• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ajvar tety Milice
Napište svůj komentář k receptu

Ajvar tety Milice

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ajvar tety Milice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      kg kapie červené
    • 3
      kg rajčata
    • 1
      ks lilek větší
    • 3
      ks feferonka 2-3
    • 1
      hrnek slunečnicový olej
    • 0,60
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek vinný ocet 6%
    • 2
      lžíce sůl
    • 1
      ks česnek palička

Postup přípravy receptu

1
Papriky, rajčata, lilek a feferonku umeleme na masovém strojku, zamícháme s ostatními ingrediencemi dohromady a za občasného míchání vaříme na slabém plameni kolem 5-6 hodin (až pořádně zhoustne). Ke konci už musíme u toho pořád stát a míchat, ať se nám nepřipálí. Výsledek stojí za to (pokud si na ajvar potrpíte). Sterilujeme 20-25 minut podle velikosti skleniček (od dětské výživy stačí těch 20 minut).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cukety na grilu tety Milice

Cukety na grilu tety Milice

Ajvar

Ajvar

Ajvar

Ajvar

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peyrac | 28. 7. 2015 12:10

    Díky Lence, ano, takto se připravuje ajvar. Žádná cibule, česnek nebo rajčata.

  • Lenka | 20. 10. 2014 13:33

    Opravdový srbský ajvar se dělá ze speciálních paprik, jsou to takové dužnatější kapie. Občas jsou k sehnání v zelenině v Ječné. Lilek není nutný. Papriky se pečou na roštu venku. jsou pak lehce uzené. Pak se dají do "igelitu" a posléze svléknou a "odjádří" a promyjí. A dají se pořádně vykapat, nejlépe do síťovky. Až potom se melou a dlouho vaří s olejem a solí. Lze přidat feferonku.

  • Magda | 24. 11. 2012 21:13

    Ajvar se hodí snad ke všemu:) Já si ho dávám nejradši s pljeskavicou nebo k salátům.<a href="http://www.maxima-trade.cz/"> Ajvar</a> z pečených paprik pokud je kvalitní, skvěle vylepší každé jídlo.

  • Petr | 30. 10. 2012 11:05

    Jukněte na stránky www.maxima-trade.cz vše tam najdete. 8-)

  • Jiřina | 30. 10. 2012 11:04

    A kde přesně ho tam mají?? Nikde jsme ho nemohli najít:/

  • Petr | 30. 10. 2012 11:03

    Pokud chcete ochutnat pravý ajvar mají ho v obchodě v Žitné, kde prodávají srbské produkty. Na jejich stránkách mají, že otevřeli i bistro, s rodinou se tam v pátek chystáme:)

  • vana | 19. 6. 2012 14:00

    tento recept jsem vyskoušel a s ajvarem nemá nic společné snad papriky a lilek neví proč tam dávate rajčata když v ajvaru nejsou velký problém u tohoto receptu je zahuštění vařil jsem to pul dne a pořád to byl kečup,nakonec jsem to dochutil a zahustil surovinama které nejsou v receptu a zavařil jinak chutově dobrý,použival jsem místo kečupu.

  • Zdeňka | 25. 4. 2012 08:35

    Zdravím, loni jsme dostali Ajvar od známé z Chorvatska, tak jsem se rozhodla, že ho udělám. Dělala jsem to dvakrát, jednou z pečených paprik a podruhé z nepečených. Musím říct, že ten z těch nepečených byl o hodně chutnější. Měla jsem šest sklenic a tento víkend už jsme načali poslední. Manžel si to maže na chleba s máslem. Myslím, že letos budu dělat zase Ajvar z čerstvé zeleniny a dvojnásobnou dávku :-) ;-)

  • Zora Pavlíková | 28. 6. 2009 18:29

    Fakt super jídlo. Kapie, lilek,oloupaný česnek a cibuli nechávám rozpéci na plechu s troškou oleje, z kapií následně sloupnu slupku. Další postup obdoný - přidám další ingredience včetně olivového oleje, dále již nevařím a tyčkovým mixerem mixuji. Když se přidá více lilku, ajvar neztratí červenou barvu, ale naopak se více zahustí. Výborné s domácím pečeným chlebem.

  • Charlie | 29. 5. 2008 13:42

    Přidávám ho i k masu na pečení. Dělám ze zelených paprik a dávám tam ještě lžíci plnotučné hořčice.

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Airan | 29. 12. 2006 19:21

    Pane Vaclav, ze spanelskych paprik jsem to bohuzel nezkousela! Musi byt kapie - maji lepsi formu na peceni na plotne:-) Nedokazu si predstavit jak upecu ty spanelske, leda v troube ale nasledni chut nebude to prave "orechove":-) Spise se podle mne daji pouzit zelene slovenske papriky, barva bude trochu jina ale to snad nevadi:-))

  • Jiří Václav | 23. 12. 2006 11:59

    Pokládám ajvar - koupený nebo servírovaný v jedné restauraci vTribunj (u Vodice- u Šibeniku) za božské "jídlo".Prosím, potřeboval bych upřesnit míru toho hrnku - 1,5 hrnku - 0,37 litru oleje ? a pak : takřka nevidíme v supermarketech termín kapie - vždy papriky. Dá se ajvar dělat z červených, zpravidla španělských paprik ? Myslíte,že teď v prosinci se dá sehnat kapie ? Děkuji.Jiří V.

  • Airan Novakova | 4. 8. 2006 17:46

    Máca, aivar je dobry ke karbanatkam a sekane, vetsinou se upravuje s pridanim porku. Jinak za meho detstvi jsme to meli na bily chleba s maslem jako snidane nebo odpoledni svacinka:-) Kjopoolu, kde je vice lilku je vyborny jako salat na prikusovani k čírymu aperitivu (ciste palence:-)

  • Máca | 4. 8. 2006 12:46

    Zajímalo by mě k čemu se ajvar používá. Místo hořčice? Děkuji

  • Airan | 18. 1. 2006 18:55

    Tašina, souhlasim - jsou recepty s pecenima a oloupanima paprikama. Ajvaru je spousta, co rodina, to recept - viz "lutenice me babicky" :-)) Ajvar (nazev v zemich byvale Jugoslavie ) = lutenice ( nazev v Bulharsku) = velice podobne "kjopoulu" (nazev v Turecku) Vsechni recepty jsou zde na kucharce on-line. Tento tetin recept ovsem je ze syrovych, ale to mu neubira na kvalite, verte mi:-))

  • Tašina | 18. 1. 2006 17:26

    Hledala jsem recept na ajvar a nasla tento. Ale nejak jsem si vsugerovala, ze papriky maji byt pecene a oloupane. Navic ma pak ajvar asi daleko lepsi chut.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Feferonka Kapie Lilek Rajčata Slunečnicový olej Sůl Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Obrácené řízky na zelenině

Obrácené řízky na zelenině

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

66
Chilli con carne
Chilli con carne
58
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
38
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
37
Nakládaná červená cibule
Nakládaná červená cibule
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Ajvar tety Milice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact