• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ajvar tety Milice
Napište svůj komentář k receptu

Ajvar tety Milice

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ajvar tety Milice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      kg kapie červené
    • 3
      kg rajčata
    • 1
      ks lilek větší
    • 3
      ks feferonka 2-3
    • 1
      hrnek slunečnicový olej
    • 0,60
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek vinný ocet 6%
    • 2
      lžíce sůl
    • 1
      ks česnek palička

Postup přípravy receptu

1
Papriky, rajčata, lilek a feferonku umeleme na masovém strojku, zamícháme s ostatními ingrediencemi dohromady a za občasného míchání vaříme na slabém plameni kolem 5-6 hodin (až pořádně zhoustne). Ke konci už musíme u toho pořád stát a míchat, ať se nám nepřipálí. Výsledek stojí za to (pokud si na ajvar potrpíte). Sterilujeme 20-25 minut podle velikosti skleniček (od dětské výživy stačí těch 20 minut).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cukety na grilu tety Milice

Cukety na grilu tety Milice

Ajvar

Ajvar

Ajvar

Ajvar

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peyrac | 28. 7. 2015 12:10

    Díky Lence, ano, takto se připravuje ajvar. Žádná cibule, česnek nebo rajčata.

  • Lenka | 20. 10. 2014 13:33

    Opravdový srbský ajvar se dělá ze speciálních paprik, jsou to takové dužnatější kapie. Občas jsou k sehnání v zelenině v Ječné. Lilek není nutný. Papriky se pečou na roštu venku. jsou pak lehce uzené. Pak se dají do "igelitu" a posléze svléknou a "odjádří" a promyjí. A dají se pořádně vykapat, nejlépe do síťovky. Až potom se melou a dlouho vaří s olejem a solí. Lze přidat feferonku.

  • Magda | 24. 11. 2012 21:13

    Ajvar se hodí snad ke všemu:) Já si ho dávám nejradši s pljeskavicou nebo k salátům.<a href="http://www.maxima-trade.cz/"> Ajvar</a> z pečených paprik pokud je kvalitní, skvěle vylepší každé jídlo.

  • Petr | 30. 10. 2012 11:05

    Jukněte na stránky www.maxima-trade.cz vše tam najdete. 8-)

  • Jiřina | 30. 10. 2012 11:04

    A kde přesně ho tam mají?? Nikde jsme ho nemohli najít:/

  • Petr | 30. 10. 2012 11:03

    Pokud chcete ochutnat pravý ajvar mají ho v obchodě v Žitné, kde prodávají srbské produkty. Na jejich stránkách mají, že otevřeli i bistro, s rodinou se tam v pátek chystáme:)

  • vana | 19. 6. 2012 14:00

    tento recept jsem vyskoušel a s ajvarem nemá nic společné snad papriky a lilek neví proč tam dávate rajčata když v ajvaru nejsou velký problém u tohoto receptu je zahuštění vařil jsem to pul dne a pořád to byl kečup,nakonec jsem to dochutil a zahustil surovinama které nejsou v receptu a zavařil jinak chutově dobrý,použival jsem místo kečupu.

  • Zdeňka | 25. 4. 2012 08:35

    Zdravím, loni jsme dostali Ajvar od známé z Chorvatska, tak jsem se rozhodla, že ho udělám. Dělala jsem to dvakrát, jednou z pečených paprik a podruhé z nepečených. Musím říct, že ten z těch nepečených byl o hodně chutnější. Měla jsem šest sklenic a tento víkend už jsme načali poslední. Manžel si to maže na chleba s máslem. Myslím, že letos budu dělat zase Ajvar z čerstvé zeleniny a dvojnásobnou dávku :-) ;-)

  • Zora Pavlíková | 28. 6. 2009 18:29

    Fakt super jídlo. Kapie, lilek,oloupaný česnek a cibuli nechávám rozpéci na plechu s troškou oleje, z kapií následně sloupnu slupku. Další postup obdoný - přidám další ingredience včetně olivového oleje, dále již nevařím a tyčkovým mixerem mixuji. Když se přidá více lilku, ajvar neztratí červenou barvu, ale naopak se více zahustí. Výborné s domácím pečeným chlebem.

  • Charlie | 29. 5. 2008 13:42

    Přidávám ho i k masu na pečení. Dělám ze zelených paprik a dávám tam ještě lžíci plnotučné hořčice.

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Airan | 29. 12. 2006 19:21

    Pane Vaclav, ze spanelskych paprik jsem to bohuzel nezkousela! Musi byt kapie - maji lepsi formu na peceni na plotne:-) Nedokazu si predstavit jak upecu ty spanelske, leda v troube ale nasledni chut nebude to prave "orechove":-) Spise se podle mne daji pouzit zelene slovenske papriky, barva bude trochu jina ale to snad nevadi:-))

  • Jiří Václav | 23. 12. 2006 11:59

    Pokládám ajvar - koupený nebo servírovaný v jedné restauraci vTribunj (u Vodice- u Šibeniku) za božské "jídlo".Prosím, potřeboval bych upřesnit míru toho hrnku - 1,5 hrnku - 0,37 litru oleje ? a pak : takřka nevidíme v supermarketech termín kapie - vždy papriky. Dá se ajvar dělat z červených, zpravidla španělských paprik ? Myslíte,že teď v prosinci se dá sehnat kapie ? Děkuji.Jiří V.

  • Airan Novakova | 4. 8. 2006 17:46

    Máca, aivar je dobry ke karbanatkam a sekane, vetsinou se upravuje s pridanim porku. Jinak za meho detstvi jsme to meli na bily chleba s maslem jako snidane nebo odpoledni svacinka:-) Kjopoolu, kde je vice lilku je vyborny jako salat na prikusovani k čírymu aperitivu (ciste palence:-)

  • Máca | 4. 8. 2006 12:46

    Zajímalo by mě k čemu se ajvar používá. Místo hořčice? Děkuji

  • Airan | 18. 1. 2006 18:55

    Tašina, souhlasim - jsou recepty s pecenima a oloupanima paprikama. Ajvaru je spousta, co rodina, to recept - viz "lutenice me babicky" :-)) Ajvar (nazev v zemich byvale Jugoslavie ) = lutenice ( nazev v Bulharsku) = velice podobne "kjopoulu" (nazev v Turecku) Vsechni recepty jsou zde na kucharce on-line. Tento tetin recept ovsem je ze syrovych, ale to mu neubira na kvalite, verte mi:-))

  • Tašina | 18. 1. 2006 17:26

    Hledala jsem recept na ajvar a nasla tento. Ale nejak jsem si vsugerovala, ze papriky maji byt pecene a oloupane. Navic ma pak ajvar asi daleko lepsi chut.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Feferonka Kapie Lilek Rajčata Slunečnicový olej Sůl Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hummus

Hummus

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Fantastické sušenky KOKA

Fantastické sušenky KOKA

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Zelňačka z uzených žeber

Zelňačka z uzených žeber

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

96
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
84
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
69
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
64
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
60
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

  • Recepty.cz
  • Ajvar tety Milice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact