusu? :-D

  • Sylva Karešová | 7. 3. 2008 23:35

    Bylo to mňam, můj Patričku. Bála jsem se krému, neboť nějak krémy nemusím, jsou na mne těžké... ale tohle kupodivu bylo OK. A ještě lépe to chutná další den. Vychlazené.

  • Petra Plevová | 14. 2. 2008 18:43

    Pro začátečnice perfektně popsaný postup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Narozeniny Oslava Dobrůtka Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citrónové aroma Cukr Mandlové lupínky - loupané Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Škrob Sůl Třešně Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na soli

Kuře na soli

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Česnečka se šunkou a sýrem

Česnečka se šunkou a sýrem

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

"Dospělácké" řezy

"Dospělácké" řezy

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

27
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
26
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
20
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kuře na…
16
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Ajťácké Chilli con carne
Ajťácké Chilli con carne
Ajvar
Ajvar
Ajvar
Ajvar
Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot
Alemanský chléb s krustičkou -…
Alenčin medovník
Alenčin medovník
Alenčin rychlý skládaný salát
Alenčin rychlý skládaný salát
  • Recepty.cz
  • Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact